Elkészültek a felújítások a Rózsa utcai óvoda Csokonai utcai telephelyén

A 11 milliós önkormányzati beruházásból az egyik épületszárny tetőszerkezete, illetve a beltéri mennyezet és a falak is megújultak.

Az épület elhanyagoltsága indokolta a sürgős fejlesztést, amit a városvezetés saját forrásból, a költségvetés részeként valósított meg. A Tulajdonosi Bizottság a nyár folyamán döntött a finanszírozásról, így augusztusban el is kezdődhetett a munka. A vállalkozó problémák nélkül, a tervezett idő alatt végzett a kivitelezéssel.

–11 millió forint volt bruttóban ez a fejlesztés, ami nem túl kevés, de nem is sok pénz ahhoz képest, hogy jóval többet elbírnának nyilvánvalóan az intézményeink még, de hát sok más helyen is fejlesztünk, az Attila óvodában tetőfelújítás van, illetve még egy óvodánkban, és a következő hét éves, illetve a jelenlegi 7 éves uniós időszakban is külön forrásokat különítettünk el arra, hogy az intézményeinket fejlesszük, és megfelelő 21. századi körülményeket teremtsünk mind az óvodásaink, mind a bölcsödéseink számára, hiszen ők nagyon fontosak nekünk –fogalmazott Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető- helyettese.

Gábris Jácint, az OKISB vezetője elmondta, szakmai szempontból is nagyon fontos az intézmények korszerűsítése, hiszen nem csak a gyerekeknek, de a dolgozóknak is igyekeznek ideális, modern környezetet biztosítani a mindennapi munkához.

–Számos olyan beruházás van, ami az óvodákat kellene, hogy pozitívan érintse, és remélhetőleg a jövőben fogja is. Természetesen az önerőn kívül számítunk minden pályázati lehetőségre, amit meg tudunk fogni, a közeljövőben remélhetőleg lesz is ilyen, hiszen tudjuk, hogy több projekt kapcsán be van tervezve különböző óvodáknak a felújítása, illetve hát EU-s forrásokat is megcéloznánk. Most itt a jelen példánál maradva, én azt gondolom, hogy mindenképpen dícséretes az, hogy a város költ erre, hiszen a jövőnek a záloga az, gyakorlatilag, hogy a gyerekeket itt tartsuk, az óvónőinket itt tartsuk, és számukra a megfelelő környezetet biztosítsuk –mondta el Gábris Jácint, az OKISB elnöke.

A gyermekeket a munkák idejére a Rózsa utcai óvodában helyezték el ideiglenesen. Az új, korszerű épületükbe várhatóan októberben költözhetnek vissza.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)