A Kanizsáról induló teniszezőnek is szólt Magyarország himnusza a Davis-kupán

2023. szep. 15.

Keszthelyen ezen a hétvégén rendezik a tenisz legjobb válogatottjai közé visszakerülésről „határozó” osztályozót Magyarország és Törökország csapatai között a Davis-kupában.


A Helikon Teniszcentrumban remek hangulat uralkodott a Davis-kupa-osztályozó első napján

Fotó: PL

A Helikon Teniszcentrumban kimondottan remek hangulatú mérkőzésekkel rajtolt el a Davis-kupa-válogatottak találkozója, mely a magyar és török együttes között arról hivatott dönteni, melyikük folytathatja – újra – az elitliga kapujában. Nos, a keszthelyi Dk-találkozón érthető módon a magyar válogatott tagjai közül – játékuk végett – a két „első emberre”, Marozsán Fábiánra, valamint Piros Zsomborra irányult a reflektorfény, de a további kerettagok, így Valkusz Máté, Fajta Péter, valamint a bemutatásnál tapsvihart elkönyvelő Füle Mátyás is nélkülözhetetlen szereplői ennek az egységnek. Utóbbi teniszező esetében nem véletlenül hangzott el a szpíker részéről többször is Nagykanizsa neve, hiszen a 24 esztendős Mátyásnak a dél-zalai város a szülőhelye, s lényegében Kanizsához azóta is szoros szálak fűzik – ezzel párhuzamosan persze beilleszkedvén a zalai teniszélet után immár az országos elitbe is.


Keszthelyen a kanizsai Füle Mátyás (jobbról az első) kapta az egyik legnagyobb tapsot a Dk-találkozót megelőzően

Fotó: facebook/Hungarian Tennis

S visszakanyarodván a Dk-osztályozóra, Marozsán, valamint Piros is hozta mérkőzését, így a magyar válogatott 2:0-ra vezet a világranglista 92., valamint 111. helyén álló magyar versenyzők győzelmeit követően. Folytatás szombaton 11 órától: akkor kezdődik a párosok csatározása, valamint ha szükséges, akkor még egyest is rendeznek a keszthelyi helyszínen.

P.L.