Idén is nagy küzdelem zajlott a SENI Kupáért 

Idén 4 megye 9 csapatának részvételével tartották meg a SENI Kupát Újnéppusztán. A fogyatékkal élők nyugat-magyarországi otthonai vettek részt a másodszor megrendezett regionális focitornán.

Folytatva a tavaly elindított hagyományt, a tornát a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény partnerével, a TZMO cégcsoporttal közösen idén is megszervezte. A megnyitón egy ritmikus gimnasztikai produkcióval indították a napot. Baranyai Tamás, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény vezetője elmondta, nagyon fontos volt számukra a folytatás. 

– Nemcsak azért, mert a szakmai munkának egy elemének tarjuk a sport, a kultúra, vagy éppen a művészeteknek a beillesztéséét a mindennapokba, hanem azért is, mert valóban a hasznos időtöltés, a mozgáskultúra fejlesztése hasonlóan fontos mind a partnernek, mind a mi intézményünknek. A kollegák pedig elkötelezettek abban, hogy a lehető legsikeresebb rendezvényt tudjuk lebonyolítani ebben a formában, most már második alkalommal – nyilatkozta Baranyai Tamás, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény vezetője.

Minden résztvevő intézményben nagy hangsúlyt fektetnek a mozgásterápiára. Ezt a célt pedig kiválóan szolgálja ez az esemény, hiszen már hetekkel előtte lázban égnek a versenyzők, akik ötfős, vegyes csapatokkal indultak a kupán.

–  A lakóink nagyon várták már ezt napot, készültek rá. Igazából nekik ez egy kilépés a mindennapok, a hétköznapokból. A készülődés, a várakozás öröme, a nyerni akarás a mindennapok kicsit szebbé tétele, én azt gondolom, hogy ez nagyon fontos a lakók számára, és nagyon fontos a kirendeltség számára is, hogy a lakóink jól érezzék magukat, vidámak legyenek, otthon érezzék magukat. És tudjunk olyan programokat, olyan lehetőségeket nyújtani, amiben egy kicsit ki tudnak teljesedni – emelte ki Gulyásné Belinszky Ilona a Zala Vármegyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság igazgatóhelyettese.

Másfél hónapos felkészülést igényel a rendezvény szervezése, ahol minden versenyző jutalomban részesült, a legjobbak kupát és sportfelszereléseket kaptak. A tornán 4 megye 9 csapata és a kísérőik, tehát csaknem kétszáz fő vett részt.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)