Dőltek a fák, motoros láncfűrészre váltottak a megyebéli tűzoltók

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletének tájékoztatása szerint kedden, a nap második felében az időjárás okozta károk műszaki mentéséhez vonultak a szolgálatban lévő tűzoltók.

Zalaszentgrót: Nyárfa dőlt a 7352-es útra Zalaszentgrót külterületén. A helyi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt. 

Bucsuta: Úttestre dőlt egy fa Bucsuta külterületén. A riasztott letenyei hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát. 

Kistolmács: Egy kidőlt fa ágai akadályozták a közlekedést a 7540-es úton, Kistolmács külterületén. A letenyei hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel ledarabolták az ágakat, az úttestet pedig megtisztították. 

Alsópáhok: Elöntötte a domboldalról lezúduló csapadék egy lakóház pincéjét és vízóraaknáját Alsópáhokon, a Kossuth utcában. A helyi önkéntes tűzoltók szivattyúval eltávolították a vizet, az úttestet pedig megtisztították a sártól.  

Zalaegerszeg: Garázsokat veszélyeztetett egy megdőlt fa Zalaegerszegen, a Köztársaság útján. A város hivatásos tűzoltói dugólétra és motoros láncfűrész alkalmazásával távolították el a fát. 

Keszthely: Kidőlt fa akadályozta a közlekedést Keszthelyen, a Külső Zsidi úton. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel számolták fel a forgalmi akadályt.

 (Borítókép: Letenye KVŐ)