Pénzbüntetést kapott egy kanizsai nő, mert szobát adott ismerőse légyottjaihoz

2023. jún. 1.

A Nagykanizsai Járásbíróság a 2023. június 1. napján megtartott előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott arra a nőre, aki szobát biztosított ahhoz, hogy ismerőse intim együttlét céljából vendégeket fogadhasson.

A vád szerint a vádlott 2022 áprilisában megállapodott egy korlátozottan cselekvőképes nő ismerősével abban, hogy hosszabb időre hozzá költözik és szexuális tartalmú hirdetések feladásával, illetve alkalmi szexuális kapcsolatok létesítésével keres pénzt. A vádlott ehhez lakóháza egyik szobáját biztosította és egy ismerőse segítségével erotikus fotókat készített a sértettről. A képeket feltöltötték egy hirdetési portálra, ahol több férfi is jelentkezett, azonban a szexuális szolgáltatást senki sem vette igénybe. A sértett pár nappal később távozott a vádlott házából.

A Nagykanizsai Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat bűnösnek mondta ki - épület vagy egyéb hely rendelkezésére bocsátásával elkövetett - prostitúció elősegítésének bűntettében, ezért őt 200.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélet jogerős – tájékoztatta lapunkat dr. Bartalné dr. Mentes Judit bíró, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.