Másodfokon is pert nyert az önkormányzat a KonTuRplusz Egyesülettel szemben

facebook megosztás

Ahogy arról korábban beszámoltunk, még a 2020. évi Város Napja kapcsán kapott mintegy 5 millió forint előleget a csoport. A rendezvényt a pandémia miatt nem tartották meg, később a közgyűlés arról döntött, hogy a város kérje vissza a pénzét. A forrás azonban nem tért vissza, így került jogi útra az ügy. A helyzetet ugyanakkor tovább bonyolítja, hogy az egyesületeknél az elnök nem felel a saját vagyonával, így előfordulhat az, hogy hiába nyert a város, a pénzét nem kapja vissza.  

A 2020. augusztus 27-ei közgyűlésen került előtérbe a pénz visszakérése a KonTuRplusztól. Akkor Bizzer András kifejtette: a KonTuRplusz Egyesület számlákkal tudja igazolni, hogy már elköltötték az előleget, és egy rendkívül korrekt ajánlat volt az, hogy felajánlották, ők megrendezik 2021-ben a Város Napját. Schauta Marcell erre akkor úgy reagált: Bizzer András más emberek veséjébe lát, hiszen már előre tudja, hogy az egyesület nem fogja tudni visszafizetni az előleget. Úgy tűnik ez beigazolódott, hiszen azóta sem került vissza a pénz a városhoz.

A héten született meg a másodfokú ítélet, amely alapján az egyesület 15 napon belül köteles megfizetni a 4 millió 899 ezer forintot, plusz a 260 ezer forint perköltséget. A behajtásért újabb jogi lépéseket tesz a város. Még az első fokú ítélet után kerestük Horváth Istvánt, a KonTuRplusz Egyesület vezetőjét, aki telefonon csak annyit mondott, nem követi már ezt az ügyet, majd a csoport címére e-mailt is írtunk, de választ nem kaptunk.  

– A mi ügyvédünk további jogi lépéseket kezdeményez, s várjuk, hogy mi lesz ebből. A végrehajtó nem tud semmilyen pénzt behajtani rajtuk, gyakorlatilag ez egy patthelyzet, amit írtam is a közösségi oldalamon, de a pénzünket nem tudjuk ettől az egyesülettől behajtatni, mert gyakorlatilag nincsen semmilyen ingósága, a vezetője pedig nem tartozik a vagyonával, ilyen az egyesületi törvény –tájékoztatta stábunkat Bodó László, az ÉVE önkormányzati képviselője.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.