Mindkét fogásnemben a dobogón

A Kanizsai Birkózó Sportegyesület számára az utóbbi hetek mozgalmasan alakultak mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztálya számára.

A birkózók régiós edzőtábora például a kanizsaiakon kívül tófeji, kőszegi, körmendi edzőket, valamint sportolókat is érintett. A közel 40 fő a szabadfogású alap elemeit gyakorolhatták, emellett az U15-ös birkózó Európa-bajnokságon látott taktikai elemeket is igyekeztünk átbeszélni és bemutatni. A tervek között szerepel a további együttműködés, mint például kéthavonta hétvégés mini táborok szervezése, további sportszakmai egyeztetések.

A dél-zalai birkózók aztán az elmúlt hétvégén már Zalaegerszegen, a Nyugat-Magyarország területi kötöttfogású diákolimpiáján jártak és Böjti Csongor (Zrínyi-iskola) az 54 kg-os súlycsoportban ezüstérmet nyert, ezzel továbbjutott a Kiskunfélegyházán megrendezésre kerülő országos döntőre.


Fata József a KBSE szeniorja kötöttfogásban a dobogó legtetejéig jutott az országos bajnokságán

Kiskunhalason pedig már a szenior országos bajnokság következett a Kanizsai Birkózó Sportegyesület örökifjú tagja, Fata József számára. Az 53 esztendős birkózót a kötöttfogásúak 70 kg-os mezőnyében, szegedi és kazincbarcikai ellenfelekkel sorsolták össze, s előbbit technikai fölénnyel, utóbbit pedig gigászi csatában, az utolsó pillanatokban szerzett ponttal 8-6-ra sikerült legyőznie. Mindezekkel együtt megérdemelten állhatott fel a dobogó legfelső fokára, ezzel azonban a történések sorának még nem volt vége Fata esetében, aki a szabadfogásúak között is megmérettette magát. Ott végül az előkelő második helyet tudta megszereznie, teljesen megérdemelten lépve fel ismét a dobogóra.

P.L.