Első alkalommal várta a vásárlókat a Zöld Kosár Termelői Piac

facebook megosztás

Az időjárás ugyan nem volt kedvező, de a környékbeli őstermelők megjelentek és vásárlók is voltak a város szívében.  

A város tereinek rekonstrukciós munkálatai a közelmúltban fejeződtek be, a projekt részeként pedig gazdaságélénkítő tevékenységet is kellett tartalmaznia a pályázatnak. A közgyűlés döntése alapján lett megrendezve a Zöld Kosár Termelői Piac – ezt a környékbeli termelők is örömmel fogadták, hiszen nagy lehetőség ez számukra.  

–Mindenféleképpen egy megjelenési lehetőséget, illetve a termékeink bemutatását jelenti. Illetve az ismerkedési idő után pedig a folyamatosan visszatérő vendégek kiszolgálását, ehhez viszont idő kell –mondta el Molnár Miklós Dániel, a Liszói Fürjes Farm őstermelője.

A fürjtojások és készítmények mellett házi lekvárok és savanyúságok is kínálták magukat. Balassa Anita, a Rozella Kert tulajdonosa Becsehelyről érkezett a legújabb nagykanizsai piacra. Balassa Anitának a hasonló termelői piacokról markáns véleménye van. Szerinte segítik az őstermelőket, de negatív eredménye is van a hasonló kezdeményezéseknek.

–Túl sok van belőlük. Nem fognak megélni, mert nagyon sokan egymás hegyén-hátán van ilyen, tehát minden faluban. Majd elválik, hogy melyik marad fent –  emelte ki Balassa Anita, a Rozella Kert tulajdonosa.

Ságvári Endréné és családja, a saját előállítású finomságaikkal szinte minden őstermelői piacon jelen vannak. Kolbászt, tepertőt, sonkát, szalonnát kínálnak minden alkalommal.

–Én karácsonyfának nevezem a kolbászos állványt. Az állvány felső részén vannak a csemege kolbászok, hosszú szárban. rövidre a csípőseket töltjük. A világosak a normál sertés kolbászok, a sötétek mangalicák –árulta el Ságvári Endréné, őstermelő.

A nagykanizsai termelői piac minden hónap második csütörtökén várja a vásárlókat, a város szívében, az Eötvös tér és a Széchenyi tér találkozásánál.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.