A médiaház bemutatja- Jocó bácsi Kanizsán

 

Interaktív könyvbemutatót és előadást tart Balatoni József, ismertebb nevén Jocó bácsi, egykori pedagógus Nagykanizsán. A Kanizsa Médiaház által rendezett eseményt szeptember 19-én 18 órakor tekinthetik meg az érdeklődők a Honvéd Kaszinóban.

Nagyjából két éve döntött az önkormányzat arról, hogy a Médiaház rendezvényszervezési tevékenységet is folytathasson. A koronavírus-járvány idején a városi fesztiválok rendezése lett volna a feladat, de ezek akkor a korlátozások miatt elmaradtak. Idén nyáron döntött úgy az ügyvezető, hogy a cég nyit a rendezvények irányába.

–Valamikor a nyáron keresett meg Farkas Tibi, aki valamikor a KKK igazgatója is volt, illetve dolgozott Budapesten is, majd Vonyarcvashegyen vezette az ottani művelődési központot. Ő keresett meg azzal, hogy éppen ráér. Én meg mondtam, hogy ha ráér, akkor próbáljuk meg ezt a rendezvényszervezési lábat megnyitni, és megpróbálni, hogy mit tudunk ezzel csinálni. Az első ötlete az volt, hogy hívjuk le Jocó bácsit, ezt az egykori tanárt, aki a történetét elmeséli, ebből egy ilyen kisebb színpadi, színházi produkció készül, ezt tekinthetik meg a nézők, akik kíváncsiak rá, és eljönnek jövő héten a HEMO-ba – fogalamazott Tar Mihály, a Kanizsa Médiaház Nonprfit Kft. ügyvezetője.   

Farkas Tibor, a Médiaház rendezvényszervezője Budapesten, egy edukációs programnak köszönhetően ismerte meg személyesen Jocó bácsit és munkásságát. A volt pedagógus csaknem százezres követőtáborral rendelkezik az egyik legnagyobb közösségi oldalon, illetve számos könyve jelent már meg a tanárhelyzettel kapcsolatos témákban. Az egyik ilyen könyvből a Momentán Társulat színészeinek közreműködésével egy színpadi darab is készült, ezt láthatja majd a kanizsai közönség is.

–Akik követik a Jocó bácsi világa nevű Facebook oldalt, ők nagyjából már ismerik, akik nem, azoknak pedig azért ajánlom, mert élőben találkozni Jocóval és a stábbal mindig jó élményt jelent. Több helyen vannak az országban, nagyon sok helyre viszik ezt a programot, illetve az a produkció Jocó nemrég megjelent könyvéből, a Tanár vagyok! És? című könyvből készült, ezt Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája vezetője rendezte ezt az előadást –mondta el Farkas Tibor, a Kanizsa Médiaház rendezvényszervezője.

A szervező reméli, hogy akár egész iskolai osztályok, illetve tantestületek látogatnak majd el az előadásra, hiszen ők azok, akik igazán átérezhetik a Jocó bácsi történeteiben megbúvó tanulságokat.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)