Az osztályozó előtt vették át megérdemelt érmeiket a semjénházi labdarúgók

Harmadik alkalommal lett megyei bajnok a Semjénháza SE. A megérdemelt kupát és az érmeket vasárnap vehették át a csapat tagjai, majd mintegy 600 néző előtt játszott osztályozómérkőzést a gárda a Dunaföldvár ellen. 

Nagyon egységes, ütőképes társaságot sikerült összehozni ebben a szezonban, akik tényleg csapatként működtek, egymásért küzdöttek – kezdte az értékelést Kárpáti István, a Semjénháza SE elnöke. De az idény nem volt egyszerű – tette hozzá a vezető.

– A Csesztreggel fej-fej mellett haladtunk, tényleg az első meccstől az utolsóig. Egy elmaradt meccsünk volt szerdán, mert amikor ki volt írva a bajnoki forduló, víz alatt állt a pályánk a sok eső miatt. X-eltünk mi a Csesztreggel, ami nekik jó volt, nekünk nem. Onnantól nem a kezünkben volt a sorsunk, hanem a Csesztregében. De Zalaszentgrótra mentek ők egy rangadóra, a harmadikhoz, nekünk egy kicsit gyengébb ellenfelünk volt. Hála Istennek győztünk, ők meg kikaptak és az nevet a végén, aki a végén ünnepel –emlékezett vissza Kárpáti István, a Semjénháza SE elnöke.

A háromszoros megyei bajnok klubnak most nyílt először lehetősége arra, hogy osztályozót játsszon a NB III-ba való feljutásért.

– Mehettünk volna korábban is osztályozóra, de úgy éreztük, hogy nem volt anyagi hátterünk. Most az MLSZ is több pénzt ad, hát, megpróbáljuk a lehetetlent. Még egyszer mondom, nem mi vagyunk az esélyesek, de a remény hal meg utoljára –tette hozzá Kárpáti István.

A vasárnapi mérkőzésen végül érvényesült a papírforma, és a Dunaföldvár 4-1 nyert. A visszavágót június 11-én vasárnap rendezik a Tolna megyei bajnok otthonában. A Semjénháza idei remekléséről, a Csesztreggel vívott versenyfutásról és az esetleges osztályváltásról Szertár című sportmagazinunk Youtube-csatornáján láthatnak bővebb beszélgetést. A vendég Kapuvári Zoltán, a dél-zalaiak csapatkapitány-helyettese volt.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)