Befejeződött az ipari park bővítése

facebook megosztás

Lezárult a mintegy 3 milliárd forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatásból megvalósuló iparipark-bővítés Nagykanizsán. A projekt a Széchenyi 2020 program részeként valósult meg. A városvezetés az elnyert forrást az ipari park bővítésére, területvásárlásra és közművesítésre fordította, ezzel segítve Kanizsa gazdasági fejlődését.

Még 2016-ban indult tervezés, mivel a régi ipari park területei beteltek, és nagy igény volt az új helyek létrehozására. A pályázat eredményeként a város csaknem 20 hektár új iparterülettel bővült, amely új lehetőségeket nyújt a befektetőknek. A tervező a Flavus Kft. volt, míg a kivitelezést a Reaszfalt Kft. végezte.

– Ennek a projektnek a keretében részben területkialakítás, részben területvásárlás történt, részben pedig a Modern Városok Program keretében a NIPÜF Zrt. részéről kialakított 70 hektáros iparterületnek, illetve az új 20 hektáros iparterületnek az összekötését, illetve az autópályára való felcsatlakozást biztosító útszakasznak, egy több mint 2 kilométeres, nagy teherbírású útszakasznak a megépítése képezte a projektnek a gerincét. Illetve a teljes közmű kialakítása is megtörtént –  nyilatkozta Czirákiné Pakulár Judit, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

A víz-, szennyvíz-, áram- és gázhálózat kialakításával az infrastruktúra már adott a vállalkozóknak. Az önkormányzatnak a hivatalos projektzárás után lesz lehetősége értékesíteni a területeket. Emellett elkészült két új körforgalom is, ami megkönnyíti az autópályára való csatlakozást és a bejutást a városba. 

–Én azt gondolom, hogy a városhoz közel, nagyon jó infrastruktúrával, tényleg olyan területek kerültek így kialakításra, ami nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy azért itt egy olyan új központ jöhessen létre az ipari területek között, ugye az egyik iparterület, amely betelt mostanra szintén nagyon közel van, illetve gyakorlatilag a NIPÜF által kialakított nagy állami fejlesztés közé ékelődik be ez az új terület, és én úgy gondolom, hogy ha itt elkezdődnek a fejlesztések, az nagyon nagy hatással lesz Nagykanizsa és lakóinak életére – tette hozzá az ügyvezető.

Czirákiné Pakulár Judit hozzátette, bíznak abban, hogy a projekt munkahelyteremtő hatása is sikerrel jár. 

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.