A Vasasé a karosi győzelem, a Kanizsa összesítésben a tizenkettedik

A Kanizsa Diákkosárlabda Klub szervezésében a zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskolában pattogott a labda a kosárlabda Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság B döntőjének keretében.


Végig komoly taktikai küzdelem is zajlott az ifjú hölgyek zalakarosi kosárlabda tornáján

Fotó: Polgár László

A Kanizsa DKK csapata első mérkőzésén a székesfehérvári Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia ellen mérkőzött.

Kanizsa DKK – Dávid KKA 72-63. Kanizsai pontok: Klinger 22, Szabó 18, Perkó 17, Beke 8, Matola 7.

A mérkőzéssel eldőlt, hogy a kanizsaiak a felső ágra kerültek, vagyis a 9-12. helyért mérkőzhettek, ahol a Zsíros Kosárlabda Akadémia Kőbánya csapatával kezdtek.

Kanizsa DKK – Zsíros KA 66-78. Kp: Klinger 21, Perkó 15, Szabó 12, Beke 9, Matola 7, Fritz 2.

Következhetett a 11. helyért vívott találkozójuk a Kecskeméti Kosárlabda Akadémiával.

Kanizsa DKK – Kecskeméti KA 37-58. Kp: Klinger 12, Szabó 9, Perkó 6, Matola 6, Beke 2.

A Kanizsa DKK így a bajnokság 12. helyén végzett, a B döntő első helyezését, vagyis összességében a 9. pozíciót a Vasas Kosárlabda Akadémia szerezte meg a Zsíros Akadémia előtt.

Az U14 Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság B jelű fináléjának különdíjasait is megválasztották a torna keretében, így az együttesek legjobb teljesítményt nyújtó játékosai a Vasas Akadémia/A-ból Firle-Kiss Bora, a Zsíros Akadémiából Némethi Alexandra, a Kecskeméti Kosárlabda Akadémiából Nweke Noa, a Kanizsa Diákkosárlabda Klubból Perkó Tamara, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiából Kovács Hédi, a Zalaegerszegi KTE-ből Németh Léna, a Nyíregyházi Kosársuliból Selmeci Izabella, míg a Török Flóris-Törekvés SE-ből Barabás Anna lettek.

A kosárlabda torna All-Star csapata a Pácza Blanka (Vasas), Marton Szilvia (Vasas), Gonda Réka (Zsíros Akadémia), Lengyel Anna (Kecskeméti KA), Klinger Emma (Kanizsa DKK) ötösből állt össze, a torna pontkirálynője pedig Lengyel Anna (Kecskeméti KA) lett.

P.L.