Sikeres Dömötör László új regénye

Az író a nagykanizsai Vöröskereszt szociális és jogi munkatársa. A nemrég bemutatott kötet a Hold hősei második része. A szerző célja, az olvasóközönség szórakoztatása mellett, a szervezet munkásságának ismertetése. Az író-olvasó találkozót a Honvéd Kaszinóban tartották.

A Hold hősei – a vörös kereszt rejtélye című kötet tavaly jelent meg. A sci-finek is beillő történet 2100-ban játszódik, főhőse egy 14 éves kamasz, aki nyári táborozásra utazik barátaival a Holdra. A kalandregény számos bemutatót élt meg, sőt, e-könyv formában is elérhető és egy műfordítónak köszönhetően angolul is megjelent, valamint hangoskönyv is készült belőle.

– Ezek a nagyon jó élmények inspiráltak arra, hogy ezt a történetet folytassuk. Így született meg, s az év elején jelent meg a Hold hőseinek a második része, A lámpás hölgy alcímmel. A koncepció nem változott, továbbra is a fő cél a szórakoztatás, de ebbe beleburkolva nagyon sok fontos és nemes gondolatot próbálok tolmácsolni az olvasók felé – mondta el Dömötör László, a Hold hősei regények írója.

A szerzői esten Dömötör László beszélgetőtársa a főnöke, Szőlősi Márta volt. A Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének igazgatója elmondta: kimondhatatlanul büszke munkatársára.

– Nyilván akkor is nagyon büszke lennék, ha az oldalain ilyen kis közepesen értékelhető történetek kerülnének elő. Csakhogy nem így van. Hanem szinte kivétel nélkül, aki veszi a fáradtságot és belelapoz, és miután nem tudja letenni, végigolvassa a könyveit, mind egyik ámulatból a másikba esnek. És nincs ebben semmi túlzás. Tényleg mindenkinek nagyon tetszik. Tudtam, hogy nagyon jó stílusa van, na de eddig mire használtuk ezt a Vöröskeresztnél? A hivatalos levelek megfogalmazására. Azt gondolom, mindannyian nagyon büszkék lehetünk rá – fogalmazott Szőlősi Márta, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének igazgatója.

A beszélgetések során kiderült: a fiatalokkal a közösségi oldalakon tudja leginkább tartani a kapcsolatot az író. Az észrevételeket, véleményeket Dömötör László továbbra is szívesen fogadja.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)