képzőművészet

„Munkájuk az emberi lét imája…”

„Munkájuk az emberi lét imája…”

2020. márc. 15. - Kultúra

Lelket lehelnek a halott anyagba – ezekkel a szavakkal mutatták be közös nagykanizsai kiállításukon Balogh István Pétert és Lénárd Gábort. A veleméri festőművész és a cserszegtomaji szobrászművész alkotásait a Magyar Plakát Házban lehet megnézni, ahol a következő egy hónapban tárlatvezetést is tartanak az érdeklődőknek a Thúry György Múzeum munkatársai.

Lelket lehelnek a halott anyagba

Lelket lehelnek a halott anyagba

2020. márc. 11. - Kanizsai hírek

Színekbe és formákba sűrített létgondolatokat közvetítenek azok az alkotások, amelyekből a Magyar Plakát Házban nyílt kiállítás tegnap.

A hét száma: 31

A hét száma: 31

2020. feb. 8. - Kultúra

Kihirdették a Hevesi-iskola képfelismerő játékának eredményét. A versenyt az intézmény legutóbbi kiállítása kapcsán indították: a gyerekek feladata az volt, hogy kitalálják, kiket ábrázolnak Pászti Péter kalligráfus betűportréi.

„Fontosnak tartom, hogy a szobraim meséljenek…”

„Fontosnak tartom, hogy a szobraim meséljenek…”

2020. feb. 2. - Kultúra

Tíz napot töltött el Firenzében, a rangos XII. Florence Biennálén Kovács Lilian nagykanizsai születésű, Németországban élő szobrászművész. A biennálé témája Leonardo da Vinci halálának 500. évfordulója alkalmából elsősorban Leonardo sokoldalú lényére összpontosított. Az olaszországi művészeti eseményre Lilian munkái közül Pasiphae - Minotaurus anyja - szobrát vitte magával.

„Ma is bennünk él…” – kiállítás Szekeres Emil emlékére

„Ma is bennünk él…” – kiállítás Szekeres Emil emlékére

2020. feb. 1. - Kanizsai hírek

Szépség és harmónia címmel nyílt új kiállítás a Magyar Plakát Házban. A Thúry György Múzeum és a Kanizsai Képző- és Iparművészek által szervezett tárlat Szekeres Emil, a város és a régió egyik meghatározó festőművészének emléke előtt tiszteleg.

Szépség és harmónia

Szépség és harmónia

2020. jan. 24. - Kanizsai hírek

A tavaly elhunyt nagykanizsai festőművész, Szekeres Emil emléke előtt tisztelgő tárlaton a Kanizsai Képző- és Iparművészek Egyesületének, valamint a zalaegerszegi Vitrin Képzőművészeti Egyesületnek a tagjai mutatják be, mit jelent számukra a szépség és a harmónia.

A magyar kultúra napja - Programok Zala megyében

A magyar kultúra napja - Programok Zala megyében

2020. jan. 17. - Térségi hírek

A magyar kultúra napját 1989 óta ünneplik január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be Szatmárcsekén a Himnuszt.

Kortársak a Kőrösiben

Kortársak a Kőrösiben

2020. jan. 7. - Kanizsai hírek

Még január 17-ig láthatók a GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelepen készült alkotások a Kőrösi-iskola galériájában.

„Léteznek dolgok, amelyek nem láthatók…”

„Léteznek dolgok, amelyek nem láthatók…”

2019. dec. 22. - Kultúra

Különleges tárlatokkal örvendeztette meg mindkét tagintézményének tanulóit karácsony előtt a Kőrösi Csoma Sándor – Péterfy Sándor Általános Iskola. A székhelyiskolában a GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep néhány résztvevőjének munkáit állították ki, a Péterfyben pedig Babatiné Sörlei Ibolya nyugalmazott pedagógus fotóit nézhetik meg az érdeklődők.

Lelkem színei

Lelkem színei

2019. dec. 3. - Kultúra

Újabb amatőr alkotónak ad bemutatkozási lehetőséget a Honvéd Kaszinó.