1999, illetve 2009 után újra NB-s felnőtt érem labdarúgásban - Kanizsán!

facebook megosztás

Veszprém vármegye ma a futball szempontjából tekintve kissé felbolydult, hiszen Pápán az NB III Nyugati csoportjának bajnoki címéről döntő találkozót rendeztek, ott a Veszprém fogadta – 1500 híve mellett - a szintén népes szurkolótáborral útra kelő Tatabányát, de a már biztosan harmadik FC Nagykanizsát is kísérték el szép számmal drukkerek Balatonfüredre.

Nos, a „templomok városában”, az ilyen hangulatot hosszú ideje át nem élt pápai stadionban a Practical VLS Veszprém a 96. percben egyenlített az OPUS TIGÁZ Tatabányai SC ellen, s végeztek a felek végül 2-2-re, mellyel a Veszprém zárt az NB III Nyugati csoportjának élén, a Tatabánya, valamint a Kanizsa előtt. Az FCN a Balatonfüredi FC otthonában nyert végül 3-2-re, s egyben Gombos Zsolt tanítványai a Balaton-parti városban át is vehették a harmadik helyezett együttes tagjainak járó és megérdemelt bronzérmet.


Vasárnap késő délután már érem is került az FC Nagykanizsa labdarúgóinak nyakába

Fotó: facebook/Football Club Nagykanizsa

A piros-kék gárda góljait Szilágyi Adrián (2), valamint János Norbert szerezték, a dél-zalai legénység 105 szerzett a bajnokságban, ezzel messze a legeredményesebb csapat lett a férfi „össz-NB-s mezőnyt” figyelembe véve, ráadásul Lőrincz Bence immár a gólkirályi címet is bezsebelte 29 találattal!

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.