Idén is nagy küzdelem várható a dartsozók városi bajnokságán

Kezdetét vette a városi dartsbajnokság a helyi egyesület központjában a hétvégén.  A győztesnek járó trófeáért való küzdelem első fordulójában 32 játékos vett részt.

 Immáron hagyománynak számít a Free Hill Darts Clubnál, hogy az év utolsó hónapjaiban bonyolítják le a városi bajnokság küzdelmeit. A játékosoknak négy forduló alatt kell elegendő pontot gyűjteniük ahhoz, hogy bekerüljenek a fináléban szereplő legjobb 12 közé. Az előző években 44 ponttal lehetett bejutni a döntőbe, egy győzelemért 32 pont jár, így akár két játéknap alatt is meg lehet alapozni a sikeres szereplést. Horváth Balázs egyesületi elnök szerint a mezőny évről évre erősebbnek számít.

– Két győztesünk van ez alatt a négy év alatt – ami igazából 3+1 a Covid miatt – Rácz Tibor és Neumajer Krisztián tudott diadalmaskodni ebben a sorozatban. Úgy gondolom, hogy most már annyira fejlődött a társaság, hogy egy-egy napon bárki győzedelmeskedhet, azt pedig, hogy a nagy döntőben mi lesz, nem lehet megjósolni előre – nyilatkozta Horváth Balázs, a Free Hill Darts Club elnöke.

A városi dartsbajnokság történetében még senkinek sem sikerült címet védenie. A tavalyi győztes Rácz Tibor most erre készül, ám ő is tudja, hogy nem lesz könnyű dolga.  

– Az első bajnokságon bent voltam a legjobb 12-ben, de nem is volt reális esélyem, mert én abban az évben kezdtem el igazából dartsozni. 2020-ban kellett egy kis szerencse is hozzá, viszont jó mérkőzéseken, jó játékosok ellen sikerült nyerni. Az azt követő évben Krisztián nyert, tavaly pedig én és azt veszem észre, hogy évről évre mindenki fejlődik, de mint csapat is úgy gondolom, hogy simán szerepelhetnénk feljebb is – fogalmazott Rácz Tibor, kétszeres városi bajnok dartsjátékos.

A városi dartsbajnokság döntőjét karácsony és szilveszter között rendezik a helyi egyesület főhadiszállásán.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)