Kisebb problémák adódtak az elmúlt hetekben a felújított Sétakert szökőkútjánál

facebook megosztás

A nem rendeltetésszerű használat miatt a területileg illetékes önkormányzati képviselőt, Radics Bálintot is megkeresték, a téma a legutóbbi közgyűlésen is előkerült. Mint megtudtuk, a közterület-felügyelethez is érkezett jelzés, leginkább a felelőtlen kutyatartók kapcsán.

A május 22-i közgyűlésen Radics Bálint interpellált az ügyben. Kiemelte: a lakosság örömmel vette a Sétakert és a területén található szökőkút megújítását, így egyre többen sétálnak és kapcsolódnak ki a parkban, ugyanakkor a körzetéhez tartozó lakosok több problémát is jeleztek neki.

– Viszont az elmúlt hetekben több lakossági észrevételt is kaptam, a gond néhány kutyatulajdonossal van. Akik a kihelyezett tiltó táblák ellenére a szökőkútban fürdetik az ebeket, arról nem is beszélve, hogy sok esetben nem szedik össze a maguk mögött hagyott kutyagumit. És nem csak a kutyásokkal van baj, hanem előfordult már az is, hogy néhányan a szökőkút peremére ülve, a vízbe lógatják a lábukat, és ezt is tiltja az ott kihelyezett tábla – mondta el Radics Bálint, a FIDESZ-KDNP önkormányzati képviselője.

Az előírt szabályok betartása és az ellenőrzések végett a közgyűlésen meg lett szólítva a Közterület-felügyelet. Bakonyi Tamás, a Híradó kérdésére elmondta: előttük sem ismeretlen a probléma, a felügyelet is kapott lakossági jelzéseket, elsősorban a kutyások miatt. Mint fogalmazott: a kutyaürülék felszedésének elmulasztásának és a póráz nélküli futtatásnak jogi következményei lehetnek, az elmúlt időszakban a járőrök több esetben intézkedtek a Sétakertben.

– A mi ellenőrzéseinknek a tapasztalata is az volt, hogy fiatalkorúak követték el ezeket a szabálysértéseket. Minden esetben elmondtuk nekik, hogy mik az előírások – sokan nem voltak tisztában ezzel. De egyébként az utána következő ellenőrzéseken már nem tapasztaltuk, hogy a fiatalok elkövették volna azokat a szabályszegéseket, amiket korábban elkövettek – nyilatkozta Bakonyi Tamás, a Közterület-felügyelet vezetője.

A Közterület-felügyelet munkatársai a jövőben is fokozottan jelen lesznek a Sétakertben. Bakonyi Tamás azt is elárulta: a Keleti városrészből hasonló lakossági problémák érkeztek, ott is számíthatnak a helyiek a sűrűbb ellenőrzésre.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.