jazz

Tavaszcsalogató örömzene a Móriczban

Tavaszcsalogató örömzene a Móriczban

2020. feb. 16. - Kultúra

A nagykanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Házban adott koncertet a Szakcsi Jr. Trió. A hazai jazz-élet élvonalához tartozó együttes presztízsét jól mutatja, hogy telt házas koncertjükre olyanok is eljöttek, akik ritkán fordulnak meg ilyen jellegű rendezvényeken.

Jazzes, swinges, filmzenés karácsony – az egész Dunántúlról érkeznek zenészek a marcali koncertre

Jazzes, swinges, filmzenés karácsony – az egész Dunántúlról érkeznek zenészek a marcali koncertre

2019. dec. 26. - Kultúra

Az idei alkalom az első, hogy téli hangversennyel is várja közönségét a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar, ami a Dunántúl legjobb zenészeit egyesíti. Pécs, Győr, Szekszárd, Budapest, Kaposvár, Dombóvár, Balatonfüred, Nagykanizsa, Keszthely, Veszprém és más kisebb települések is képviseltetik magukat a december 29-én színpadra álló zenekarban.

Ragyogó, teltházas karácsonyi jazzkoncert

Ragyogó, teltházas karácsonyi jazzkoncert

2019. dec. 22. - Kultúra

December 21-én a nagykanizsai Medgyaszay Házban tartotta hagyományos koncertjét a Kanizsa Big Band. A megszokott ünnepi hangulatot most egy kiváló ének trióval, a Vintage Dolls meghívásával kívánta még bensőségesebbé tenni a zenekar vezetője Vámos Béla. A mostani karácsonyi koncert a '30-as és a '40-es évek főként amerikai zenei világát kívánta megidézni, kicsit leporolva, a minőséget megtartva új hangszereléssel.

Rapszódia in Blue

Rapszódia in Blue

2019. dec. 7. - Kultúra

December 6-án a nagykanizsai Medgyaszay-házban adott koncertet a Balázs Elemér Group. Az együttes a MOL turné keretében érkezett városunkba. Nagykanizsára azért is esett a választás, mert a zenekar énekesnője Horváth Cintia nagykanizsai születésű és zenei pályája is innen indult. A mostani koncert a Magyar népdalok című, 2005-ben megjelent CD anyagára épült.

Bartók és Kodály életművének hatása ma is megkerülhetetlen

Bartók és Kodály életművének hatása ma is megkerülhetetlen

2019. nov. 19. - Kultúra

A magyar klasszikus és kortárs zeneszerzők ma is jelentős szerepet játszanak a világ zenei életében. A legismertebbek közülük Liszt Ferenc, Bartók Béla, Kodály Zoltán, Kurtág György és Ligeti György. Az ő hatásuk megkerülhetetlen a zenei életben és a zenepedagógiában.

Parádés koncertek az idei Jazzkanizsán

Parádés koncertek az idei Jazzkanizsán

2019. nov. 9. - Kultúra

Négy évvel ezelőtt a Kanizsai Kulturális Központ (KKK) és a helyi önkormányzat egyeztetése nyomán „újragondolták” az 1973 óta megrendezésre kerülő nemzetközi jazzfesztivál jövőjét. Ennek értelmében fesztiválpótló megoldásként Jazzkanizsa névvel egyestés programot szerveznek, megőrizve ezzel a kanizsai jazz-hagyományokat.

Happy Faces - Happy Big Band

Happy Faces - Happy Big Band

2019. okt. 20. - Kultúra

A Kanizsa Big Band 2005 óta tartó sikerszériájának egy újabb állomásához érkezett a tegnapi koncertjével. A közel másfél évtizedes működésüket megannyi koncert, jazzfesztiválokon való fellépés és minősítő hangverseny jelzi. Az együttes vezetője Vámos Béla jó érzékkel és magas szintű szakmai irányítással működteti a Kanizsa Big Band-et, ami valljuk be nem kis kihívás manapság.

Finom kis jazz Londonból

Finom kis jazz Londonból

2019. szep. 13. - Kultúra

Úgy tűnik mostanában, mintha reneszánszát élnék a duó koncerteknek. A hazai jazz-életben ez mindenképpen feltűnő. Most viszont egyenesen Londonból érkezett egy ilyen formáció. Szeptember 12-én a nagykanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Házban lépett fel a Sara Dowling-Gayer Mátyás duó. Fellépésükre egy magyarországi mini turné keretében került sor. Műsorukban jazz örökzöldek és Gayer Mátyás saját kompozíciója hangzottak el.

Varga Dániel szaxofonos sikere Eilatban

Varga Dániel szaxofonos sikere Eilatban

2019. aug. 28. - Kultúra

Mindig nagy öröm beszámolni tehetséges egy nagykanizsai sikeréről. Most Varga Dániel szaxofonos eredményére lehetünk büszkék. A fiatal szaxofonos, zeneszerző, hangszerelő az első ízben megrendezett Michael Brecker Nemzetközi Szaxofonversenyen (MBISC) egyedüli magyarként a középdöntőig jutott, ami fantasztikus eredmény a hihetetlenül erős mezőnyben.

Táborzáró Big Band koncert

Táborzáró Big Band koncert

2019. aug. 5. - Kanizsai hírek

A csapat már több éve, minden nyáron tart egy kurzust, vendégművész meghívásával, hogy a tagok csiszolhassák addig megszerzett tudásukat.