Háromnapos pünkösdölőt tartottak Zalakaroson

 

A hosszú hétvégén kulturális műsorral, sportbemutatókkal, koncertekkel, májusfa-kitáncolással és pünkösdi királyválasztással várták az érdeklődőket a Karos Korzón.

A hosszú hétvégén kulturális műsorral, sportbemutatókkal, koncertekkel, májusfa-kitáncolással és pünkösdi királyválasztással várták az érdeklődőket a Karos Korzón.Már hagyománynak számít ez az esemény a fürdőváros életében, de idén több újdonsággal is készültek a szervezők. Ódor László, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, ezúttal dartsversennyel és számos új játékkal bővítették a kínálatot.

– Gyereknap is van, aktív életmód is van, manapság nagyon trendi, épp ezért úgy állítottuk össze a programkínálatunkat, hogy a gyerekek részére és a sport iránt érdeklődők részére egyaránt tudunk szolgálni lehetőséggel, ezen a néphagyományokban is gazdag hétvégén. Kiemelkedő programelemünk még a szombat este megrendezésre kerülő koncert, a Mehringer koncert. A fiatalok körében nagyon közkedvelt a zenész, illetve az együttese –árulta el Ódor László, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A sport, az egészséges életmód mellett, az önvédelem fontossága is szerepet kapott. Mester Marcell, az NTE 1866 Judo Szakosztály edzője fontosnak tartja, hogy minél több helyen bemutatkozzanak, egy ilyen rendezvényre több hétig készülnek, hogy minél színesebb technikákat tudjanak felvonultatni a közönségnek.

– Első körben azért tartjuk fontosnak az ilyen jellegű rendezvényeket, és a részvételeket, hogy megmutassuk minden korosztálynak, hogy hogy lehet jól mozogni, hogy lehet küzdősportot tanulni Nagykanizsán. Ebbe egy kis bepillantást nyerjen, aki mondjuk nem nagyon ismeri ezt a sportot vagy ezt a fajta szellemiséget. Lásson bele és tudjon ebből, tudja akár kipróbálni magát – fogalmazott Mester Marcell, az NTE 1866 Judo Szakosztály edzője.

Vasárnap a májusfa-kitáncolásé volt a főszerep, míg hétfőn a helyi és térségi hagyományőrző csoportok mutatkoztak be, és kiválasztották a pünkösdi királyt. 

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)