Idén is karneváli hangulat uralkodott az Utca Tánc Fesztiválon

Fesztiválhangulatban telt a péntek és a szombat Nagykanizsán.A VII. Utca Tánc Fesztiválon a város valamennyi táncegyesülete bemutatta produkcióját, valamint közösen vonult végig az utcákon. A második nap sztárfellépője Oláh Ibolya volt.

 A pénteki megnyitót követően a meghívott táncegyüttesek vették birtokukba az Erzsébet teret és az Ady utcát, a két nap során számos formáció többször is megmutatta tudását. Az első nap végén a ManGoRise adott koncertet a főtéren. A zenekar a tagokat jellemző életörömmel szerette volna megismertetni a kanizsaiakat. 

– Napjainkban is, ahogy most az új dalokat hallgatjuk, ugyanaz az energia árad belőlük, mint a kezdetektől fogva. Ez talán abból is ered, hogy nem egy kitalált, mesterkélt imidzs, amit csinálunk. Talán sokan nem tudják, de ez egy olyan zenekar az első hangtól az utolsó képkockáig az összes dologért saját maga felel. Mi vesszük fel a dalainkat, mi tesszük őket teljesen lemezkészre, rádiókészre, mi forgatjuk a videóklipeket. Úgyhogy abszolút az van, hogy ami jön energia ebből az egészből, az tényleg igazi és nem egy kreált imidzs – nyilatkozta Bartha Ákos "Dannona", a ManGoRise énekese.

A szombat – és az egész fesztivál – legnagyobb eseménye a felvonulás volt. A Teleki úton zajló munkálatok miatt a menet ezúttal a HSMK északi oldalán indult el a Fő út érintésével az Erzsébet tér felé. Az össznépi ünneplésben negyven egyesület csaknem 800 táncosa vett részt. A felvonulók és az út mentén helyet foglaló tömeg kedvét a néhányperces esőzés sem rontotta el.

– Nagyon vártam már, régóta szerveztük. Nagyon jó látni, amikor a munkánk gyümölcse beérik és tényleg az egész város táncol, mozog és élvezi ezt az egészet. Nagyon örülök, hogy megint meg tudtuk rendezni ezt az egészet és örülök, hogy ilyen sikere volt – árulta el Jáger Laura, az Eraklin Táncklub Egyesület versenytáncosa.

A felvonulást követően az éneké volt a főszerep. Az idei rendezvény sztárfellépője Oláh Ibolya volt. Az ismert előadóművész a legújabb lemezéről szóló dalokkal szórakoztatta a közönséget.

– A Dal előtt már megjelent a lemezünk, amit Födő Sanyi, mint zeneszerző írt és hangszerelt, a Hegyi Gyuri és Csakmag Vivien voltak a szövegírók. A Dalt miután megnyertük, azonnal bele kellett vágnunk egy következő lemezbe és így ezáltal rengeteg olyan dal született, amivel egy 2-2,5 órát is le tudnánk tolni – mondta el Oláh Ibolya előadóművész.

Az Eraklin Táncklub egyesület hetedik alkalommal szervezte meg az Utca Tánc Fesztivált. Lekszikov Csaba az egyesület elnöke elégedetten értékelte a két nap eseményeit.  

– Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon-nagyon sikeres fesztivál volt. Hála Istennek az idő is kegyes volt hozzánk, még ha egy kicsike esőt is kaptunk a felvonuláskor. Nagyon-nagyon megmutatta az emberek érdeklődését az, hogy ebben az esőben sem hagytak el bennünket és velünk voltak. Nagyon-nagyon sokan mondták azt, hogy igen, ez még kell ebbe a városba – nyilatkozta Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke.

Az esemény második napjára megtelt az Erzsébet tér. Az idei Utca Tánc Fesztiválról bővebb összeállítást láthatnak a ma este jelentkező műsorunkban.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)