Helytálltak a kanizsai kosaraslányok

2023. jún. 1.

Tizenkettedik lett a házigazda Kanizsa Diákkosárlabda Klub a Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság „B” Döntőjén.A tornát a zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskolában szervezték. A dél-zalaiak közül Klinger Emma bekerült a torna álomcsapatába.

8 csapat vett rész a megmérettetésen, érkeztek gárdák Budapestről, Nyíregyházáról, Kecskemétről, Székesfehérvárról és Zalaegerszegről. Kovács Magdolna, a Kanizsai Diákkosárlabda Klub technikai vezetője elmondta, öröm volt számukra, hogy megszervezhették a tornát és az is, hogy felvették a versenyt az akadémiai csapatokkal.

– A mi csapatunk részéről ez egy óriási teljesítmény, hogy bejutottunk a „B” döntőbe, mert négy játékoson kívül, a többiek mind fiatalabbak. Tegnap egy olyan mérkőzést játszottunk, ami lényeges volt, hogy a 9-12. hely valamelyikén fogunk végezni. Nagyon jól játszottak a gyerekek, fegyelmezetten, taktikusan, okosan, betartva a taktikai utasításokat, és így a 9-12. helyért tudunk mérkőzni – nyilatkozta Kovács Magdolna, a Kanizsai Diákkosárlabda Klub technikai vezetője.

Klinger Emma stábunknak elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy bejutottak a serdülő „B” döntőbe, amire nagyon sokat készültek.

–  Reméljük, hogy a jó védekezéssel és jó támadásokkal tudunk majd nyerni ezen a meccsen. tegnap már nyertünk egy mérkőzést, az is kemény volt, de sikerült végül – mondta el Klinger Emma, a Kanizsai Diákkosárlabda Klub játékosa.

A Kanizsa DKK a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiát 72 – 63-ra verte meg, majd a 9-12. helyért előbb a Zsíros Kosárlabda Akadémia Kőbánya csapatával mérkőzött és szenvedett szoros vereséget. A 11. helyért Kecskeméti Kosárlabda Akadémiával mérték össze tudásukat a lányok, itt a végeredmény 37 – 58 lett. A kanizsaiak legjobbja Klinger Emma volt, akit be is válogattak az All Star csapatba.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)