Szemét és hajléktalanok látványa fogadja sokszor a sétálókat az Eötvös téren

Kosz, szemét és hajléktalanok. Ez a látvány fogadja sokszor az Eötvös téren sétálókat, ami a terület 2020-as felújítása óta rendszeresen gondot jelent. A probléma nem csupán a Fő út mellett elhelyezett padokat, hanem a játszóteret és az okospadokat is érinti. 

A hajléktalanok megjelenésével járó kellemetlenség szinte már állandónak tekinthető Nagykanizsán, és a város több pontján tapasztalható. Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője elmondta, az Eötvös téren elhelyezett okospadok elszállítását is kilátásba helyezték, új helyük a Kanizsa Centrum mellett épülő befogadó játszótéren lenne, míg a hangszeres játékszerek az ott élők nyugalma érdekében ennél távolabb, a Csó-tóhoz kerülhetnének.

– Most a szálló, a hajléktalanszálló a Citromszigeten van, ez megnehezíti azt is, hogy mi a Citromszigettel kezdeni tudjunk valamit, hiszen amíg a hajléktalanszálló ott van, és nem találunk neki másik helyet, addig a Citromsziget területét sem tudjuk fejleszteni, úgyhogy ezért is égető és sürgető a probléma, hogy ezt minél előbb kezelni tudjuk és valamiféle megoldást tudjunk találni rá –mondta el Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője.

A fennálló helyzetet tovább nehezíti, hogy hiába van lehetőségük a hajléktalanszállón tölteni az éjszakát, Bakonyi Tamás, a közterület-felügyelet intézményvezetője szerint többen éjszaka is inkább a padokat választják.

Ezeket a helyeket a közterület-felügyelet folyamatosan ellenőrzi, tehát a délutáni műszaknak eleve ki van adva, hogy az Erzsébet teret, az Aradi udvart, ahol szintén nagyon gyakran elő szoktak fordulni, de az Eötvös teret is folyamatosan nézik, és ha olyan cselekményt csinálnak, akkor természetesen intézkednek velük szemben. Tegnap is voltak, de tegnap éppen nem volt itt senki - emelte ki Bakonyi Tamás, a közterület-felügyelet intézményvezetője.

Bakonyi Tamás hozzátette, a hűvösebb idő érkezésével a Vöröskereszt is mindent megtesz azért, hogy mindenki számára emberbarát megoldást találjanak. Ott télen fűtött helyet biztosítanak, de még így is vannak oolyanok, akik a közterületen töltik az idejüket és különböző zugokban próbálják átvészelni a fagyos éjszakákat.

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)