sütés-főzés

GasztroKanizsa: Kemencés füstölt csülkös bab

GasztroKanizsa: Kemencés füstölt csülkös bab

2018. dec. 14. - Színes

Gyenese Endre családjában minden hónapban nyílik alkalom az ünneplésre, ilyenkor a 11 unoka és a szüleik körbeülik az asztalt. Sőt, egy asztal nem is elég, hiszen ezeken az alkalmakon összesen tizenkilencen vannak.

GasztroKanizsa: Főszerepben a tökmagolaj

GasztroKanizsa: Főszerepben a tökmagolaj

2018. dec. 7. - Színes

A hideg idő beálltával és az ünnepek közeledtével még nagyobb szerepet kap konyhánkban a tökmagolaj használata – fogalmazott Gerócs Éva szabadhegyi olvasónk, aki kétféle saláta receptjét osztotta meg olvasóinkkal.

GasztroKanizsa: Keksz, Szent Hildegárd receptje alapján

GasztroKanizsa: Keksz, Szent Hildegárd receptje alapján

2018. nov. 30. - Színes

Kiss Nóra, a Thúry György Múzeum néprajzkutatója egy olyan keksz elkészítésére hívta fel a figyelmünket, amit télen szoktak sütni, nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, sokáig eláll s egészséges is.

GasztroKanizsa: Karácsonyvárás provanszi hangulatban

GasztroKanizsa: Karácsonyvárás provanszi hangulatban

2018. nov. 23. - Színes

Benedek Miklós provanszi stílusú boros pincéjében minden adott az ünnepléshez. A Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület elnöke egy éve fejezte be a pince átalakítását az Új-Zélandon élő borász-mérnök fia, Máté közreműködésével. A francia borvidék ékkövét, Provansz hangulatát kívánták megidézni itthon.

GasztroKanizsa:  Afrikai harcsa tejszínes céklával

GasztroKanizsa: Afrikai harcsa tejszínes céklával

2018. nov. 16. - Színes

Sohasem késő egy férfinek fakanalat venni a kezébe, és megtanulni főzni, állítja Tóth Tibor, a családja egyetértésével. A késztetést egy Olaszországból érkező rokona adta a műszerész számára, aki ez idáig csak a teafőzésnél működött közre.

GasztroKanizsa: Túrós rózsa, rózsás teával

GasztroKanizsa: Túrós rózsa, rózsás teával

2018. nov. 9. - Színes

A kellemes novemberi napokat kihasználva teadélutánra hívta barátnőit Szilágyi Lajosné Teri. A vendéglátás ötletéért nem kellett messzire mennie, elég volt a kertben nyíló rózsáira rápillantani.

GasztroKanizsa: Sütőtökös finomságok

GasztroKanizsa: Sütőtökös finomságok

2018. nov. 2. - Színes

A két barátnő egy szakra járt a keszthelyi egyetemen, s bár a tanulmányaikat már rég befejezték, a barátságuk megmaradt. Kovács Kata fél éve költözött Balatonedericsről Nagykanizsára, Pataki Zsuzsanna családja pedig két hónapja érkezett Herendről Bázakerettyére. Ott vásároltak birtokot a szülei, gyümölcsössel. Jól érzik magukat Zalában, úgy tapasztalták, több lehetőség adódik számukra ezen a vidéken. Mindkét hölgy szeret sütni-főzni.

GasztroKanizsa: Csirkecomb füge- és szilvalekvárral

GasztroKanizsa: Csirkecomb füge- és szilvalekvárral

2018. okt. 26. - Színes

Mindig talál magának elfoglaltságot az udvarban Benedek Miklós. A Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület elnöke a napokban készített füge- és szilvalekvárral ízesítette a kemencében sült csirkecombot.

GasztroKanizsa: A világjáró cérnametélt

GasztroKanizsa: A világjáró cérnametélt

2018. okt. 19. - Színes

A 89 éves Patakfalvi Györgyné Marika cérnametéltjére mindenki számíthat a családjában.

GasztroKanizsa: Gesztenyés szelet Galambokról

GasztroKanizsa: Gesztenyés szelet Galambokról

2018. okt. 12. - Színes

Tizenegy éve rendezi meg a Gesztenyés Napot Galambokon a Galamboki Hagyományőrző Alapítvány. Az idei rendezvényen részt vett a település apraja-nagyja, nyugtázta elégedetten az ötletgazda, Varga Attiláné.