Megoszlanak a vélemények a parkolók kialakításával kapcsolatban

facebook megosztás

A Kossuth tér füves területének átalakítása is segíthetné a kórház parkolási problémáit – erre tett javaslatot a legutóbbi közgyűlésen Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője. A Teleki és Kórház utca kereszteződésében lévő telek vízelvezetése kapcsán hosszan vitáztak a felek a leendő parkolókról, hiszen a kormányoldal szerint az itt épülő élelmiszerbolt és a leendő gyorsétterem csak ront a helyzeten, hiába építtetne melléjük még 100 parkolót a többségi frakció.

Már 2020 januárjában foglalkoztunk a felvetéssel, akkor az ÉVE terve az átmeneti parkolók kialakítása, majd a telek értékesítése volt. Anno – közleményben – reagált megkeresésünkre Balogh László és Bizzer András. A polgármester és a későbbi alpolgármester azon a véleményen volt, hogy a terület értékesítése nagyobb hasznára válna a városnak.

– Egyetértek azzal, hogy a kórház parkolási problémáját, ez a Teleki utca - Kórház utcai tömb fejlesztése nem hogy megoldaná vagy a megoldás irányába vinné, hanem bonyolítja a dolgokat. Még nagyobb lesz a forgalom, még kevesebb lesz a parkoló, azzal a felvetéssel, amivel Berta úr él – vélekedett a közgyűlésen Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

Berta Krisztián azt terjesztette elő a közgyűlésen, hogy az említett foghíjtelek mellett, más területeket is mérjenek fel, mint leendő parkolók a kórház körül.

Meglepődve fogadta a képviselő már a közgyűlésen is, hogy a kormánypárti városatyák szerint az nem oldja meg a parkolási nehézségeket, ha legalább elindítják az új helyszínek keresését. Ráadásul Balogh László azóta a közösségi oldalán is azt posztolta, hogy: „a baloldali ÉVE-frakció úgy döntött, parkolót nem építtet a város a kórház közelébe…”

– Hogy egy ott elhangzó, pár mondatos módosító, kiegészítő javaslat ne menjen át fejben, azt nehezen tudtam eddig elképzelni. Az én módosítóm arról szólt, hogy igen, tiszta sor, a Kórház-Teleki sarkon vizsgáljuk meg, hogy az önkormányzati tulajdonban maradt területen parkolót alakítsunk ki, viszont én úgy fogalmaztam, azon a területen és a kórház környéki más területeket is vizsgáljunk meg, hogy milyen lehetőségeink vannak arra, hogy további parkolókat tudjunk kialakítani. Ennek a keretében jöttünk most a Kossuth térre –emelte ki Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselő.

Berta Krisztián hozzátette, már 2020 óta forszírozza ezt a projektet, de a Covid- majd a gazdasági válság eddig nem engedte, hogy megvalósításig jusson. Szerinte szükség lenne a pakolók esetében forgalmi átalakításra is. Ezt korábban Károlyi Attila is javasolta, ugyanakkor az ötlet jogosságáról megoszlanak a vélemények. Az általunk megkérdezett autósoktató szerint a közlekedési átalakítás csak rontana a helyzeten, elég lenne előrehajolni a kormányig és kidugni az autó orrát.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.