Országos horgászverseny debütált a Csónakázó-tónál

facebook megosztás

A Method Feeder Országos Bajnokság egyik elődöntőjének adott helyszínt a nagykanizsai Csónakázó-tó a hétvégén. A kétnapos versengés idejére 39 horgász költözött ki a tópartra. Nagykanizsa első alkalommal tudott részt venni az országos versenyhálózatban.

Több feltétele van az országos bajnokság részvételének – hangsúlyozta Polyák Csaba, a MOHOSZ Versenysport Irodájának vezető helyettese. Az első, hogy a vízpart legyen egyenletes, így ki lehessen alakítani a versenyzésre alkalmas horgászhelyeket, 10-12 méterre egymástól. A víz mélysége átlagosan elérje a másfél métert, valamint megfelelő halállománnyal rendelkezzen.

– Ez a Csónakázó-tó abból a szempontból nagyon jó helyen van, hogy itt a nyugati végeken igazán nincs versenypálya. A legközelebbi versenypálya is az desedai víztározón van, itt a környéken nincs olyan hely, ahol le lehetne ültetni negyven vagy akár ötven horgászt is. Úgyhogy mindenképpen egy előkelő helyet tudna betölteni ez a víz, főleg úgy, hogy a MOHOSZ kezelésében van ez a víz – emelte ki Polyák Csaba, a MOHOSZ Versenysport Iroda vezető helyettese.

Komáromi Dávid első alkalommal vett részt ezen a megmérettetésen. Úgy érezte, most jött el az az idő, hogy kipróbálja magát versenyközegben. - Én azt gondolom, nincs párja ennek a versenyzésnek. – ha megkérdezhetnénk, hogy miért? – Izgalom, igazából. Adrenalin. Izgalmas – mondta Komáromi Dávid.

A Csónakázó-tó forgalma ebben az időszakban rendkívül sűrű, nem csupán a hobbihorgászok részéről. Egy hónap leforgása alatt a hétvégi már a harmadik nívós verseny volt a tóparton, az előzőekhez képest más szabályzattal – említette Szépligeti Ferenc.

 – A mai versenyben a kialakított versenypályának csak egy szakaszát, egy 40 fő befogadására alkalmas szakaszt zártunk le. A tónak a jelentős része továbbra is a hétköznapi, illetve hétvégén horgászni kívánók rendelkezésére áll, korlátozás nélkül. A mai nap a Method Feeder versenyszabályzata szerint zajlik, az országban több helyen van elődöntő. Innen kerül be, a 39 résztvevő közül hat a középdöntőbe – árulta el Szépligeti Ferenc, a MOHOSZ halőre.

Szépligeti Ferenc bízik abban, hogy a középdöntőn keresztül akár még kanizsai versenyző is részt vehet a döntőben. A MOHOSZ szakmai stábjai úgy nyilatkozott, a Csó-tó – mint versenyhelyszín – a jövőben is a térképen marad.

EREDMÉNYEK

1. Komáromi Dávid

2. Kovács László

3. Németh Gábor

4. Kovács Attila

5. Csécsényi Attila

6. Kozma Gyula

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.