jegyzet

„Szeretném a homokólát megállítani”

„Szeretném a homokólát megállítani”

2019. aug. 18. - Belföld-külföld

Nem István királyról írok, és nem a tisztavatásról. De mégis arról, önvédelemről, az élet védelméről a halállal szemben. A téma – a címmel ellentétben – egyáltalán nem vicces.

Életpárti magyarok

Életpárti magyarok

2019. júl. 7. - Belföld-külföld

Páratlan, bizalmas pillanat. Fiatal édesapa bicajt bütyköl csemetéjével. Kicsi székén előtte ül az utód. Dolgozni tanul, játszva. Aki így fogja fel az életét, felteheti róla bárki, hagyná odadobni gyermekei jövőjét? Családvédelem, mert van mit veszíteni.

A normalitást védjük

A normalitást védjük

2019. jún. 30. - Belföld-külföld

Ha nem teszünk semmit, talán csak évtizedek kérdése, és hazánkba is megérkezik ez a mindent elsöprő Pride-fanatizmus. Belenézek a főpolgármester-jelölti előválasztás vitájába, és rájövök, talán nem is évtizedek, hanem hónapok alatt is nem várt változások indulhatnak – írja az életpárti CitizenGo magyar munkatársa.

Hogy egyfelé húzzanak a lovak

Hogy egyfelé húzzanak a lovak

2019. jún. 23. - Belföld-külföld

Nemcsak… hanem… is. Ezek a valóság összetettségét hűen visszaadó kötőszavak emlékeztetnek arra, a család nem csak érzelmi közösség. És nem csak gazdasági közösség. A címet adó régi szólás pedig nemcsak a babaváróknak szól, hanem a tágabb családra, a tágabb közösségre is érvényes.

A kávéról és a szalonnáról

A kávéról és a szalonnáról

2019. jún. 16. - Belföld-külföld

Írhatod tovább a hülyeségeidet! – szólított meg bosszúsan tavaly a kudarctól csalódott Gyurcsány-szavazó. – Sürgősen abba kellene hagyni ezt – így idén egy helyi zöldpárti „tekintély”. A fővárosból pedig rendre megmondanák, mit írhat a Kanizsa-újság. Cenzúra…?!

Gyermeket nem négy évre vállalnak a fiatalok

Gyermeket nem négy évre vállalnak a fiatalok

2019. jún. 9. - Belföld-külföld

A stabilitás igénye. Ha keressük az európai választás eredményének titkát, lehetetlen figyelmen kívül hagyni.Az Alapjogokért Központ igazgatója már a szavazóhelyiségek megnyitása előtt ráérzett erre: …értékeljük-e az országban kialakult, Európában egyébként valóban párját ritkító stabil viszonyokat? A „jót” egy idő után ugyanis hamar megszokja az ember, természetesnek, nyilvánvalóan létező adottságnak fogja fel, és nem is érzékeli, hogy az nem „csak úgy”, magától van.

Nevelés egyenlő növelés

Nevelés egyenlő növelés

2019. jún. 2. - Belföld-külföld

Múlt csütörtökön egy patika előtt két fia közül a nagyobbiknak mondta édesanyja: – Bemész, köszönsz. Ha megkérdezi a néni, mit kérsz, megmondod. Nyitott szemmel, füllel járva Kanizsán – hogyne kapna el az optimizmus? Józan városban élünk.

Fölényes Fidesz-KDNP-siker – „Jó volt magyarnak lenni…!”

Fölényes Fidesz-KDNP-siker – „Jó volt magyarnak lenni…!”

2019. máj. 31. - Belföld-külföld

Nagykanizsán, ahogyan az ország egészében is, fölényes Fidesz-KDNP-siker született a múlt vasárnapi EP-voksoláson, amelyen a korábbi európai választásokhoz képest jóval többen vettek részt. A kormánypártok biztonságra és fejlődésre, szabadságra, keresztény értékekre és nemzeti érdekekre alapuló programját több mint 1,8 millió ember támogatta, majdnem négyszer annyi, mint a második helyen végzett Gyurcsány-pártét, amelynek listavezetője a volt miniszterelnök felesége volt.

Riersch Zoltán: A szavazófülke magánya és felelősége

Riersch Zoltán: A szavazófülke magánya és felelősége

2019. máj. 25. - Belföld-külföld

Minden, felelősen gondolkodó felnőtt magyar polgár életében néha dönteni kell. Választani kell a jó és a rossz közül.

Inkább Orbán, mint a turbán

Inkább Orbán, mint a turbán

2019. máj. 25. - Belföld-külföld

Egy nyomorgó harmadik világbeli számára Magyarország is Édenkertnek számít. Majd ha hozzánk is beköltözik néhány százezernyi vagy milliónyi közülük…  – írta a publicista 2001(!)-ben. A kollaboráns nómenklatúrának az idegenek betelepítésében játszott dicstelen – és az őshonos népesség összetételének drasztikus megváltoztatási kísérlete miatt de jure a nemzetközi egyezményekbe ütköző és bűncselekménynek (etnocidium) minősülő – szerepvállalásáról szólt a Demokratából ismert Gazdag István ugyanakkor. Meghallgattuk?