Májusban ismét Nagykanizsa lesz a hazai táncfőváros

facebook megosztás

Két napig ismét a tánccé és a jó hangulaté lesz a főszerep Nagykanizsán.Május 19-én és 20-án rendezik a VII. Utca Tánc Fesztivált. A programon a bemutatók mellett, minden korosztálynak szóló koncertek, stand up előadások és utcabál is várja az érdeklődőket. 

Tavaly kétéves kényszerszünet után rendezték meg ismét az Utca Tánc Fesztivált. Az akkor júniusban lebonyolított eseményen harminc tánccsoport vett részt, most viszont már 40 egyesület jelezte részvételi szándékát. Az idei részletekről ma tartottak sajtótájékoztatót. Az Ady utcában egész napos táncbemutatók várják a kilátogatókat, az Erzsébet tér színpadain pedig koncertekkel készülnek a szervezők. A két nap során a ManGO Rise zenekar, a rockslágereket játszó Konnektion és Oláh Ibolya is színpadra áll. A tradicionális felvonulás – a Teleki úton zajló munkálatok miatt – idén a Színház utcából indulva az Eötvös tér és a Fő út érintésével érkezik meg a város főterére.  

–A felvonulásnak érdekessége, hogy nemcsak táncosok vesznek részt, hanem kanizsai vállalkozások, cégek is felvonulnak ezen a rendezvényen. Például van olyan autó, amin majd egy rockzenekar fog játszani, vagy éppen egy bulizós kamion is lesz, ahol kanizsai fiatalok, középiskolások – mondjuk úgy, hogy önszerveződéséből – alakulva buliznak. Tehát nem mondhatjuk, hogy csak táncosok lesznek – árulta el Lekszikov Csaba, a Eraklin Táncklub Egyesület elnöke.

A programok pénteken és szombaton is 10 órakor kezdődnek, a megnyitót május 19-én 14 órától rendezik. Az esemény megvalósulásához az önkormányzat 3 millió forinttal járult hozzá, de különböző mecénások és a városi cégek is kiveszik a részüket a lebonyolításból.

–A cégeink is hozzájárulnak a maguk képességeivel a rendezvény sikeres lebonyolításához. Említhetném a Vagyongazdálkodást, a Via-t, a Vízművet, a Nettát. Ők is kiveszik a maguk részét a fesztivál sikerességéből és bízom benne, hogy mind a két nap sok kanizsait fog megmozgatni, hiszen úgy gondolom, hogy kultúra nélkül lehet élni, de nem érdemes. Csabáék bizonyítják évről évre, hogy ez helyt is áll –fogalamzott Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselő.

A programokról az Eraklin Táncklub Egyesület közösségi oldalán lehet tájékozódni. A fesztivál időtartama alatt az érintett utcákban lezárásokra kell számítani. Lekszikov Csabával bővebb beszélgetést láthatnak az eseményről későbbi, Napi Kanizsa című műsorunkban.  

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.