Sikeres bowlingverseny Nagykanizsán

2023. szep. 13.

Nagykanizsán is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a bowling. A közkedvelt bábusportban több amatőr versenyt is rendeztek már az egyik helyi vendéglátóhelyen, a legutóbbit múlt vasárnap.

 

A nagykanizsai bowlingklubban az elmúlt időszakban kezdett el megnőni a versenyek száma. A mostani megmérettetésre csaknem egy tucat játékos nevezett. A bowlingot a mai napig sokan összekeverik a tekével, pedig teljesen eltérő sportágakról van szó. Németh Attila korábban évekig tekézett és úgy látja, ha valaki az egyik szakágban jónak bizonyul, annak a másikkal sem lehet komoly problémája.

–A mozgás nagyjából ugyanaz, a golyó is hasonló. Sőt még nagyjából azt is mondhatnám, hogy a bowling egy kicsit könnyebb, mint a teke, mert azt tenyérből kell dobni, a bowlingnál meg be kell nyúlni egy lyukba és stabilan megtartani a golyót. Könnyebb kicélozni, szerintem könnyebb, mint a teke – árulta el Németh Attila.

A mezőnybe rutinos játékosok is neveztek, a szervátültetett válogatott több tagja is elindult Nagykanizsán. Zsuppán László korábban számos versenyen ért el értékes helyezéseket. Úgy látja, a legfontosabb, hogy minden ilyen eseményen fejlődjenek és a játék szeretetéért játszanak.

–Elég erős ellenfelek vannak itt. Mi most edzés nélkül jöttünk ide a társammal, ketten érkeztünk a szervátültetettektől. Igazából nem igen volt most edzésünk, mostanában nyári szünet volt. Most jöttünk először ide, a pálya is teljesen új nekünk –mondta el Zsuppán László.

A szabályok értelmében a versenyzők párban gurítottak, majd az összesítést követően az első négy versenyző ment tovább az elődöntőbe, ahol a fináléba kerülésért mérkőzhettek.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)