Újraindulnak városunkban a Pécsi Tudományegyetem képzései

facebook megosztás

A Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat évtizedes kapcsolatban áll a baranyai egyetemmel. A felek ma jelentették be, hogy pár év kihagyás után, a közös erőfeszítésnek köszönhetően ősztől újra felsőfokú képzés indul a nemzetiségi önkormányzat szervezésében.

Volt egy holtpont, amikor nem indultak felsőfokú képzések, de a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat Teleki úti intézménye továbbra is a Pécsi Tudományegyetem kihelyezett telephelye – szögezte le Teleki László a mai sajtótájékoztatón.

– Elsősorban pedagógusoknak lesznek átképzések, amelyek olyan kreditpontokat adnak, amik megszerzéséhez eddig el kellett utazni Pécsre, Kaposvárra vagy Szekszárdra. Most viszont Nagykanizsán lesz lehetőség a kreditpontok megszerzésére. Illetve nem csak pedagógusoknak, egészségügyi dolgozóknak, közalkalmazottaknak nyílik lehetőség, azoknak, akik már diplomával rendelkeznek, a kreditpontjukat itt meg tudják szerezni – tájékoztatta stábunkat Teleki László, a  Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A Pécsi Tudományegyetemnek egykor sikeres telephelye volt a nagykanizsai, a célkitűzés pedig az, hogy újra életet leheljünk bele – fogalmazott Szécsi Gábor professzor, a Pécsi Tudományegyetem dékánja, aki telefonon keresztül kapcsolódott a mai sajtótájékoztatóhoz. 

– Ezért döntöttünk úgy, hogy több lépcsőben megjelenünk újra a képzési kínálatunkkal Nagykanizsán. A több lépcső azt jelenti, hogy eleinte továbbképzésekben, tanfolyamokban gondolkodunk, majd, ha megerősödik az érdeklődés a Pécsi Tudományegyetem és karunk képzései iránt, akkor nem tartanánk lehetetlennek, hogy esetleg alap- és mesterképzésekkel is megjelennénk a városban – fogalmazott Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem dékánja.

A Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat az elmúlt évtizedekben nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a város oktatási, képzési palettája színesedjen – mondta el a sajtótájékoztatón Fodor Csaba, önkormányzati képviselő, az ÉVE frakcióvezetője. Szerinte a szeptembertől induló képzés is rendkívül fontos.

– Ezeket a képzési formákat majd nagykanizsai és Nagykanizsa környéki pedagógusok, egészségügyi dolgozók és mások vehetik igénybe. Éppen azért, mert a hivatásukhoz szükséges továbbképzést, kreditpontokat meg tudják szerezni, és nem kell több száz kilométert utazni, vagy esetleg több napra szállást szerezni. Ezt a képzést itt helyben meg tudják szerezni –mondta el Fodor Csaba, önkormányzati képviselő, az ÉVE frakcióvezetője.

Az érdeklődők minden fontos információt megkapnak az induló képzésekről a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.