Ismét egy kanizsai főorvos kezén kattant a bilincs (+videó) (Frissítve: bíróság)

A zalai nyomozók összehangolt akció keretében egy nagykanizsai főorvost, két budapesti társát és további négy személyt hallgattak ki gyanúsítottként.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztálya.

A megalapozott gyanú szerint a nagykanizsai kórház egyik osztályvezető főorvosa magánbetegei számára a pszichiátria VIP szobájában biztosított diszkrét kezelést olyan embereknek, akik el akarták kerülni a nyilvánosságot. A kezelésért cserébe jelentős összegeket kért.

A betegek két budapesti személy közvetítésével jutottak hozzá az ellátáshoz, amiért több százezer forintot fizettek. Ezután a páciensek elhelyezését és kezelését már a 62 éves osztályvezető végezte. Az előre meghatározott összegeket az egyik elkövető párjának számlájára utalták az ügyfelek, ebből kapta meg részesedését az orvos is, aki többször családtagjai bankszámláira kérte annak továbbítását.

A rendőrök összehangolt akció keretében a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársaival közösen több helyszínen tartottak kutatást a gyanúsítottaknál, ahonnét iratokat, telefonokat, számítástechnikai eszközöket és 22 millió forint készpénzt foglaltak le.

Azoknak, akik fizettek az ellátásért, vesztegetés bűntett elkövetése miatt kell felelniük és szabadlábon védekezhetnek – közölte a rendőrség honlapján a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

(Borítókép és fotó: police.hu)

A korábbi esetről A kanizsai kórházból vitték el a rendőrök a 62 éves osztályvezető főorvost címmel írtunk»

Frissítés: Bűnügyi felügyelet alatt a vesztegetéssel gyanúsított kanizsai főorvos

A Zala Vármegyei Ügyészség bűnügyi felügyelet elrendelését kezdeményezte azzal az orvossal szemben, aki a gyanú szerint a nagykanizsai kórház pszichiátriáján, diszkrét körülmények között biztosított kezelést.

A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított jelenlétének biztosítása, valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében 2 hónapra elrendelte a bűnügyi felügyeletet. A kényszerintézkedés értelmében a gyanúsított Nagykanizsa közigazgatási területét engedély nélkül nem hagyhatja el, valamint tartózkodási helyét sem változtathatja meg.

A végzés jogerős – közölte lapunkkal dr. Vándor Virág bíró, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

A Nemzet Védelmi Szolgálat akciójáról készült videó ide kattintva indul»