Győzelemmel zárta a szezont az FC Nagykanizsa

facebook megosztás

 Gombos Zsolt csapata az utolsó fordulóban Balatonfüredről hozta el a három pontot, a végeredmény 2-3 lett. A dél-zalaiak végül 87 pontot gyűjtve, 105 gólt szerezve végeztek az NB III. Nyugati csoportjának harmadik helyén.

 

A Füred számára volt még tétje a találkozónak, hiszen hazai győzelem esetén Borgulya István csapata feljöhetett volna a tabella 8. helyére. Jobban is kezdtek a hazaiak, hiszen az első 5 percben két lehetőségük is volt, gólt azonban a Kanizsa szerzett. Gyorsan jött is a hazai válasz, a 9. percben Zsiga Máté érkezett jó ütemben egy baloldali beadásra, és közvetlen közelről nem hibázott a füredi játékos. A játékrész további részében meddő mezőnyfölénybe került a Kanizsa, többet birtokolták a labdát a vendégek, de mindkét csapat játékát sok hiba jellemezte. A szünet előtt azonban Szilágyi ismét villant, és a tizenhatos jobb csücskéről vette be egy szép lövéssel Sevinger kapuját. A második játékrész sem hozott túl nagy tempót, ellenben egyre több kemény belépő tarkította a szezonzárót. A hazaiak végül 6 sárgával hozták le a meccset, de mindkét vezetőedző is kapott lapot a találkozón. A Fürednek a hajráig két lehetősége volt az egyenlítésre, Géringer fejesénél Borsi védett nagyot. Majd Bencénél láttak kezesét a hazaiak, de Horváth Máté nem ítélt büntetőt. Végül egy szabadrúgás után, a fürediek házi gólkirálya, Szabó Bence egyenlített ki. Az utolsó percben azonban volt erre is válasza a Kanizsának. János Norbert gólja döntőnek bizonyult, ezzel győzelemmel zárta a 2022-2023-as kiírást a dél-zalai gárda. Gombos Zsolt szerint több gyengébb egyéni teljesítmény is volt a csapatában, ugyanakkor küzdeni tudásból ezúttal is jelesre vizsgáztak a kanizsaiak.

– Volt egypár játékosom, aki már elment szabadságra sajnos. Fejben…de ez a csapat erejét mutatja, hogy így is be tudtuk húzni, s így, a 90. perc körül rúgtuk a győztes találatot, ez mindenképp nagyszerű dolog. Bebizonyítottuk, bebizonyította a csapat, hogy van tartása – nyilatkozta Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

Borgulya István úgy látta, rászolgáltak volna legalább az egy pontra a vasárnapi meccsen. A Balatonfüredi FC azonban a veresége ellenére sem lehet elégedetlen a tréner szerint, hiszen sikerült az első tízben végeznie a gárdának.  

– Nekünk a biztos bennmaradás volt a célunk. Télen úgy alakult, hogy esetleg a tízben is végezhetünk, akkor új célt tűztünk ki, azt meg tudtuk valósítani. Tizedikek lettünk. Mindenféleképpen le a kalappal a csapat előtt, remek szezont zártunk, remélem innen tudunk még tovább lépni, még egy kicsit, nem lesz egyszerű, de megpróbáljuk – árulta el Borgulya István, a Balatonfüredi FC vezetőedzője.

A meccs végén vehette át a kanizsai csapat a harmadik helyért járó bronzérmet és serleget. Ezt követően együtt ünnepelt a gárda a szurkolóival a füredi pályán. Volt is ok az örömre, hiszen a bronz mellett az FC Nagykanizsa adta a Nyugati csoport gólkirályát Lőrincz Bence személyében, valamint minden nemzeti bajnokságot figyelembe véve a dél-zalaiak szerezték a legtöbb gólt a szezonban, szám szerint 105-öt.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.