Egymást is segítik a Tudatos Nők Klubjának tagjai

facebook megosztás

Az örökölt viselkedésmintákat tárgyaló foglalkozással folytatódott a Tudatos Nők Klubja a Szent Kristóf Gyógyszertár előadótermében. A pénteki eseményen Krasznai Virág pszichológus segítségével dolgozták fel a témát a résztvevő hölgyek.

 A tavaly szeptemberben indított női önismereti csoportjának sikere miatt hívta életre a Tudatos Nők Klubját Krasznai Virág. A foglalkozások minden alkalommal más témát dolgoznak fel, amelyek némileg épülnek is egymásra, valamint az évkörhöz is kapcsolódnak. A pénteki alkalommal a jelenlévők a transzgenerációs mintákról cseréltek eszmét, a szakember szerint a családi körben szerzett pozitív és negatív tapasztalatok egyaránt befolyásolhatják egy ember jövőjét.

– Mind a kettő tovább tud adódni, inkább azt mondanám, hogy nagyobb fókusz van a negatív mintákon, mert ugye a jónak örülünk, azon nem szeretnénk változtatni. Viszont azokon a viselkedésmintákon, örökölt sérüléseken, amiket átveszünk a felsőbb generációtól, azok terhelnek minket és akadályoznak a kapcsolataink kialakításában, de nyilván ezek nagyobb fókuszt kapnak, de nyilván mind a kettő azért tovább adódik –nyilatkozta Krasznai Virág pszichológus.

A meditációval és relaxációs gyakorlatokkal is kísért beszélgetések célja, hogy a résztvevők a többieket hallva fejleszteni tudják önismeretüket, egyúttal reflektálni tudjanak az életükben adódó helyzetekre. A foglalkozásvezető ehhez igyekszik stresszmentes légkört biztosítani a csoporttagoknak, akik számára egymás segítése is fontos.

– Így az embernek a bátorsága, önbecsülése is nő, hogy nemcsak magában tartja, hanem másokkal is megosztja. Mindenki tud valami újat és jót hozzáadni. Lehet, hogy magunkról nem is gondoljuk, hogy többre vagyunk képesek, de a visszajelzések alapján egyfajta visszaigazolást ad és jó érzéssel tölti el az embert – hangsúlyozta Kiss-Balassa Mónika.

 A Tudatos Nők Klubját minden hónap második péntekén rendezik meg, a foglalkozásokon maximum 12 ember vehet részt. Krasznai Virággal bővebb beszélgetést láthatnak mai Napi Kanizsa című műsorunkban.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.