jazz

Örömzene a Plakát Kávézó Kultúrkocsma teraszán

Örömzene a Plakát Kávézó Kultúrkocsma teraszán

2020. jún. 29. - Kanizsai hírek

Jazz kocsma jellegű estet tartottak a műfaj kedvelőinek

A jazz örök

A jazz örök

2020. ápr. 30. - Kultúra

A jazz estek a veszélyhelyzet miatt szünetelnek, de a hangszerek így sem porosodnak a cserfői klubban.

Tavaszcsalogató örömzene a Móriczban

Tavaszcsalogató örömzene a Móriczban

2020. feb. 16. - Kultúra

A nagykanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Házban adott koncertet a Szakcsi Jr. Trió. A hazai jazz-élet élvonalához tartozó együttes presztízsét jól mutatja, hogy telt házas koncertjükre olyanok is eljöttek, akik ritkán fordulnak meg ilyen jellegű rendezvényeken.

Jazzes, swinges, filmzenés karácsony – az egész Dunántúlról érkeznek zenészek a marcali koncertre

Jazzes, swinges, filmzenés karácsony – az egész Dunántúlról érkeznek zenészek a marcali koncertre

2019. dec. 26. - Kultúra

Az idei alkalom az első, hogy téli hangversennyel is várja közönségét a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar, ami a Dunántúl legjobb zenészeit egyesíti. Pécs, Győr, Szekszárd, Budapest, Kaposvár, Dombóvár, Balatonfüred, Nagykanizsa, Keszthely, Veszprém és más kisebb települések is képviseltetik magukat a december 29-én színpadra álló zenekarban.

Ragyogó, teltházas karácsonyi jazzkoncert

Ragyogó, teltházas karácsonyi jazzkoncert

2019. dec. 22. - Kultúra

December 21-én a nagykanizsai Medgyaszay Házban tartotta hagyományos koncertjét a Kanizsa Big Band. A megszokott ünnepi hangulatot most egy kiváló ének trióval, a Vintage Dolls meghívásával kívánta még bensőségesebbé tenni a zenekar vezetője Vámos Béla. A mostani karácsonyi koncert a '30-as és a '40-es évek főként amerikai zenei világát kívánta megidézni, kicsit leporolva, a minőséget megtartva új hangszereléssel.

Rapszódia in Blue

Rapszódia in Blue

2019. dec. 7. - Kultúra

December 6-án a nagykanizsai Medgyaszay-házban adott koncertet a Balázs Elemér Group. Az együttes a MOL turné keretében érkezett városunkba. Nagykanizsára azért is esett a választás, mert a zenekar énekesnője Horváth Cintia nagykanizsai születésű és zenei pályája is innen indult. A mostani koncert a Magyar népdalok című, 2005-ben megjelent CD anyagára épült.

Bartók és Kodály életművének hatása ma is megkerülhetetlen

Bartók és Kodály életművének hatása ma is megkerülhetetlen

2019. nov. 19. - Kultúra

A magyar klasszikus és kortárs zeneszerzők ma is jelentős szerepet játszanak a világ zenei életében. A legismertebbek közülük Liszt Ferenc, Bartók Béla, Kodály Zoltán, Kurtág György és Ligeti György. Az ő hatásuk megkerülhetetlen a zenei életben és a zenepedagógiában.

Parádés koncertek az idei Jazzkanizsán

Parádés koncertek az idei Jazzkanizsán

2019. nov. 9. - Kultúra

Négy évvel ezelőtt a Kanizsai Kulturális Központ (KKK) és a helyi önkormányzat egyeztetése nyomán „újragondolták” az 1973 óta megrendezésre kerülő nemzetközi jazzfesztivál jövőjét. Ennek értelmében fesztiválpótló megoldásként Jazzkanizsa névvel egyestés programot szerveznek, megőrizve ezzel a kanizsai jazz-hagyományokat.

Happy Faces - Happy Big Band

Happy Faces - Happy Big Band

2019. okt. 20. - Kultúra

A Kanizsa Big Band 2005 óta tartó sikerszériájának egy újabb állomásához érkezett a tegnapi koncertjével. A közel másfél évtizedes működésüket megannyi koncert, jazzfesztiválokon való fellépés és minősítő hangverseny jelzi. Az együttes vezetője Vámos Béla jó érzékkel és magas szintű szakmai irányítással működteti a Kanizsa Big Band-et, ami valljuk be nem kis kihívás manapság.

Finom kis jazz Londonból

Finom kis jazz Londonból

2019. szep. 13. - Kultúra

Úgy tűnik mostanában, mintha reneszánszát élnék a duó koncerteknek. A hazai jazz-életben ez mindenképpen feltűnő. Most viszont egyenesen Londonból érkezett egy ilyen formáció. Szeptember 12-én a nagykanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Házban lépett fel a Sara Dowling-Gayer Mátyás duó. Fellépésükre egy magyarországi mini turné keretében került sor. Műsorukban jazz örökzöldek és Gayer Mátyás saját kompozíciója hangzottak el.