Újra gyereknapi horgászversenyt rendeztek a Csó-tón

facebook megosztás

Mintegy 500 hal került partra, majd vissza a tóba vasárnap délelőtt a Csónakázó tónál rendezett gyermek horgászversenyen. A gyermeknapi megmérettetés ezúttal is a kanizsai horgászegyesületek összefogásával valósult meg.

Újra benépesült a Csó-tó sziget, hiszen 22 fiatal foglalta el a partszakaszt. Az ifjú pecások úszós készséggel, a szervezők által biztosított etetőanyaggal és csontival vágtak neki a versenynek. Voltak rutinos horgászok, de kezdő pecások is megmérették magukat.

– Azért jöttem erre a versenyre, hogy megnézzem mi történik itt, még nem voltam soha, és hogy megnézzem mit tudok a horgásztudásommal elérni ezen a versenyen – mondta el Gilicze Gábor  versenyző.

A megfelelő horgászpraktikák elsajátítására, a felnőttektől való tanulásra is alkalmasak ezek a megmérettetések, hiszen a gyermekek többsége a családból hozza a horgászat szeretetét.

– Igazából a nagy tesóm el kezdett horgászni és őt akarom követni, azért kezdtem el horgászni – árulta el Baumann Máté  versenyző.

Vasárnap alsó és felső tagozatos kategóriában versenyeztek a diákok. Az időjárás is kedvezett a programnak, amely a szervező horgászegyesületek számára egyben utánpótlás-nevelésként is szolgál. – A gyermekek a mai nap darabszámban fognak horgászni, ami az jelenti, hogy a megfogott halakat darabszámban mérjük és azonnal vissza lesznek engedve. Gyakorlatilag küszre számítunk, bodorkára, dévérkeszegre és lehet, hogy 1-2 ponty is fog esni a mai nap folyamán – tudtuk meg Sárkány Marcelltől, az Olajipari Horgászegyesület elnökétől.

A programon célba dobás, csónakázás, arcfestés és közös ebéd is várta a gyermekeket. A megmérettetést támogatta a Magyar Országos Horgász Szövetség, így senki nem ment haza ajándék nélkül. A versenyt végül a kisebbeknél Somogyi Lotti, a felsősöknél pedig Farsang Dávid nyerte. A fiatalokat legközelebb a már hagyományos nyári horgásztáborba várják a szervezők.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.