30 százalékos készültségnél tart az új ipari csarnok

A fejlesztés mintegy bruttó 600 millió forintból valósul meg. A pályázati forráshoz az önkormányzat 102 millió forint saját forrást tett hozzá, így a létesítmény tulajdonosa is a város lesz. A jelenlegi tervek szerint a szakemberek november végéig elkészülnek a projekttel.  

  Korábban több tényező is nehezítette a beruházást, a kivitelezés végül május 22-én indult el. A munkát egy nagykanizsai cég, az N-ferrum Kft. végzi. Az épület elkészülte után logisztikai, raktározási és termelési célokra is alkalmas lesz.

– Hányattatott sorsa volt, hiszen többször közbeszerzési eljárás során tudtunk eredményt hirdetni. Az első eljárás forráshiány miatt eredménytelen lett, olyan drága ajánlatok érkeztek be, amikhez az önkormányzat nem tudott önerőt biztosítani. De szerencsére ebben az évben, év elején sikerült vállalkozási szerződést kötnünk, s elindulhatott ez a beruházás is. A csarnok ütemterv szerint, a tervezettek szerint halad – emelte ki Czirákiné Pakulár Judit, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

A csarnok 7 és fél méteres belmagasságú, acél szerkezetű és három egységre bontható, két 190, valamint egy 290 négyzetméteres részre. A városvezetés a következő közgyűlésen dönthet arról, hogy melyik cégét bízza meg a létesítmény kezelésével.

– Ez egy 1000 négyzetméteres alapterületű csarnok. Azonban nem egy csarnokról beszélünk, mert funkcionált részei lesznek, három csarnokrész lesz benne kialakítva. Lesz kisebb és nagyobb alapterületű is, attól függően, hogy milyen tevékenységet folytat a vállalkozó. Attól függően lehet majd köztük választani – tette hozzá Czirákiné Pakulár Judit.

A nyertes pályázat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programhoz tartozik, az unió összesen 357 millió forint támogatást biztosított, amit a városvezetés 102 millió forinttal toldott meg.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)