ÉVE

Több témában is egymásnak feszült a két kanizsai frakció

Több témában is egymásnak feszült a két kanizsai frakció

2023. szep. 7. - Kanizsai hírek

A MAORT-telep és a kórház parkolási gondjai, valamint közvilágítás-rekonstrukció kapcsán is egymásnak feszült a két frakció az elmúlt napokban. A lakótelep ügyében Radics Bálint tartott sajtótájékoztatót, amire nem hívta meg a Kanizsa Médiaházat, míg a kórház esetében Balogh László a közösségi oldalán nyilvánult meg. Így tett a térség országgyűlési képviselője is, aki szerint a kormány valódi, fontos partnerként tekint Nagykanizsára, akkor is, ha a baloldali ÉVE-frakció ennek az ellenkezőjét állítja.  

A megszólítás jogán…– Reagált Gábris Jácint a helyi Fidesz kritikáira

A megszólítás jogán…– Reagált Gábris Jácint a helyi Fidesz kritikáira

2023. júl. 26. - Kanizsai hírek

Legutóbbi számunk politikai szemléjében emeltük ki, hogy a 2019 óta íródó ciklusban először kapott „kiemelt figyelmet” az ÉVE képviselője a helyi kormányoldal internetes felületein. Gábris egy interpellációban érdeklődött a felmondott kanizsai tanárok számáról. Úgy látszik érzékeny pontra tapintott, hiszen a polgármesteri válasz és a Fidesz Dél-Zala is propagandát és politikai hangulatkeltést kiáltott.  

Hamisnak tartja az ÉVE a Kanizsa Aréna bezárásával kapcsolatos híreszteléseket

Hamisnak tartja az ÉVE a Kanizsa Aréna bezárásával kapcsolatos híreszteléseket

2023. júl. 21. - Kanizsai hírek

Az Aréna marad és nem fog megszűnni – hangsúlyozta Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője. Szerdán Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője fogalmazott úgy a Rádió1-nek és a Zalakockának, hogy Fodor Csaba és társai megpróbálnak mindent aláásni, tönkretenni, ami a jelenlegi kormányzathoz köthető fejlesztés. E kijelentés kapcsán Fodor hangsúlyozta: a cég felszámolásának semmi köze ahhoz, hogy megszűnne a létesítmény.  

A közgyűlésen hozott döntések kapcsán tartott ma sajtótájékoztatót az ÉVE-frakció

A közgyűlésen hozott döntések kapcsán tartott ma sajtótájékoztatót az ÉVE-frakció

2023. máj. 26. - Kanizsai hírek

A hétfői tanácskozás zárt ülésén 15 százalékos béremelést és négy havi jutalmat szavaztak meg az önkormányzati cégek vezetőinek, valamint megemelték Károlyi Attila felügyelőbizottsági tiszteletdíját. A Kanizsa Aréna esetében pedig döntés született a kft. végelszámolásáról. Ezek reakciói mellett, ma szó volt még az induló projektekről és a parkolóépítésekről.

Parkolóhelyek létesítését és utcafelújítást jelentett be az ÉVE

Parkolóhelyek létesítését és utcafelújítást jelentett be az ÉVE

2023. ápr. 28. - Kanizsai hírek

45 darab új parkolóhely épül a Keleti városrészben, bővül a térfigyelő-kamerarendszer, valamint felújítják a Sörgyár utcát – a már elfogadott és a várhatóan júniusban induló fejlesztésekről tartott ma sajtótájékoztatót az ÉVE-frakció. Fodor Csaba és Horváth Jácint is hangsúlyozta, több tucat beruházás tervei készülnek el május közepére, és ezen projektekkel is végezni fognak a szakemberek még 2023-ban.

Külön megemlékezésen ünnepelték a forradalom hőseit az ÉVE tagjai

Külön megemlékezésen ünnepelték a forradalom hőseit az ÉVE tagjai

2023. márc. 16. - Kanizsai hírek

Az önkormányzat által szervezett ünnepséget megelőzően az Éljen VárosuNK! Egyesület tagjai is fejet hajtottak szerdán reggel. A frakció tagjai az 1848-49-es forradalom és szabadságharc nagykanizsai emlékműve, a 48-as gyalogezred szobránál tartottak koszorúzást a Deák téren.

Nagy port kavart a közgyűlésen a Médiaház támogatásának új  összege és az OKISB jogköreinek bővítése

Nagy port kavart a közgyűlésen a Médiaház támogatásának új összege és az OKISB jogköreinek bővítése

2023. márc. 13. - Kanizsai hírek

Az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság hatáskörébe került a város reprezentációs, marketing- és reklámköltségeiről való döntés. Erre Fodor Csaba szerint azért volt szükség, mert ezen sorokra 50 millió forintot írt Balogh László, és a múltban gyakran előfordult, hogy nem feltétlenül az önkormányzatot támogató célokra költötte el ezt a polgármester. Szintén fontos döntés volt a Médiaház támogatása. A helyi Fidesz a közösségi oldalon így fogalmazott: „Fontosabb nekik a Kanizsa TV, mint az óvodák, intézmények karbantartása.”

A társulási notebookokon bejön a Magyar Nemzet?

A társulási notebookokon bejön a Magyar Nemzet?

2023. márc. 10. - Kanizsai hírek

Biztosan, bár Schauta Marcell arról számolt be az első kistérségi ülése után, hogy egyik polgármester sem vitte magával az informatikai eszközét, holott összesen 13.830.000 forintot költöttek rá 3 év alatt. Balogh László visszahívása és az ÉVE politikusának kinevezése mellett, a közvilágítás rekonstrukciója és a helyi Fidesz szerint veszélyben lévő fejlesztések adták a fő konfliktust a helyi politikában az elmúlt két hétben.

Nagyobb vita nélkül fogadta el a közgyűlés a Városfejlesztőt érintő módosítást

Nagyobb vita nélkül fogadta el a közgyűlés a Városfejlesztőt érintő módosítást

2023. feb. 15. - Kanizsai hírek

Múlt pénteken a közvilágítás rekonstrukciója és egy nyertes pályázatot érintő változtatás is olyan hangnemű vitát hozott, ami után a polgármester berekesztette az ülést. Elfogadták a városatyák ma a műfüves pályák felújításáról szóló szándéknyilatkozatot is, de a végső döntés előtt az MLSZ-t és a Tankerületet is fel kell keresnie a polgármesternek.

Válaszokat vár az ÉVE Cseresnyés Pétertől

Válaszokat vár az ÉVE Cseresnyés Pétertől

2023. feb. 3. - Kanizsai hírek

Cseresnyés Péternek válaszolnia kell a végrehajtói botrány kérdéseire, nem Gyurcsányra mutogatnia – hangsúlyozta mai sajtótájékoztatóján Berta Krisztián és Horváth Jácint. Az ÉVE politikusai szerint csak egy alapos nyomozás igazolhatja az érintett képviselők ártatlanságát, ugyanakkor aggályaik vannak e kérdésben, hiszen korábban sem Varga Juditot, sem Rogán Antalt nem hallgatták ki. Mint ismert, a Telex birtokába jutott a Völner–Schadl-ügy néhány vallomásának részlete, amelyben a végrehajtókat támogatók között szerepel a Cs. P. monogram is.