gasztronómia

Uborka, vegyes savanyúság és svéd uborkasaláta télire

Uborka, vegyes savanyúság és svéd uborkasaláta télire

2022. júl. 29. - Színes

A szepetneki Szalai-Gaál Mónikának van egy titkos receptje a savanyúságok tartósításához, eltevéséhez. A receptet a barátnőjétől kapta, és nem is hajlandó másfélével kísérletezni, mert a családjában ez nagyon bevált

Grillázstorta és Lajcsi szelet

Grillázstorta és Lajcsi szelet

2022. júl. 18. - Színes

Mindig is nagyon szerettem sütni – árulta el magáról Kötő Ágota nagyrécsei "hobbi cukrász". Már kislány koromban segítettem nagymamámnak, édesanyámnak. A sütés mellett a kreatív és kézműves elfoglaltságok is nagy örömet szereztek.

Dobó Norbert Szőke zserbója az év fagylaltja, a mentes kategória győztese Wilheim Dávid szilvás fekete tea fagyija

Dobó Norbert Szőke zserbója az év fagylaltja, a mentes kategória győztese Wilheim Dávid szilvás fekete tea fagyija

2022. júl. 13. - Színes

Dobó Norbert balatonfüredi cukrász Szőke zserbó fantázianevű fagylaltja nyerte az Év fagylaltja vándorkupát és az aranyérmet a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idei versenyén.

Tizedszer jelent meg a Magyar Konyha Balaton Gasztrokalauza

Tizedszer jelent meg a Magyar Konyha Balaton Gasztrokalauza

2022. júl. 7. - Színes

Tizedszer jelent meg a Magyar Konyha magazin Balaton Gasztrokalauza, amely idén 305 éttermet, strandbüfét, kávézót, lángosozót, pékséget és egyéb helyet ajánl a nyaralók figyelmébe.    

Tört bab és tejfölös laska Murakeresztúrról

Tört bab és tejfölös laska Murakeresztúrról

2022. jún. 30. - Színes

Horvát hetet tartott a Nagykanizsai Horvát Nemzetiségi Önkormányzat. A programsorozat gasztronómiai bemutatójára Selek Mártonné Erzsébet is hozott kóstolót Murakeresztúrról.

A legfinomabb horvát ételeket lehetett kóstolni a horvát héten

A legfinomabb horvát ételeket lehetett kóstolni a horvát héten

2022. jún. 27. - Színes

Az ügyes kezű, Mura-menti falvakban élő asszonyoknak köszönhetően ételkóstoló volt a horvát hét pénteki programja. A sorozat több napon keresztül engedett betekintést a szomszéd nemzet kultúrájába és gasztronómiájába.

4000 ingyen édességgel várják a rászoruló gyerekeket Zalakaroson

4000 ingyen édességgel várják a rászoruló gyerekeket Zalakaroson

2022. jún. 20. - Térségi hírek

A koronavírus-járvány, és az orosz-ukrán konfliktus beárnyékolja a mindennapjainkat. Kevesebb idő jut egymásra, és kevesebb idő jut azokra az emberekre, akik törődést érdemelnek, például a hátrányos helyzetű gyermekek. Az ország számos pontjáról fognak most értük össze a cukrászok.

Már kóstolható Keszthely mandulás tortája

Már kóstolható Keszthely mandulás tortája

2022. jún. 10. - Térségi hírek

A K775 fantázianévre keresztelt édesség nyerte a Keszthely Város Tortája versenyt hagyományos kategóriában. A legjobb mentes sütemény a Magyarok Nagyasszonya nevű torta lett. Idén először nem csak Keszthelyről, hanem egész Zala megyéből pályázhattak a cukrászdák. A tortákat már meg lehet kóstolni a vendéglátó egységekben.

GasztroKanizsa: Csalánfőzelék és bodzás túrós szív

GasztroKanizsa: Csalánfőzelék és bodzás túrós szív

2022. máj. 7. - Színes

A nagykanizsai Vadász Zsuzsanna kutyasétáltatás közben figyelt fel arra, hogy milyen sok vadsóska, csalán, gyermekláncfű terem a környéken, és ezeket a növényeket meg is lehet enni. A csalánfőzelék elkészítéséhez hozzá is fogott, a tésztasütéshez pedig csak ki kellett venni a bodzaszörpöt a szekrényből. 

Egyre változatosabb a húsvéti menü

Egyre változatosabb a húsvéti menü

2022. ápr. 14. - Színes

Kalácsból a fonottat, sonkából a jó minőségűt választják az ünnepi asztalra a kanizsaiak. A klasszikus ételek mellett egyre többen rendelnek különböző húsvéti fogásokból álló tálakat a helyi vendéglátóktól. A böjti időszak április 16-ig, nagyszombat estig tart, a keresztény szokások szerint azt követően már fogyasztható az ünnepi menü.