Május 14-én ismét változott a nagykanizsai buszközlekedés

facebook megosztás

 

Az április másodikán életbe lépett új menetrend számos bírálatot kapott, így a Volánbusz Zrt. az önkormányzattal egyeztetve több, mint egy tucat járat indulási idejét és útvonalát módosította.

Utoljára 2005-ben változott olyan mértékben a nagykanizsai buszközlekedés, mint áprilisban. A módosítások a hónap elején léptek életbe, a kanizsaiak azonban élesen bírálták a változásokat. A Volánbusz Zrt. a kialakult helyzetre reagálva optimalizálta a menetrendet és újabb változásokat eszközölt. A változtatások kialakítása során a cég figyelembe vette az iskolák, munkahelyek kéréseit is.

– Lehet mondani a kórház, mint egy nagyon-nagy foglalkoztató kérését. Nekik az volt a kérésük, hogy 14 órás-18 órás műszakok után ide az autóbuszállomás felé való közlekedésük úgy volt biztosított, hogy jó sokat kellett nekik várni a következő járatra. Oda is tettünk be két új járatot és emiatt az ő munkából való közlekedésük is zökkenőmentesek történik azóta – nyilatkozta Lakner István, a Volánbusz Zrt. forgalmi telephelyvezetője.

A változások a járatállomány jelentős részét érintik. A Városkapu körút és a Rozmaring utca között közlekedő busz például reggel negyedórával korábban indul, de módosult az autóbuszállomásról a kiskanizsai temetőig tartó jármű indulási időpontja is, és a munkába járóknak is könnyebb lehet a helyzete május 14-től.

– Az április másodikai menetrend megszűntette a Balaton utcán azelőtt közlekedő, gyors eljutást biztosító C3-as járatokat. Emiatt új vonalakat léptettünk életbe 16E jelzéssel. Erre azért volt szükség, hogy a Balaton utca környéki keleti – északkeleti városrészben lévő munkahelyeknek a megközelítése is sokkal optimálisabb lett – tette hozzá Lakner István.

A változásokat tartalmazó menetrend június közepén jelenik meg, valamint megtalálható a kanizsaujsag.hu weboldalon is. A buszközlekedés változásával bővebben foglalkozunk mai Napi Kanizsa és júniusi Közérdekes című műsorainkban.  

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.