Vincze Lilla zenés programjával folytatódott a gyerekeknek szóló koncertsorozat

facebook megosztás

Bemutatták az „Akarsz velem kóborolni?” című zenés játékot tegnap délután a Hevesi Sándor Művelődési Központban. Vincze Lilla művét a Kanizsai Szimfonikus Zenekar ifjúsági bérletének harmadik előadásaként tekinthették meg a gyerekek.

Sok év próbálkozás után, idén egy helyi támogató közreműködésével sikerült létrehozni a Kanizsai Szimfonikus Zenekar ifjúsági bérletét, aminek köszönhetően három zeneművet tekinthettek meg a helyi általános iskolák alsósai.

Ž Először a gyerekek hallhattak egy barokk és reneszánsz táncokról szóló hangversenyt a Musica Antiqua-val, ez márciusban volt, aztán a múlt hónapban, áprilisban a Kanizsai Szimfonikus Zenekar közreműködésével játszottunk a gyerekeknek Mozart zenéket, egy Mozart zongoraversenyt, illetve a Mozart Nagy G-moll szimfóniából tételeket. Most pedig Vincze Lilla a vendégünk, aki egy nagyon érdekes kis műsorral jött, egy zenés-mesés utazásra invitálja majd a gyerekeket – mondta el Balogh Tünde, a Krátky István Zenei és Kulturális Egyesület alelnöke.

A történet két tündérről szól, akik a világ megmentése érdekében útra kelnek, hogy megtalálják az elveszett Harmóniát. A darab zenéjét Vincze Lilla, Molnár György és Kardos-Horváth János szerezték. Balogh Tünde, a Krátky István Zenei és Kulturális Egyesület alelnöke fontosnak tartja, hogy a gyerekek megismerkedhessenek az akusztikus zenével és a különféle hangszerekkel.

– Egyáltalán, hogy van más zenei műfaj is, mint amit általában a médiából hallanak, hogy fejlődjön az ízlésviláguk, a zenei kultúrájuk, ezért örülök, hogy ez végül sikerült, és bízom benne, hogy szeptemberben tudjuk majd folytatni, ahol már nem csak alsósoknak fogunk bérletet kínálni, hanem a felső tagozatosoknak, illetve a gimnazistáknak is szeretnénk ilyen klasszikus zenei bérletet adni – tette hozzá Balogh Tünde.

A gyerekek és a tanárok felől érkező pozitív visszajelzések is bátorítják a szervezőket arra, hogy a következő tanévben folytassák a programot. 

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.