gasztrokanizsa
Mézes szezámmagos csirkefalatok tarhonyával, sütőtökkel és káki szilvával
2022. dec. 13. - SzínesGyenese Endréné Marika mindig tud meglepetést okozni a családjának, hogyha hazalátogatnak a szabadhegyi otthonukba. Legutóbb a sógornőjétől tanultakat hasznosította az ebédfőzésnél. Ezt a receptet Lentiből kapta, ezzel a finomsággal kínálta meg őket a sógornőjének a lánya Icu, aki szintén látogatóban volt az anyukájánál.
Pácolt csirkemell filé sütve, színes rizzsel és mustáros öntettel
2022. nov. 27. - SzínesCsizmadia Alex és Szőllősi Dániel, a Nagykanizsai SZC Thúry Technikumának 10. évfolyamos szakács tanulói elkötelezettek a választott szakmájuk iránt. Szeretnek kísérletezni, de tudják, hogy a szakmai alapokat is nagyon fontos elsajátítani. Az intézmény tankonyháján készült pácolt csirkemell filé és a három színű rizs köret receptjét osztják meg olvasóinkkal.
Töltött csirkecomb franciasalátával és keksztekercs
2022. nov. 20. - SzínesHorváth Lajosné Irma évek óta készíti a család egyik nagy kedvencét, a töltött csirkecombot, melyhez egy egyszerű zsemletölteléket készít.
Zöldbableves nektarinos gombóccal
2022. okt. 4. - SzínesA főzés szerintem művészet…És egyes emberek igazi csodákat alkotnak, akár a legegyszerűbb alapanyagokból is. Édesanyám süteményei „hétnyelven” beszélnek, édesapám pacal pörköltjének soha nem lesz párja. Hobbijuk volt a főzés, sütés – vallja Solymos Gabriella.
Vöröslencse leves és pudingos zabpehely
2022. szep. 14. - SzínesVegán ételek receptjét osztja meg olvasóinkkal Szőke Rózsa. A vöröslencse levest egyszerű elkészíteni, nagyon finom, náluk az egész család szereti, még azok a családtagok is, akik egyébként a vegán ételeknek nem igazán hívei.
Savanyúleves laska tésztával
2021. júl. 18. - SzínesA Mura menti horvát lakodalmak közkedvelt étele volt régen a savanyú leves. A kétnapos lakodalmak első napján ebédre szolgálták fel, mellé hurka és kolbász került második fogásként az ünnepi asztalra. Ezt követően folytatódott a lakodalmi ceremónia, elindult a násznép a mennyasszonyért. A recepteket Proszenyák Istvánné Mária osztotta meg Tótszerdahelyről olvasóinkkal.