gasztronómia

Pénteken kezdődik a Tihanyi Garda Fesztivál

Pénteken kezdődik a Tihanyi Garda Fesztivál

2019. nov. 14. - Térségi hírek

Pénteken kezdődik a 18. Tihanyi Garda Fesztivál, a háromnapos rendezvényen egyebek mellett halsütéssel, koncertekkel, gyerekprogramokkal, főzőversennyel várják az érdeklődőket.

Piknik télen? Igen, Zalakaros újragondolta a Márton napot

Piknik télen? Igen, Zalakaros újragondolta a Márton napot

2019. okt. 29. - Térségi hírek

Zalakaros újabb egyedülálló gasztronómiai programra invitál 2019. november 8-9. között. A térségben működő pincészetek és szolgáltatók bevonásával négy helyszínen is tematikus Márton napi programokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Édes hétvége Nagykanizsán

Édes hétvége Nagykanizsán

2019. okt. 27. - Kanizsai hírek

Egy évtized múlva talán már luxuscikk lesz a csokoládé, amelyből október utolsó hétvégéjén számos variációt kínálnak a Medgyaszay Házban.

GasztroKanizsa: Sárgadinnyés, paradicsomos ínyencségek

GasztroKanizsa: Sárgadinnyés, paradicsomos ínyencségek

2019. aug. 17. - Színes

Némethné Lakatos Márta Somogy megyében, Sávoly községben nevelkedett, s a főzéssel már 12 évesen megismerkedett. Az egyszerű egytálételeket szakácskönyvből, a nehezebb, hagyományos, magyaros ételeket édesanyjától és nővérétől tanulta.

Dödölle Fesztivál – Már nem sokáig lehet jelentkezni

Dödölle Fesztivál – Már nem sokáig lehet jelentkezni

2019. aug. 5. - Kanizsai hírek

Augusztus nyolcadikáig várják a jelentkezőket a Dödölle Fesztiválra.

Másodszor is célba ért a karosi bike food

Másodszor is célba ért a karosi bike food

2019. aug. 2. - Térségi hírek

Milyen is az, amikor egy jó ügy képviselete találkozik a minőségi gasztronómiával és a zalakarosi bringáséletérzéssel?

Mit együnk a strandon? A szakértők ezeket ajánlják

Mit együnk a strandon? A szakértők ezeket ajánlják

2019. júl. 21. - Színes

Nyári kánikula ide, nyári kánikula oda, sokszor a strandon is hajlamosak vagyunk nehéz ételeket enni. Pedig a melegben lassabb az emésztésünk, és ezek a zsíros fogások bizony megterhelik a szervezetünket. A hévízi NaturMed Hotel Carbona szakértői az alábbiakban a könnyű nyári étrenddel kapcsolatban látnak el bennünket hasznos tanácsokkal, és arra is adnak tippeket, mit vigyünk, és mit ne vigyünk magunkkal a strandra.

Mindent vitt a káposztás töltött paprika

Mindent vitt a káposztás töltött paprika

2019. júl. 19. - Térségi hírek

Kanizsai közreműködéssel készült a Nádasdy Történelmi Fesztivál Ételmustrájának győztes étke, amely egyben az év vasi étele is lett.

Elkezdődött a dinnyeszezon: hozzuk ki belőle a legtöbbet

Elkezdődött a dinnyeszezon: hozzuk ki belőle a legtöbbet

2019. júl. 19. - Színes

Nem is gondolnánk, milyen sokoldalú egy olyan gyümölcsből, melynek a víztartalma 95%-os. Frissítő koktélokat, limonádét, hűsítő levest és fagyit, különleges salátákat és még „pizzát” is készíthetünk belőle, amiért minden gyerek rajongani fog. Terítéken, a dinnye.

Már várják a csapatok jelentkezését

Már várják a csapatok jelentkezését

2019. júl. 18. - Kanizsai hírek

Augusztus nyolcadikáig lehet jelentkezni a dödöllefesztivál főzőversenyére, idén is három kategóriában nevezhetnek az érdeklődők.