Egyre népszerűbbek az őszi dekorációs elemek

2023. szep. 15.

Sokan változtatják környezetük, lakásuk, kertjük dekorációját az évszakoknak, ünnepeknek megfelelően. Népszerűek a különféle termésekből készült díszek, de egyre gyakrabban műnövényeket használnak alapanyagnak. Az árak rendre magasabbak, így többen vesznek részt azokon a tanfolyamokon, ahol a résztvevők megtanulják a kreatív dekorációk elkészítési módjait, technikáit.

Mikolánné Danajka Bianka a Mazsi Műhely tulajdonosa már 8 éve szervez olyan kreatív foglakozásokat, ahol a jelentkezők maguk készíthetik el az éppen aktuális, az évszaknak megfelelő dekorációjukat. Azt mondja, hogy megnövekedett az igény arra, hogy kisebb csoportok, egyének saját kezűleg készítsék el maguknak, otthonra az ajtó- és asztaldíszeket. Az alapanyagokat ő biztosítja, mellette az aktuális trendeknek megfelelően számos ötlettel szolgál a vállalkozó kedvűeknek.

– Azt gondolom, hogy így ősszel abszolút az ilyen terméses és száraz virágos, termékek a kelendőbbek. Ez eddig is így volt. Most észrevettük idén, hogy talán nyitottabbak lettek az emberek arra, hogy élethű mű növényekből készült ajtódíszek és asztaldíszekre is fogékonyabbak. Korábban azt gondolom, csak inkább a termések és amiket össze tudunk a természetben szedegetni, bogyók, száraz dolgok, tobozok. Azok voltak a kelendőbbek –  mondta el Mikolánné Danajka Bianka, a Mazsi Műhely tulajdonosa.

Egyre nyitottabban a vásárlók, és a programokon résztvevők. Stábunk ottjártakor, négyen vettek rész a foglalkozáson, 2 anya-lánya páros.

– Kezdetben még nagyon sok ilyen programunk volt, mert volt még időn a termelés mellett. Később ez egy kicsit alább hagyott, és sok volt az ilyen jellegű megkeresés, folyamatosan, évről évre. Most úgy gondoltam, mivel tavasz óta van üzletünk itt a városban, ezért azt gondoltam, hogy igaz csak ilyen kis mini, de akkor mégis a saját helyünkön tudunk, ilyen kisebb workshopokat tartani, többet. Most vannak az ősziek, a héten van több is, több turnus is. Mindenképp szeretnénk majd Adventkor is – tette hozzá Mikolánné Danajka Bianka.

Több turnus várja a kreatívkodni vágyó csoportokat, baráti társaságokat, nemcsak ősszel, hanem az év bármely szakában.  

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)