sütés-főzés

GasztroKanizsa: Kacsahúsleves, dióval töltött kelt kukoricaprószával

GasztroKanizsa: Kacsahúsleves, dióval töltött kelt kukoricaprószával

2019. nov. 16. - Színes

Horváth Kálmánné Ilike életútja mindig a konyhához kötődött. Egyik barátnője segítségével bekerült a pedagógus konyhára, közben elvégezte a szakácsiskolát, és később, ismét egy barátnője tanácsára hallgatva, váltott. A központi óvodai konyha lett az új munkahelye, konyhafőnökként innen is ment nyugdíjba.

GasztroKanizsa: Kelkáposztás fasírt, málnás-habos linzerrel

GasztroKanizsa: Kelkáposztás fasírt, málnás-habos linzerrel

2019. nov. 8. - Színes

Többször elbúcsúztattuk már, de örömünkre újra visszatért a szépasszonyok nyara. A gyönyörű nyári időt kihasználva, aki tehette, a szabadban töltötte el az idejét. A surdi Dezső család épp gesztenyepartira hívta meg a kanizsai barátait. Rajtuk kívül ott voltak a fiatalok, az unokák és barátaik is a gyerekeikkel.

GasztroKanizsa: Májgombócleves körömpörkölttel és kürtőskaláccsal

GasztroKanizsa: Májgombócleves körömpörkölttel és kürtőskaláccsal

2019. nov. 2. - Színes

Az igazi nyár után a vénasszonyok nyarát is elbúcsúztatta Feiszt Attila családja. A látóhegyi birtokukon megrendezett ünnepségre Sóstaiékat is meghívták a szomszédból. A menüt időben egyeztették a vendégekkel, de egy kis meglepetést is tartogattak számukra.

Olasz módra

Olasz módra

2019. okt. 28. - Kanizsai hírek

Tésztanapot tartottak a Thúry-iskolában.

GasztroKanizsa: Vajpuha, zöldséglevessel és galuskával

GasztroKanizsa: Vajpuha, zöldséglevessel és galuskával

2019. okt. 26. - Színes

Németh Lászlóné családjában mindenki más ételt szeret. Marika minden nap főz, s bizony hiába a rutin, időnként el kell gondolkodnia azon, hogy mi legyen a menü az öttagú családban.

GasztroKanizsa: Hajdúkáposzta kenyérlángossal

GasztroKanizsa: Hajdúkáposzta kenyérlángossal

2019. okt. 20. - Színes

Nincs is olyan fesztivál, főzőverseny Nagykanizsán, ahol ne találkoznánk Gál Ferencné Marikával. Mint mondja, mindig is szeretett sütni-főzni. A hajdúkáposzta elkészítését édesanyjától tanulta meg szülőfalujában, a Somogy megyei Háromfán.

GasztoKanizsa: Pupusas magyarosan, mexikói sajtlevessel

GasztoKanizsa: Pupusas magyarosan, mexikói sajtlevessel

2019. okt. 11. - Színes

A 13 éves Áron és a 8 éves Zorka kívánságára mexikói étellel várta haza az iskolából édesanyjuk, Rodek Edina a gyerekeket. A többféle variációban, gyorsan elkészíthető, laktató töltött tésztát azok figyelmébe is ajánlja, akik kevésbé jártasak a konyhai tevékenységekben.

Januárig lehet jelentkezni a Magyarország Étele 2020 szakácsversenyre

Januárig lehet jelentkezni a Magyarország Étele 2020 szakácsversenyre

2019. okt. 9. - Színes

A nemzeti összetartozás a témája a Magyarország Étele 2020 szakácsversenynek, amelyre január 5-ig lehet nevezni.

GasztroKanizsa: Kölessaláta rántott csirkemellhez

GasztroKanizsa: Kölessaláta rántott csirkemellhez

2019. okt. 4. - Színes

Az ökumenikus imaséta és családi nap végállomásán, a Csónakázó-tó melletti Zöldtáborban főzőbemutatót tartott a Balatonalmádiban élő Kocsis Bálint mesterszakács. A séf Svájcban és Németországban tanult, dolgozott konyhákon.

GasztroKanizsa: Születésnapi torta Orosztonyból

GasztroKanizsa: Születésnapi torta Orosztonyból

2019. szep. 27. - Színes

Különleges tortával lepte meg 17. születésnapja alkalmából lányát, Filoménát az édesanyja, Simonné Gábor Rita. A krémes süteményhez a somlói kocka receptjét alakította át saját elképzelése szerint a mindig elfoglalt anyuka.