jazz

Táborzáró Big Band koncert

Táborzáró Big Band koncert

2019. aug. 5. - Kanizsai hírek

A csapat már több éve, minden nyáron tart egy kurzust, vendégművész meghívásával, hogy a tagok csiszolhassák addig megszerzett tudásukat.

Teltházas koncert a Nemzetközi Jazz Napon

Teltházas koncert a Nemzetközi Jazz Napon

2019. máj. 1. - Kanizsai hírek

Április 30-án a Nagykanizsai Honvéd Kaszinóban rendezték meg a 6. Nemzetközi Jazz Napot. Ezzel a rendezvénnyel városunk ismét csatlakozott a 190 országot érintő globális rendezvénysorozathoz. Az UNESCO védnöksége alatt futó jazz programokon világszerte ingyenes koncertek, előadások, filmvetítések, konferenciák és mesterkurzusok várták a műfaj iránt érdeklődőket.

Ingyenes koncert a Nemzetközi Jazz Napon

Ingyenes koncert a Nemzetközi Jazz Napon

2019. ápr. 15. - Kultúra

Nagykanizsa idén is csatlakozik a Nemzetközi Jazz Nap világméretű programjaihoz. A hatodik alkalommal tartott rendezvényről Halmos Ildikó a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó igazgatója és Halász Gyula a Magyar Jazz szövetség tagja adott tájékoztatást.

A Varga Dániel Quintet varázslatos debütálása Nagykanizsán

A Varga Dániel Quintet varázslatos debütálása Nagykanizsán

2019. ápr. 6. - Kultúra

A Tavaszi Művészeti Fesztivál programsorozatában Varga Dániel saját együttesével lépett fel a nagykanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Házban. A kanizsai születésű fiatal zenész nagyon mozgalmas heteket él át, hiszen egyetemi tanulmányai mellett Budapesten, Zágrábban és Martonvásáron lépett fel.

Beköszöntött a jazz-tavasz

Beköszöntött a jazz-tavasz

2019. márc. 17. - Kultúra

A Kanizsa Big Band koncertjével elkezdődött a hagyományosnak tekinthető jazz-tavasz Nagykanizsán. A Vámos Béla vezette zenekar vendége ezúttal Birta Miklós jazz-gitár művész, a Kodolányi János Egyetem tanára volt.

Berki Tamás a kanizsai Jazz-karácsonyon

Berki Tamás a kanizsai Jazz-karácsonyon

2018. dec. 22. - Kultúra

A Kanizsa Big Bandnek köszönhetően hagyománnyá vált, hogy évről-évre egy jó hangulatú jazz esttel zárják a koncertévadot. Ez a Jazz-karácsony. Nem véletlen, hogy ilyenkor rangos előadót hívnak meg vendégként, aki még inkább fel tudja dobni a hangulatot. Az idei meghívott Berki Tamás jazz-énekes, zeneszerző volt, aki évtizedek óta a hazai jazz-élet egyik meghatározó alakja.

Jazz Christmas from New York

Jazz Christmas from New York

2018. dec. 14. - Kultúra

A nagykanizsai születésű Farkas Norbert triójával adott karácsonyi koncertet tegnap a zalaegerszegi Mimosában. A nagy érdeklődésre való tekintettel este két koncertre is sor került.

A Binder-Borbély duó nagy sikerű koncertje

A Binder-Borbély duó nagy sikerű koncertje

2018. nov. 27. - Kultúra

Egy országos pályázatnak köszönhetően pécsi és nagykanizsai zenetanárok részére tartott kurzust a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem - ismertebb nevén Zeneakadémia - két tanára, Binder Károly és Borbély Mihály. A Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskolában (FFZAMI) tartott továbbképzés zárásaként egy jazz koncertet adtak a nemzetközi hírű zenész-tanárok.

A hét képe – Fíling

A hét képe – Fíling

2018. nov. 17. - Kultúra

Ha úgy élhetnénk, ahogyan ők muzsikálnak – valószínűleg sokkal boldogabb lenne a világ, avagy „az élet titka az, hogy nincsen titka – szabadnak születsz és irány a kalitka...” (Essem).

JazzKanizsa

JazzKanizsa

2018. nov. 12. - Kanizsai hírek

Feltörekvő, fiatal tehetségek és a műfaj nagyjai is szerepeltek pénteken a harmadik alkalommal megrendezett JazzKanizsán a Medgyaszay Házban.