gasztronómia

Kanizsai cukrász készítette az év fagylaltját

Kanizsai cukrász készítette az év fagylaltját

2019. máj. 24. - Színes

A zsűri ebben az évben a nagykanizsai Wilhelm Dávid által készített, Piemont Királya névre keresztelt fagylaltjának ítélte oda az év fagylaltja címet, amelynek alapja piemonti mogyoró, amit tonkababos feketeszeder-öntettel párosított alkotója.

Illatos Isabella az év balatoni fagyija

Illatos Isabella az év balatoni fagyija

2019. máj. 19. - Színes

Szigligeten, a nagypapa szőlőjében szüretelt szőlő adja az alapját a Balaton Fagyija 2019 díj győztesének. Az Illatos Isabella fantázianevű fagyit Somogyi Renáta, a gyenesdiási Bringatanya fagyimestere alkotta meg, akinek remekei évek óta hódítanak a versenyeken.

Két balatoni bor lett az idei bioborverseny csúcsbora

Két balatoni bor lett az idei bioborverseny csúcsbora

2019. ápr. 18. - Térségi hírek

Két balatoni bor, egy olaszrizling és egy cabernet franc lett az idei, Hortobágyon rendezett XIII. Országos és Nemzetközi Bioborverseny csúcsbora.

Bemutatjuk a Thúry-desszertet

Bemutatjuk a Thúry-desszertet

2019. ápr. 15. - Kanizsai hírek

A körte, a vanília, a tejcsokoládé és a dió találkozásából született meg a különleges finomság.

„Ezt Cipollini is kóstolni fogja” - Zalakaros keresi Magyarország első bikefood ételét

„Ezt Cipollini is kóstolni fogja” - Zalakaros keresi Magyarország első bikefood ételét

2019. ápr. 15. - Térségi hírek

Zalakaros kulináris küldetésének egyik zászlóshajója a hagyományokon alapuló gasztronómiai értékteremtés, valami új megalkotásán keresztül. Ezt a törekvést állította a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. „Élménnyel Teli Ízek” programjának középpontjába, de ennek a jegyében alkották meg tavaly Zalakaroson az ország első WILD FOOD ételét, a gŐZgombócot is.

Már lehet nevezni az Országos Borversenyre

Már lehet nevezni az Országos Borversenyre

2019. ápr. 11. - Színes

Május 10-ig várja a magyar borászok nevezését a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) a 40. Országos Borversenyre.

Bor és pogácsaversenyt tartottak

Bor és pogácsaversenyt tartottak

2019. márc. 21. - Kultúra

A Vasutas Nyugdíjas Klub tagjai idén is kitettek magukért a megmérettetésen.

Lencsevégre kapták a fózlit

Lencsevégre kapták a fózlit

2019. jan. 15. - Térségi hírek

Lencsevégre kapták a fózlit. Prikryl József Venesz-díjas mesterszakács legújabb könyvében a zalai és vasi parasztételeket gyűjti össze. A fényképekkel és 18-19. századból származó forrásokkal illusztrált műbe bekerül a szepetnekiek büszkesége, a sváb eredetű kalács is.

Sajtfogások - Kötet a magyar sajtok világáról

Sajtfogások - Kötet a magyar sajtok világáról

2018. dec. 5. - Színes

Sajtfogások - Legelőtől a tányérig címmel tekinti át a magyar sajtok világát Segal Viktor és Sándor Tamás számos receptet és fotót is tartalmazó, a napokban megjelenő könyve.

Egy nap a gasztronómia jegyében

Egy nap a gasztronómia jegyében

2018. szep. 22. - Kanizsai hírek

Negyedik alkalommal rendezik meg a Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Házban a roma kultúrát, gasztronómiát és hagyományokat népszerűsítő programot.