gasztronómia

Lencsevégre kapták a fózlit

Lencsevégre kapták a fózlit

2019. jan. 15. - Térségi hírek

Lencsevégre kapták a fózlit. Prikryl József Venesz-díjas mesterszakács legújabb könyvében a zalai és vasi parasztételeket gyűjti össze. A fényképekkel és 18-19. századból származó forrásokkal illusztrált műbe bekerül a szepetnekiek büszkesége, a sváb eredetű kalács is.

Sajtfogások - Kötet a magyar sajtok világáról

Sajtfogások - Kötet a magyar sajtok világáról

2018. dec. 5. - Színes

Sajtfogások - Legelőtől a tányérig címmel tekinti át a magyar sajtok világát Segal Viktor és Sándor Tamás számos receptet és fotót is tartalmazó, a napokban megjelenő könyve.

Egy nap a gasztronómia jegyében

Egy nap a gasztronómia jegyében

2018. szep. 22. - Kanizsai hírek

Negyedik alkalommal rendezik meg a Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Házban a roma kultúrát, gasztronómiát és hagyományokat népszerűsítő programot.

Lendületben a Kanizsai Bor- és dödöllefesztivál

Lendületben a Kanizsai Bor- és dödöllefesztivál

2018. szep. 7. - Kanizsai hírek

A kétnapos kavalkád alatt lesz minden, mi szem-szájnak ingere: több tucat vendéglátós, pincészet és árus kínálja a portékáját, lesznek gyermekprogramok, futóverseny, és újra megrendezik a Thúry városnéző sétát is.

Rétes és gibanica minden mennyiségben

Rétes és gibanica minden mennyiségben

2018. aug. 4. - Színes

Tótszerdahelyen szombaton a 18. Tótszerdahelyi Rétesfesztivál programjai töltik ki a település életét, no meg rétes minden mennyiségben.

Augusztus 20. - A Komáromi kisleány lett Magyarország tortája

Augusztus 20. - A Komáromi kisleány lett Magyarország tortája

2018. aug. 1. - Belföld-külföld

A Komáromi kisleány lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Három kívánság elnevezésű tortát választották.

Már készülnek a dödöllefesztiválra

Már készülnek a dödöllefesztiválra

2018. júl. 27. - Kanizsai hírek

Idén is jól kezdődik az ősz Nagykanizsán.

Újdonságok a dödöllefesztiválon

Újdonságok a dödöllefesztiválon

2018. júl. 11. - Kanizsai hírek

A főzőcsapatok idén három új kategóriában indulhatnak; jelentkezni augusztus 6-ig lehet.

Háromnapos zenei-gasztronómiai fesztivált rendeznek Keszthelyen

Háromnapos zenei-gasztronómiai fesztivált rendeznek Keszthelyen

2018. júl. 5. - Színes

Változatos zenei, bábszínházi programokkal, valamint tizennégy borvidék bemutatkozásával háromnapos zenei-gasztronómiai fesztivál kezdődik pénteken Keszthely belvárosában.

A bivalyhúst és az abból készült ételeket népszerűsítő program indult

A bivalyhúst és az abból készült ételeket népszerűsítő program indult

2018. jún. 15. - Belföld-külföld

A bivalyhúst és az abból készült ételeket népszerűsítő program indult, amelynek első állomásaként vendéglátóipari szakembereknek szerveztek gasztronómiai napot.