Dél-Zalába került a bajnoki cím

facebook megosztás

Szerdán lényegében azt írtuk, hogy bajnoki döntőnek is beillő meccset rendeztek a zalai labdarúgás első osztályában a Semjénháza – Csesztreg, amúgy 2-2-es döntetlennel véget ért párosítással, de a 2022-2023-as pontvadászat az utolsó - huszonhatodik - fordulóban dőlt el a Semjénháza – Zalalövő, valamint a Zalaszentgrót – Csesztreg összecsapásokkal.

A Csesztreg és a Semjénháza szinte azonos mutatókkal foglalta el a táblázat első és második helyét, Tamás Tamás edző gárdája ugyanakkor még a bronzérmes szentgrótiakhoz kellett, hogy látogasson, míg Kovács Imre tréner dél-zalai tanítványai a masszív középcsapat Zalalövőt fogadhatták.


A Semjénháza SE bajnoki címének ünneplése során a mindig higgadt edzőjük, Kovács Imre sem kerülhette el "sorsát", idővel megismerkedhetett a dél-zalai vidék magaslati levegőjével...

Fotó: PL

Ha nem is a dráma, ugyanakkor a fordulat be is következett, jelesül Zalaszentgróton a Jankovics Péter dirigálta Zalaszentgróti VFC 5-0-ra gázolta el a Csesztregi KSE-t /g.: Tóth Dániel (6.), Ferenczi Dávid (19., 74., 88.), Gájer Péter (64.)/, míg a Semjénháza 100-150 nézője előtt ünnepelhette nem csupán a 3-1-es győzelmet /g.: Schuller Ferenc (15. - 11-esből), Kapuvári Zoltán (42.), Horváth Péter (69.), illetve Végh István (67.)/, de az I. osztály bajnoki címének elhódítását is. Térségünk további futballcsapatai közül a Szepetnek SE 1-0-ra tudott győzni Hévízen /g.: Nagy Tamás (60.)/ és zárt a bajnokság negyedik helyén, a hetedik helyre befutó Flexibil-Top Zalakomár ESE 1-1-re végzett a Lenti TE-vel /g.: Szőke Renátó (69.), illetve Dolmányos Márk (13.)/, míg az utolsó előtti, 12. helyre visszacsúszó Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák SE 3-1-re kapott ki a Kinizsi SK Gyenesdiás vendégeként /g.: Csák Benjámin (9.), Kiss Péter (33.), Székács Olivér (70.), illetve Szőke Ádám (11.)/.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.