gasztrokanizsa

Mézes szezámmagos csirkefalatok tarhonyával, sütőtökkel és káki szilvával

Mézes szezámmagos csirkefalatok tarhonyával, sütőtökkel és káki szilvával

2022. dec. 13. - Színes

Gyenese Endréné Marika mindig tud meglepetést okozni a családjának, hogyha hazalátogatnak a szabadhegyi otthonukba. Legutóbb a sógornőjétől tanultakat hasznosította az ebédfőzésnél. Ezt a receptet Lentiből kapta, ezzel a finomsággal kínálta meg őket a sógornőjének a lánya Icu, aki szintén látogatóban volt az anyukájánál.

Pácolt csirkemell filé sütve, színes rizzsel és mustáros öntettel

Pácolt csirkemell filé sütve, színes rizzsel és mustáros öntettel

2022. nov. 27. - Színes

Csizmadia Alex és Szőllősi Dániel, a Nagykanizsai SZC Thúry Technikumának 10. évfolyamos szakács tanulói elkötelezettek a választott szakmájuk iránt. Szeretnek kísérletezni, de tudják, hogy a szakmai alapokat is nagyon fontos elsajátítani. Az intézmény tankonyháján készült pácolt csirkemell filé és a három színű rizs köret receptjét osztják meg olvasóinkkal.

Töltött csirkecomb franciasalátával és keksztekercs

Töltött csirkecomb franciasalátával és keksztekercs

2022. nov. 20. - Színes

Horváth Lajosné Irma évek óta készíti a család egyik nagy kedvencét, a töltött csirkecombot, melyhez egy egyszerű zsemletölteléket készít.

Zöldbableves nektarinos gombóccal

Zöldbableves nektarinos gombóccal

2022. okt. 4. - Színes

A főzés szerintem művészet…És egyes emberek igazi csodákat alkotnak, akár a legegyszerűbb alapanyagokból is. Édesanyám süteményei „hétnyelven” beszélnek, édesapám pacal pörköltjének soha nem lesz párja. Hobbijuk volt a főzés, sütés – vallja Solymos Gabriella.

Vöröslencse leves és pudingos zabpehely

Vöröslencse leves és pudingos zabpehely

2022. szep. 14. - Színes

Vegán ételek receptjét osztja meg olvasóinkkal Szőke Rózsa. A vöröslencse levest egyszerű elkészíteni, nagyon finom, náluk az egész család szereti, még azok a családtagok is, akik egyébként a vegán ételeknek nem igazán hívei.

Savanyúleves laska tésztával

Savanyúleves laska tésztával

2021. júl. 18. - Színes

A Mura menti horvát lakodalmak közkedvelt étele volt régen a savanyú leves. A kétnapos lakodalmak első napján ebédre szolgálták fel, mellé hurka és kolbász került második fogásként az ünnepi asztalra. Ezt követően folytatódott a lakodalmi ceremónia, elindult a násznép a mennyasszonyért. A recepteket Proszenyák Istvánné Mária osztotta meg Tótszerdahelyről olvasóinkkal.