pálinka

Keresik az év legjobb pálinkáját – Április közepéig lehet nevezni az országos versenyre

Keresik az év legjobb pálinkáját – Április közepéig lehet nevezni az országos versenyre

2019. ápr. 1. - Belföld-külföld

Idén nyáron ismét díjazzák az ország legjobb pálinkáit, a kereskedelmi főzdék április 18-ig nevezhetik a legjobb termékeiket. Az ország legnívósabb pálinkaversenyén több rostán is át kell menniük a nevezett tételeknek, amelyek között első a NÉBIH élelmiszerbiztonsági vizsgálata.

Pálinkamustrát tartottak a hétvégén Miklósfán

Pálinkamustrát tartottak a hétvégén Miklósfán

2019. márc. 5. - Kanizsai hírek

A szakértő zsűri elé idén negyvenkilenc minta érkezett.

A lepárlóberendezések kétharmadát nem használják a magánfőzők

A lepárlóberendezések kétharmadát nem használják a magánfőzők

2019. feb. 20. - Belföld-külföld

Nem tartja életszerűnek a NAV-hoz befolyó adatokat a Pálinka Nemzeti Tanács.

Felemás tapasztalatok

Felemás tapasztalatok

2018. nov. 29. - Térségi hírek

Kevés lett a termés, de abból, ami megmaradt, még lehet jó minőségű pálinkát készíteni.

Jó minőségű pálinkák készülhetnek az idei gyümölcsökből

Jó minőségű pálinkák készülhetnek az idei gyümölcsökből

2018. szep. 14. - Térségi hírek

A sárgabarackfák virágai tavasszal elfagytak, és több cseresznyefajta is rossz időszakban érett, de meggyből és vilmoskörtéből egyaránt kiváló minőségi italok várhatók 2018-ban.

Elkezdődött az I. Pannónia Párlatverseny Kanizsán

Elkezdődött az I. Pannónia Párlatverseny Kanizsán

2018. márc. 9. - Kanizsai hírek

Az I. Pannónia Párlatverseny díjátadója és eredményhirdetése vasárnap délután 4 órakor lesz Sormáson.

Szilvából főzött párlat lett Miklósfa legjobb pálinkája

Szilvából főzött párlat lett Miklósfa legjobb pálinkája

2018. feb. 18. - Kanizsai hírek

Egész délután a pálinkákat kóstolták Miklósfán. Idén is megszervezték ugyanis a pálinkamustrát. A megmérettetésre 28 gazda 70 féle párlatot hozott.

Még lehet nevezni a miklósfai pálinkaversenyre

Még lehet nevezni a miklósfai pálinkaversenyre

2018. feb. 14. - Kanizsai hírek

Holnap és holnapután kell leadni a mintákat a szombati miklósfai pálinkaversenyre.

Úgy készül a minőségi pálinka, mint egy jó húsleves

Úgy készül a minőségi pálinka, mint egy jó húsleves

2017. okt. 6. - Színes

Gazdag Attila, a pálinkakészítés muraföldei szakértője elmesélte, hogy mi módon is készül a jó pálinka. Röviden és tömören: mint egy jófajta húsleves: tiszta, friss, válogatott „belevalók” hozzáadásával.