Nem volt szabálysértő a jegyző szerint a zárt ülés döntőseiről szóló cikk

facebook megosztás

Hétfőn az esti órákig üléseztek a frakciók, és a városi cégek beszámolói mind a zárt tárgyalási szakaszba kerültek. Elsőként, tegnap este, a Zalakocka számolt be a cégvezetőknek megítélt bónuszról és az Arénát érintő változásokról, Fodor Csaba szerint a megjelenés jogszabályt sértett.

A tegnapi, névtelen blogcikk szerint a Kanizsa Rehab Kft. és a Kanizsa Aréna Kft. ügyvezetőit kivéve, januárig visszamenőleg 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat kapnak az önkormányzati cégek vezetői, valamint megemelték Károlyi Attila felügyelőbizottsági tiszteletdíját is. A Kanizsa Aréna esetében döntés született a kft. felszámolásról és Fitos István menesztéséről, az ideiglenes vezetést Karácsony Károly, az uszoda vezetője látja el.

Azzal, hogy már a zárt ülés napján megjelent egy írás, Fodor Csaba szerint jogszabályt sértett a weboldal, hiszen a jegyző hétfőn nem hirdette ki az itt tárgyalt pontokat. Megkeresésünkre Gyergyák Krisztina, Nagykanizsa jegyzője telefonon annyit mondott: ezek a pontok már a zárt ülés után, nem a kihirdetést követően váltak nyilvánossá, és miután az újságíró a szavazásról vagy az ott zajló párbeszédekről nem tett említést, így jogszerű volt a cikk.

Tegnap már Balogh László is reagált a történtekre a közösségi oldalán. Ahogy fogalmaz: „a jutalom és a megemelt 4 havi bér összesen mintegy 35 millió forinttal terhelte meg a város költségvetését. Sajnálatos, hogy az utak, járdák felújítása, Nagykanizsa fejlődése helyett csak egy dolog számít a Fodor Csaba vezette ÉVE-frakciónak: az őket kiszolgáló emberek és a saját gyarapodásuk.” Az ÉVE-frakció adásunkig nem tett ki posztot ez ügyben a Facebook-oldalára.  

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.