sütés-főzés

GasztroKanizsa: Rizseshús és túrófánk a murarátkai szőlőhegyről

GasztroKanizsa: Rizseshús és túrófánk a murarátkai szőlőhegyről

2020. máj. 30. - Színes

Nemcsak a koronavírus-járvány miatt tölt el akár egy-két hetet is egyhuzamban murarátkai birtokán a Bagladi házaspár. Ha kissé elfáradnak a munkában, már az is felüdülést jelent számukra, ha letekintenek a hegy alatt húzódó tájra, a kanyargó Mura folyóra. Tiszta időben még a varasdi hegyeket is lehet látni innen – újságolta a feleség, Zsuzsa asszony, aki a kisunoka, Niki kedvencét, a rizseshúst készítette el ebédre a hétvégén.

GasztroKanizsa: Csirke, zöldség, epres sajttorta

GasztroKanizsa: Csirke, zöldség, epres sajttorta

2020. máj. 23. - Színes

A hat tagú Tímár családnál gyorsan elfogyott a vasárnapi ebéd. Az anyuka, Tímárné Németh Ildikó olyan menüt állított össze, ami ízlett az egész családnak.

GasztroKanizsa: Tejleves sült almával és körtével

GasztroKanizsa: Tejleves sült almával és körtével

2020. máj. 16. - Színes

Járási Ildikó iparművész ma is gyakran főz olyan ételeket, amelyeket gyerekkorában sokszor kért bátyjával együtt édesanyjától, nagymamájától. Ezek egyszerű, olcsó és finom ételek voltak, nem kerültek sok pénzbe, hiszen a hozzávalókat megtalálták a kertben, a kamrában.

GasztroKanizsa: Füstölt körmös bableves, darázsfészekkel

GasztroKanizsa: Füstölt körmös bableves, darázsfészekkel

2020. máj. 9. - Színes

A tavalyi disznóöléskor megfüstölt köröm és a saját termésű bab felhasználásával készült bableves mellé darázsfészket sütött Wegroszta Zoltánné. A sütemény receptjét Ildikó még a Bazár-udvari szülői házból „örökölte”, onnét hozta el Kiskanizsára.

GasztroKanizsa: Húsos krokett, cseresznyehabos piskótával

GasztroKanizsa: Húsos krokett, cseresznyehabos piskótával

2020. máj. 2. - Színes

Janda Nikolettának nem kellett sokat gondolkodnia azon, hogy mit főzzön hétvégére. Egy régi recepteskönyvét lapozgatva lelt rá a húsos krokett receptjére.

GasztroKanizsa: Sonkaleves apácafingocskával

GasztroKanizsa: Sonkaleves apácafingocskával

2020. ápr. 26. - Színes

A mélyhűtőben tárolt sonkamaradékot sokféleképpen felhasználhatjuk. Paulovits Istvánné Rózsa, a nagyrécsei Kreatív Klub tagja a hétvégén a sonkaleves mellé ropogós minifánkot sütött.

GasztroKanizsa: Bőrkés bableves csipetkével, és baracklekváros metélt tésztával

GasztroKanizsa: Bőrkés bableves csipetkével, és baracklekváros metélt tésztával

2020. ápr. 19. - Színes

A Teleki utcán lakó Németh Sándor a 60-as évek végén egy-két évig az akkori NDK-ban dolgozott. A marós, esztergályos szakmával rendelkező általános forgácsoló ott vett először fakanalat a kezébe.

Húsvéti kalóriabomba helyett: diétás desszertötletek és a patissier új kuglóf receptje

Húsvéti kalóriabomba helyett: diétás desszertötletek és a patissier új kuglóf receptje

2020. ápr. 11. - Színes

A húsvéti dőzsölésnek megvan a maga ára, méghozzá a kilók felszaporodása nagyon rövid idő alatt. Ez nem véletlen, hiszen az ünnepi menüsor egy óriási kalóriabomba, ráadásul a jelen helyzetben nem nagyon tudjuk lemozogni a nagy adag szénhidrátot és zsírt. Jakabfi Dávid patissier praktikus tanácsokkal segít diétásabbá tenni az idei desszertmenüt, sőt 2020-as különleges kuglóf receptjét is megosztja az olvasókkal.

GasztroKanizsa: Sonkás-sajtos panini zöld salátával

GasztroKanizsa: Sonkás-sajtos panini zöld salátával

2020. ápr. 10. - Színes

A panini eredetileg olasz szendvicsféleség, általában zsemléből vagy kis cipóból készítik (ezek olasz megfelelői a ciabatta vagy a rosetta). A kenyeret félbevágják, majd szalámit, sonkát, sajtot és mortadellát vagy más felvágottat tesznek közé, amit grillrácson megpirítanak, és melegen tálalják.

GasztroKanizsa: Tyúkhúsleves, vágott zsíros kaláccsal

GasztroKanizsa: Tyúkhúsleves, vágott zsíros kaláccsal

2020. ápr. 3. - Színes

A családja szerint a központifűtés- és csőszerelő Kuzma István szeret disznólkodni. A disznóvágással járó valamennyi feladat a kezére áll. A húsvéti sonkát is otthon készíti el évről évre.