gasztronómia

Két balatoni bor lett az idei bioborverseny csúcsbora

Két balatoni bor lett az idei bioborverseny csúcsbora

2019. ápr. 18. - Térségi hírek

Két balatoni bor, egy olaszrizling és egy cabernet franc lett az idei, Hortobágyon rendezett XIII. Országos és Nemzetközi Bioborverseny csúcsbora.

Bemutatjuk a Thúry-desszertet

Bemutatjuk a Thúry-desszertet

2019. ápr. 15. - Kanizsai hírek

A körte, a vanília, a tejcsokoládé és a dió találkozásából született meg a különleges finomság.

„Ezt Cipollini is kóstolni fogja” - Zalakaros keresi Magyarország első bikefood ételét

„Ezt Cipollini is kóstolni fogja” - Zalakaros keresi Magyarország első bikefood ételét

2019. ápr. 15. - Térségi hírek

Zalakaros kulináris küldetésének egyik zászlóshajója a hagyományokon alapuló gasztronómiai értékteremtés, valami új megalkotásán keresztül. Ezt a törekvést állította a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. „Élménnyel Teli Ízek” programjának középpontjába, de ennek a jegyében alkották meg tavaly Zalakaroson az ország első WILD FOOD ételét, a gŐZgombócot is.

Már lehet nevezni az Országos Borversenyre

Már lehet nevezni az Országos Borversenyre

2019. ápr. 11. - Színes

Május 10-ig várja a magyar borászok nevezését a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) a 40. Országos Borversenyre.

Bor és pogácsaversenyt tartottak

Bor és pogácsaversenyt tartottak

2019. márc. 21. - Kultúra

A Vasutas Nyugdíjas Klub tagjai idén is kitettek magukért a megmérettetésen.

Lencsevégre kapták a fózlit

Lencsevégre kapták a fózlit

2019. jan. 15. - Térségi hírek

Lencsevégre kapták a fózlit. Prikryl József Venesz-díjas mesterszakács legújabb könyvében a zalai és vasi parasztételeket gyűjti össze. A fényképekkel és 18-19. századból származó forrásokkal illusztrált műbe bekerül a szepetnekiek büszkesége, a sváb eredetű kalács is.

Sajtfogások - Kötet a magyar sajtok világáról

Sajtfogások - Kötet a magyar sajtok világáról

2018. dec. 5. - Színes

Sajtfogások - Legelőtől a tányérig címmel tekinti át a magyar sajtok világát Segal Viktor és Sándor Tamás számos receptet és fotót is tartalmazó, a napokban megjelenő könyve.

Egy nap a gasztronómia jegyében

Egy nap a gasztronómia jegyében

2018. szep. 22. - Kanizsai hírek

Negyedik alkalommal rendezik meg a Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Házban a roma kultúrát, gasztronómiát és hagyományokat népszerűsítő programot.

Lendületben a Kanizsai Bor- és dödöllefesztivál

Lendületben a Kanizsai Bor- és dödöllefesztivál

2018. szep. 7. - Kanizsai hírek

A kétnapos kavalkád alatt lesz minden, mi szem-szájnak ingere: több tucat vendéglátós, pincészet és árus kínálja a portékáját, lesznek gyermekprogramok, futóverseny, és újra megrendezik a Thúry városnéző sétát is.

Rétes és gibanica minden mennyiségben

Rétes és gibanica minden mennyiségben

2018. aug. 4. - Színes

Tótszerdahelyen szombaton a 18. Tótszerdahelyi Rétesfesztivál programjai töltik ki a település életét, no meg rétes minden mennyiségben.