sütés-főzés

GasztroKanizsa: Édes burgonyahajó vegán tortaszelettel

GasztroKanizsa: Édes burgonyahajó vegán tortaszelettel

2020. okt. 3. - Színes

Koller Jutka, a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény intézményvezetője nem a magyaros, hagyományos, hanem a különleges ételeket kedveli és készíti el a konyhában. Úgy is mondhatnánk, hogy a reform étkezés híve. Nemcsak azért, mert divat, hanem azért, mert kora gyermekkora óta ezeket az ételeket szereti.

GasztroKanizsa: Sütőtök krémleves, mákos alagút süteménnyel

GasztroKanizsa: Sütőtök krémleves, mákos alagút süteménnyel

2020. szep. 26. - Színes

Vég Attiláné Magdika nemcsak sütni-főzni szeret, hanem édesanyjához hasonlóan kísérletezni is. Ha kedve tartja, az is előfordul, hogy egy kicsit átalakítja a családi receptesfüzet megsárgult lapjain őrzött recepteket.

3 alapanyagból magyar paraszti csoda: prósza

3 alapanyagból magyar paraszti csoda: prósza

2020. szep. 21. - Színes

A prósza minden zalai, somogyi származású magyarnak ismerősen cseng. Több változata van, felénk az alábbi leírás szerint készül. 

GasztroKanizsa: Cukkini krémleves diós pogácsával és szőlővel

GasztroKanizsa: Cukkini krémleves diós pogácsával és szőlővel

2020. szep. 20. - Színes

Horváth Ferencné Magdika, a Zala Volán Nagykanizsai Üzemének egykori üzemvezetője az édesanyjától és a nővérétől tanult meg sütni-főzni még gyermekkorában. Később, ha ballagás vagy lakodalom volt a rokonságban, őrá mindig lehetett számítani a süteménysütésnél. Vasárnaponként nagy szeretettel várja ebédre az unokáit. Dédunokájával együtt ilyenkor heten ülik körbe a terített asztalt.

GasztroKanizsa: Pesto spagettivel és dióskenyérrel

GasztroKanizsa: Pesto spagettivel és dióskenyérrel

2020. szep. 13. - Színes

A kertben nyíló virágokat választotta a pesto elkészítésének hátteréül Varga József. A fák, virágok, növények doktora, közismert nevén Varga gazda nemcsak a növényápolásban jeleskedik. Mostanában gyakran meglepi a családját és a vendégeket a kertben termett bazsalikomból készített pestóval, az olaszok kedvelt nemzeti eledelével.

GasztroKanizsa: Görög saláta tzatzikivel, és görög zenével

GasztroKanizsa: Görög saláta tzatzikivel, és görög zenével

2020. szep. 5. - Színes

Ha valaki, akkor Kollonay Zoltán görög származású zeneszerző, zongoraművész tudja, hogyan kell elkészíteni az igazi görög salátát. A Magyarországon összeállított étel egy része azonban még csak nem is hasonlít az eredetire – vallja a művész.

Indiai zöldség chutney, szedres, csokoládés fagylalttal

Indiai zöldség chutney, szedres, csokoládés fagylalttal

2020. aug. 29. - Színes

A Halasi család konyhájában minden évszakban születik valami újdonság. A Melinda által legutóbb készített chutney már a nyár végét idézi fel.

GasztroKanizsa: Vörösbársony céklakrémleves és Közel-keleti fűszerezésű zöldségtál

GasztroKanizsa: Vörösbársony céklakrémleves és Közel-keleti fűszerezésű zöldségtál

2020. júl. 25. - Színes

Szabadi Réka gyermekkora óta rajong a különleges ételekért, és a konyha mindig is vonzó terep volt a számára. A rohanó hétköznapokat a maga alkotta gasztronómiai élménnyel lassítja le, főz vagy süt egyet. A lényeg az alkotáson van, az már csak hab a tortán, hogy ehető a végeredmény.

GasztroKanizsa: Krumpligánica leves, öntött laska és legényfogó subenájsz

GasztroKanizsa: Krumpligánica leves, öntött laska és legényfogó subenájsz

2020. júl. 18. - Színes

A zalaszentbalázsi lakosú Kecskés Szilviával gyakran találkozhatunk a kanizsai bolhapiacon és a nagyvásárban, ahol gyermekruhákat árulnak a párjával. Szilvi szívesen készíti el szabadidejében azokat az ételeket, amelyeket gyermekkorában gyakran főzött a nagymamája. Ha főtt krumplit főz, nem önti ki a levét, hanem azt is felhasználja és olcsó, tápláló ételeket készít belőle. A hagyományos egytálétel, a laska is a család kedvence.

Kendlimajori korhelyleves, crostinivel

Kendlimajori korhelyleves, crostinivel

2020. júl. 11. - Színes

1999 óta minden év júniusában megszervezi Ludvig Zoltán festőművész a Ludvig Nemzetközi Művésztelepet Kisrécse-Kendlimajorban, ahova a világ minden tájáról érkeznek képzőművész barátai, hogy két hétig együtt alkossanak. Zoli minden alkalommal meglepi őket a korhelylevesével, ami az esti vacsorák egyik fénypontja.