Megnyitották a tanévet a PEN-en

Tanévnyitót tartottak ma délelőtt a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdasági Egyetemi Központban. A 2023-2024-es tanév mérföldkőnek számít az intézmény történetében, ami egyrészt az elsős hallgatók létszámának, másrészt új szakok indulásának is köszönhető.

 

Több mint 150 elsőéves kezdte meg egyetemi tanulmányait a nagykanizsai kampuszon, köztük több külföldi hallgatóval. Az ünnepségen Kaszás Nikoletta, a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdasági Egyetemi Központ főigazgatója köszöntötte az első éveseket, kiemelve küldetésük fontosságát az egyetemi éveik alatt. Elmondta, számos előnnyel jár a hallgatók számára az, ha egy kisebb oktatási intézményt választanak felsőfokú tanulmányaik során.

–Talán erősségünknek mondhatom azt, hogy mindenkiből ki fogjuk hozni a maximumot, tehát azokkal a képességekkel, amelyekkel ő megérkezik, mind a tanulás, mind személyes téren, és ugyanúgy közösségi értelemben is azt gondolom, hogy mindenkiből ki tudjuk hozni azt, ami benne rejlik, amit esetleg egy nagy egyetem a kapacitások miatt nem tud megtenni. Abszolút nagy figyelem van a hallgatóinkon, ennek nyilván a maga előnyeivel és hátrányaival, de talán egyfajta tehetségmenedzsment-szempontból ez nagyon nagy előnyökkel tud járni, és tudjuk őket támogatni mind az egyéni céljaik, mind a közösségi céljaik megvalósításában – emelte ki Kaszás Nikoletta, a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdasági Egyetemi Központ főigazgatója.

Az évnyitót ugyan ma tartották, de az oktatás kezdetét megelőzte egy úgynevezett elsős nap, ahol lehetőséget biztosítottak az újonnan felvettek számára, hogy megismerjék egymást. Balhási Máté mérnökinformatikus alapszakon kezdte meg tanulmányait, és az elsős napon szerzett tapasztalatairól beszélt.

–Én úgy tudom, hogy voltak közös részek is, ezek a csapatépítős dolgok kötöttek voltak, de voltak kötetlen részek is, amikor szintén csapatépítő játékok voltak. Például ittunk, aztán futnunk kellett egy nagy kört egy másik gyerek körül. Ez volt az, ami nem előre készült program – árulta el Balhási Máté.

A rendezvény végén az első évesek eskütétele után Kaszás Nikoletta, főigazgató és Barna Katalin, rektorhelyettes kézfogással üdvözölte, és fogadta ezzel egyetemi polgárrá a hallgatókat.

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)