Ezúttal Zalakaroson is összecsaptak a környék legjobb dartsjátékosai

2023. jún. 6.

Kisgéczi Károly nyerte az első pünkösdi karosi dartsversenyt. A megmérettetést, amire profik és amatőrök is nevezhettek, a nagykanizsai Free Hill Darts Club szervezte.

Nem ez volt az első kitelepülése a Free Hill Darts Clubnak, de a Karos Korzón még nem szerveztek versenyt. Mint azt Horváth Balázs, az egyesület elnöke elmondta: a pünkösdi időpont elég felkapott volt, több hazai megmérettetést is tartottak ekkor, de így is 20 nevezője volt a versenyüknek.

– Ez egy teljesen open, nyílt verseny, ide bárki nevezhetett, akár amatőr, akár profi, akár félprofi vagy nemzeti bajnokságban szereplő játékos. Bárki nevezhetett. 10 óra körül kezdünk, és ugyanígy lesz ez is, 501 dupla kiszállós játék lesz, csoportmeccsek, majd főtábla és a végén lesz egy győztes – árulta el Horváth Balázs, a Free Hill Darts Club elnöke.

Neumajer Gergő, a Pécsi Darts Clubot képviselte a versenyen. A zalai tehetség az egyik esélyese volt a karosi tornának.

– Én 8-9 éve játszok most már nagyjából. Akkor a szüleimmel néztük a tévében a dartsot, mint általában a legtöbb gyereknek, nekem is így jött meg a kedvem. Utána leigazoltam először a Darányi Darts Clubhoz, utána a Sport DC-hez, és a két magyar bajnoki címemet a Sport DC színeiben nyertem – fogalmazott Neumajer Gergő, a Pécsi Darts Club játékosa.

A hagyományteremtő bajnokságon Kisgéczi Károly bizonyult a legjobbnak. Neumajer Krisztián – Neumajer Gergő édesapja – léphetett a dobogó második fokára, míg a harmadik helyen ketten osztoztak, Gergely Zoltán és Binder Richárd.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)