A keleti blokk legendás autói is megjelentek a főtéren

A Bor– és Dödöllefesztivál egyik kísérőprogramjaként, veterán autóstalálkozót rendeztek az Erzsébet téren. Az érdeklődők muzeális értéknek számító járműveket is megtekinthettek.  A város főterén mintegy húsz automobil sorakozott fel szombaton.

 A kanizsaiak több, a ’80-as években készült veterán négykerekűt is megcsodálhattak, ám a legnagyobb nézősereg a Trabantok körül csoportosult. A kelet-német szimbólumnak számító kocsik egyre inkább tűnnek el az utakról, 2006-tól a 601-esek csak katalizátorokkal közlekedhetnek, így sokan megváltak tőlük. Néber Tamás számára azonban nem volt kérdés, hogy megőrzi az utókornak első autóját, amelyet előszeretettel mutat meg azoknak is, akik maximum könyvben látták ezt a típust.

– Egyre kevesebb már az az autó, az a Trabant, ami forgalomban maradt, nagyon megy felfelé az áruk. A gyerekek – azért így mondom, mert egy másik generáció vagyok már – egy része már nem tudja hova tenni. Mi segítünk abban, hogy tudják, hogy ez milyen, megmutatjuk nekik, visszük közönségtalálkozóra is, versenyen is, mikor ott vagyunk, beültetjük őket és elmagyarázzuk, hogy mi, hogyan működik. Az én fiam 17 éves, neki most építünk egyet – nyilatkozta Néber Tamás, ralinavigátor.

Népszerű darabnak számított Bogár Ferenc kétütemű raliautója is, amellyel két évtizede versenyez ő és navigátora. A „Trabi” megbízhatatlanságáról számos anekdota született, a tulajdonos azonban ezeket igyekezett megcáfolni.  

– Gyakorlatilag a megbízhatóságát az is bizonyítja, hogy a szervizen mi csak tankolunk és ablakot tisztítunk. Gyakorlatilag az autóhoz soha nem kellett hozzáérni. Nem rövid versenyeken szoktunk vele indulni, a Mecsek Ralinak a teljes távja közel 500 kilométer. Ezt szívfájdalom nélkül végig bírta üveghangon és csak tankolni kellett – mondta el Bogár Ferenc, raliversenyző.

A veterán járművek sofőrjei a kiállítást követően egy közös túrára indultak, amely a Förhénc-hegyen zárult. 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)