gasztronómia

GasztroKanizsa: Sárgadinnyés, paradicsomos ínyencségek

GasztroKanizsa: Sárgadinnyés, paradicsomos ínyencségek

2019. aug. 17. - Színes

Némethné Lakatos Márta Somogy megyében, Sávoly községben nevelkedett, s a főzéssel már 12 évesen megismerkedett. Az egyszerű egytálételeket szakácskönyvből, a nehezebb, hagyományos, magyaros ételeket édesanyjától és nővérétől tanulta.

Dödölle Fesztivál – Már nem sokáig lehet jelentkezni

Dödölle Fesztivál – Már nem sokáig lehet jelentkezni

2019. aug. 5. - Kanizsai hírek

Augusztus nyolcadikáig várják a jelentkezőket a Dödölle Fesztiválra.

Másodszor is célba ért a karosi bike food

Másodszor is célba ért a karosi bike food

2019. aug. 2. - Térségi hírek

Milyen is az, amikor egy jó ügy képviselete találkozik a minőségi gasztronómiával és a zalakarosi bringáséletérzéssel?

Mit együnk a strandon? A szakértők ezeket ajánlják

Mit együnk a strandon? A szakértők ezeket ajánlják

2019. júl. 21. - Színes

Nyári kánikula ide, nyári kánikula oda, sokszor a strandon is hajlamosak vagyunk nehéz ételeket enni. Pedig a melegben lassabb az emésztésünk, és ezek a zsíros fogások bizony megterhelik a szervezetünket. A hévízi NaturMed Hotel Carbona szakértői az alábbiakban a könnyű nyári étrenddel kapcsolatban látnak el bennünket hasznos tanácsokkal, és arra is adnak tippeket, mit vigyünk, és mit ne vigyünk magunkkal a strandra.

Mindent vitt a káposztás töltött paprika

Mindent vitt a káposztás töltött paprika

2019. júl. 19. - Térségi hírek

Kanizsai közreműködéssel készült a Nádasdy Történelmi Fesztivál Ételmustrájának győztes étke, amely egyben az év vasi étele is lett.

Elkezdődött a dinnyeszezon: hozzuk ki belőle a legtöbbet

Elkezdődött a dinnyeszezon: hozzuk ki belőle a legtöbbet

2019. júl. 19. - Színes

Nem is gondolnánk, milyen sokoldalú egy olyan gyümölcsből, melynek a víztartalma 95%-os. Frissítő koktélokat, limonádét, hűsítő levest és fagyit, különleges salátákat és még „pizzát” is készíthetünk belőle, amiért minden gyerek rajongani fog. Terítéken, a dinnye.

Már várják a csapatok jelentkezését

Már várják a csapatok jelentkezését

2019. júl. 18. - Kanizsai hírek

Augusztus nyolcadikáig lehet jelentkezni a dödöllefesztivál főzőversenyére, idén is három kategóriában nevezhetnek az érdeklődők.

Apró séfek

Apró séfek

2019. júl. 12. - Színes

Az apró séfeké a terep idén nyáron is a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Thúry György Szakképző Iskolájának tankonyhájában.

Szakmailag a csúcson

Szakmailag a csúcson

2019. júl. 4. - Színes

Jakabfi Dávid már több ismert és neves fővárosi étterem cukrászainak is tart tanfolyamot.

Íme a bringások zászlós étele: Zalakaroson megszületett a bike food

Íme a bringások zászlós étele: Zalakaroson megszületett a bike food

2019. jún. 25. - Térségi hírek

A tavalyi wild food, a gŐZgombóc óriási sikere után újabb gasztronómiai kategóriát alkotott Zalakaros.  A  Go Bike integrált városmarketing program keretében merész gasztronómiai víziót is megfogalmaztak az ötletgazdák: Magyarország első bike food ételét keresték egy receptversenyen, amelynek győztese a Mapei Tour de Zalakaros 0. napján, egy mini bike food fesztiválon is debütált.