rendszerváltás

Az elmúlt 30 év – Cseresnyés Péter

Az elmúlt 30 év – Cseresnyés Péter

2020. jún. 6. - Kanizsai hírek

Sorozatunkban Nagykanizsa 1990 után megválasztott parlamenti képviselőit kértük egy kis visszaemlékezésre, értékelésre. A sorban a negyedikként a város jelenlegi képviselője, a Fidesz-KDNP színeiben megválasztott Cseresnyés Péter következne. Természetesen őt is megkerestük, felajánlva a lehetőséget arra, hogy a Kanizsa Újság hasábjain beszéljen az elmúlt harminc évről. A honatya nem élt a lehetőséggel, ahogy fogalmazott, addig, amíg a Médiaháznál nem lesznek változások, nem kíván munkatársainknak nyilatkozni.

Az elmúlt 30 év – Zakó László

Az elmúlt 30 év – Zakó László

2020. máj. 30. - Kanizsai hírek

Az első szabadon választott Parlament 30 éve kezdte meg működését. Az első nagykanizsai képviselő az MDF-es Tarnóczky Attila volt, akit az MSZP-s Göndör István váltott 1994-ben. Előző két számunkban ők emlékeztek vissza a képviselői munkájukra, a rendszerváltásra és mondták el a gondolataikat. Most a harmadik szabadon választott képviselő, az 1998-ban kisgazdaként bekerülő Zakó László emlékezik vissza az elmúlt harminc évre.

Akik változtatni akartak

Akik változtatni akartak

2020. máj. 16. - Kanizsai hírek

Három évtizeddel ezelőtt alakult a rendszerváltás utáni első szabadon választott országgyűlés. Akkor Göncz Árpád kapta meg átmenetileg a házelnöki tisztséget. Kormányt a Magyar Demokrata Fórum jelöltje, Antall József alakíthatott. Az első szabad választásokon az MDF-es Tarnóczky Attila nyert mandátumot Nagykanizsán. A 30 éves jubileum kapcsán kértük visszaemlékezésre.

A hét száma: 30

A hét száma: 30

2020. máj. 9. - Belföld-külföld

30 éve alakult meg a rendszerváltás utáni első, szabadon választott Parlament.

30 éve volt a rendszerváltás, játékos formában tanulhatják a diákok

30 éve volt a rendszerváltás, játékos formában tanulhatják a diákok

2020. feb. 13. - Kultúra

Harminc éve zajlott a rendszerváltozás, ezért a „30 éve szabadon” emlékévhez kapcsolódóan online játékot indított a DUE Médiahálózat. A Nagy Diák Rendszerváltoztató Teszt célja, hogy a 14-24 éves fiatalok alaposabb tudást szerezzenek az 1989-1990-es eseményekről, és jobban megérték, milyen hatással volt a születésük előtti korszak arra, hogy ők ma már szabadon élhetnek.