Idén is bemutatták a legjobb hevesis munkákat

Kiállítás nyílt a Hevesi Sándor Általános Iskola diákjainak legjobb alkotásaiból az intézmény galériájában. Összesen 436 – különböző technikával – készült képet tekinthetnek meg az érdeklődők.

Tanévenként tíz kiállítást tartanak az intézményben, év végén hagyományosan a diákok munkáit mutatják be. Szabó Erzsébet igazgató úgy fogalmazott, erre a tárlatra készülnek a leginkább, mivel a bemutatott alkotások üzenetként is szolgálnak egymás, illetve a felnőttek felé.

– A gyermeki lélek még más, mint a felnőtt, ők még spontán nyilvánulnak meg az alkotásaikban is. És nagyon sok minden egy gyermekrajzból visszatükröződik. A gyerek hangulatvilága, a lelki világa, az, hogy a jelent, hogyan éli meg, a pillanatnyi érzelmei. Minden visszatükröződik a színek használatából, a képi megformálásból – mondta el stábunknak Szabó Erzsébet, a Hevesi Sándor Általános Iskola igazgatója.

Ez volt az iskola galériájának 33. kiállítási éve, egy diák nyolcvan alkotó munkájával ismerkedhet meg az általános iskolai évei alatt. Lengyák István szerint ezek az események a gyerekek kreativitására is hatással vannak, éppen emiatt a bőség zavarával is küzdöttek a kiállított rajzok, festmények kiválasztásakor.

– Idén 436 alkotást tettünk ki a paravánokra. Természetesen nem fért ki az összes alkotás, amit a gyerekek szerettek volna viszontlátni azért, hogy megmutathassák a szüleiknek, az osztálytársaiknak és büszkék lehessenek arra, amit ebben az esztendőben csináltak – hangsúlyozta Lengyák István galériavezető-pedagógus.

A megnyitót összekapcsolták az intézmény irodalmi vetélkedőjének díjátadójával, amelyben a második, harmadik és negyedik osztályos diákok vettek részt. Külön elismerést kapott a nyolcadikos Körhöcz Milán, aki zenészként és énekkarosként is folyamatosan közreműködött az iskola kulturális programjain.

– Nagyon meglepődtem és nagyon megtisztelőnek találom. Úgy gondolom, hogy amit itt csináltam ebben az iskolában és aminek a része lehettem, az nagyon megtisztelő. Most, hogy elmegyek, nagyon boldogan fogok visszaemlékezni arra, ami itt történt velem – mondta Körhöcz Milán, a Hevesi-iskola tanulója.

A tanév utolsó kiállításának megnyitóját ezúttal is színesítette a hevesisek kulturális műsora.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)