sütés-főzés

GasztroKanizsa: Sodrott dödölle, ahogyan a paliniak készítették

GasztroKanizsa: Sodrott dödölle, ahogyan a paliniak készítették

2019. szep. 20. - Színes

Hat éve vesz részt a Palini Sport- és Kulturális Egyesület főzőcsapata a bor- és dödöllefesztiválon, s bizony mindig tudtak valami újdonságot csempészni e kedvelt étek receptjébe.

GasztroKanizsa: Savanyú uborka, csalamádé és baracklekvár

GasztroKanizsa: Savanyú uborka, csalamádé és baracklekvár

2019. szep. 14. - Színes

Telnek a polcok a spájzban, de még nem fejezte be a befőzést Bódis Lászlóné. Annit az édesanyja füzetében található receptek sosem hagyták cserben. Olvasóinkkal a savanyú uborka, a csalamádé és a baracklekvár elkészítésének módját osztotta meg.

GasztroKanizsa: Vaddisznópörkölt gombával, vörösborral

GasztroKanizsa: Vaddisznópörkölt gombával, vörösborral

2019. szep. 6. - Színes

Bár nem gondolatolvasó Nagy József, az Obornaki Vadászház szakácsa, tudta jól, ha az idei sohollári vadászati évadnyitón is vaddisznó pörköltet készít gombával, nem okoz csalódást a vendégeknek. Így is történt, közel 130 adag ételt szolgáltak fel az évszakra jellemző termésekkel feldíszített asztaluknál.

GasztroKanizsa: Hajdinás rétes Szepetnekről

GasztroKanizsa: Hajdinás rétes Szepetnekről

2019. aug. 30. - Színes

A szepetneki falunapon a hajdina körül forgott a világ. A növény termesztését, feldolgozását bemutató kiállítás mellett nagy sikert aratott a hajdinából készült ételek kóstoltatása is. A kedvező élettani hatásokkal rendelkező, vitaminokban gazdag hajdinából több mint tízféle ételt sütöttek-főztek a vállalkozó szellemű amatőr szakácsok.

GasztroKanizsa:  Tyúkfüle levestészta Homokkomáromból

GasztroKanizsa: Tyúkfüle levestészta Homokkomáromból

2019. aug. 24. - Színes

Nem véletlenül nevezik Homokkomáromban a falu mindenesének Bella Józsefné Ilonát. Ha kell, énekel, verset és mesét mond, virágokat gondoz, süt-főz a nívódíjas népdalénekes. Borversenyek megnyitó ünnepségének gyakori szereplője, és az egykori homokkomáromi hegyközség által szervezett bordaléneklési versenyek győztese.

GasztroKanizsa: Sárgadinnyés, paradicsomos ínyencségek

GasztroKanizsa: Sárgadinnyés, paradicsomos ínyencségek

2019. aug. 17. - Színes

Némethné Lakatos Márta Somogy megyében, Sávoly községben nevelkedett, s a főzéssel már 12 évesen megismerkedett. Az egyszerű egytálételeket szakácskönyvből, a nehezebb, hagyományos, magyaros ételeket édesanyjától és nővérétől tanulta.

GasztroKanizsa: Tavaszi töltött csirkecombfilé

GasztroKanizsa: Tavaszi töltött csirkecombfilé

2019. júl. 5. - Színes

Vadász Zsuzsanna szereti a kihívásokat, a versenyszituációkat, melyben lesz is része majd ősszel. Munkahelyéről három csapat indul az országos közétkeztetési szakácsversenyen, ahol az ő gárdája tavaszi töltött csirkecombfilét készít krumpliprószával és lecsóval.

GasztroKanizsa: Kerti parti, magyarosan…

GasztroKanizsa: Kerti parti, magyarosan…

2019. jún. 28. - Színes

Születésnapi csajos buli volt a Kövidinka utcában, de a férfiakról sem feledkeztek meg. Ők külön ünnepeltek Sóstai Józsefék birtokán. József nemcsak a hegyen, hanem otthon is szívesen főz.

GasztroKanizsa: A nyári kedvenc

GasztroKanizsa: A nyári kedvenc

2019. jún. 22. - Színes

Salamon Ferencné Györgyi nemcsak a fodrász szakmáját szereti, hanem a sütés-főzés is a kedvenc időtöltései közé tartozik. Ha hazalátogatnak az unokái, a két nagyfiú, Edvárd és Richárd mindig tudja, hogy a legfinomabb ennivalókkal várja őket a mama a konyhában. Györgyi bízik benne, hogy a most egy éves Emma is ugyanúgy szereti majd a nagyi főztjét, mint a fiúk.

GasztroKanizsa: Bográcsos csirkepörkölt só nélkül

GasztroKanizsa: Bográcsos csirkepörkölt só nélkül

2019. jún. 15. - Színes

Cziczeli Gyula még sosem nevezett be főzőversenyre, de barátai meghívásának nem mond nemet, és mindig meglepi őket az általa kitalált újdonságokkal. A hirtelen jött hőség sem szegi a kedvét, ha főzésről van szó.