sütés-főzés

GasztroKanizsa: Medvehagymás pogácsa

GasztroKanizsa: Medvehagymás pogácsa

2019. márc. 15. - Színes

Godinek Péterné Panni a gulyásleves mellé medvehagymás pogácsát sütött a hétvégén. Bár a korábbi években a kertben már próbálkozott a növény ültetésével, de mivel nem járt sikerrel, a piacon vásárolja meg az egészséges, illatos tavaszi növényt. Mindig annyit vesz belőle, hogy maradjon télire is.

GasztroKanizsa: Túrógyűrű családi összefogással

GasztroKanizsa: Túrógyűrű családi összefogással

2019. márc. 8. - Színes

A zalakarosi Dörnyei Jánosné Zsuzsanna a húgával, a fiával és az unokájával nevezett be a farsangi fánkfesztiválra. Soós Jánosné Marika Garaboncról, Pétervári Szelina Esztergályhorvátiból, Dörnyei János Zalaapátiból utazott Kanizsára, ahová egyébként vásárolni is járnak.

GasztroKanizsa: Elő- és főétel halból

GasztroKanizsa: Elő- és főétel halból

2019. márc. 1. - Színes

Karádi Gyula pedagógus Baján töltötte a gyermekkorát, ebből adódóan minden héten készített halas ételt a családja. Amikor Kanizsára került, ki kellett derítenie, hol jut élőhalhoz. Mivel a horgászásra nincs ideje, karácsonyra és húsvétra élőhalat vásárol, máskor pedig az áruházakat keresi fel fagyasztott halért.

GasztroKanizsa: Házi kacsamájpástétom

GasztroKanizsa: Házi kacsamájpástétom

2019. feb. 22. - Színes

Förhénci Horváth Gyula borász egyik kedvenc elfoglaltsága a főzés. Förhénc-hegyi pincéjében igyekszik olyan étellel meglepni a vendégeket, baráti társaságokat, amilyenhez máshol nem juthatnak hozzá. A tájjellegű étkekhez környékbeli alapanyagokat használ fel.

GasztroKanizsa:  Fánk, bukta és darázsfészek egy alaptésztából

GasztroKanizsa: Fánk, bukta és darázsfészek egy alaptésztából

2019. feb. 15. - Színes

Gyenese Endréné Marika a sütőben sült fánk receptjét továbbgondolta, s ily módon egy helyett háromféle süteményt készített ebédre a rakott kelkáposzta mellé.

GasztroKanizsa:  Tarlórépa krémleves hajdinagombóccal

GasztroKanizsa: Tarlórépa krémleves hajdinagombóccal

2019. feb. 9. - Színes

A szepetneki „HADD FŐZZEK MA MAGAMNAK” Főzőklubot Kocsis Edit művelődésszervező, a helyi IKSZT vezetője közösség-összetartó céllal keltette életre 2018 tavaszán, főzni-sütni szerető hölgyek és urak kedvére.

GasztroKanizsa: Élesztős hájas tészta

GasztroKanizsa: Élesztős hájas tészta

2019. feb. 1. - Színes

A téli disznóöléses időszakban a bajcsai Kondor Lajosné Kati is gyakran süt hájas tésztát.

GasztroKanizsa – Reform répavariációk

GasztroKanizsa – Reform répavariációk

2019. jan. 25. - Színes

Az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) keretein belül 2018 tavaszán alakult szepetneki „Hadd főzzek ma magamnak” főzőklub tagjai havonta egy-két alkalommal összejönnek főzni. A több mint 20 fős társaság 4 csapattal indult a 19. miklósfai répafőző fesztiválon.

GasztroKanizsa: „Mindenmentes” Raffaello szelet

GasztroKanizsa: „Mindenmentes” Raffaello szelet

2019. jan. 18. - Színes

Keszthelyi Vivien kiskora óta „benne van” a sütésben. Amikor aprócska volt, mindig a nagymamája mellett tartózkodott a konyhában, és figyelte, amit csinál. Amikor nagyobb lett, segített neki krémet keverni, nudlit vágni, sós stanglit feltekerni.

GasztroKanizsa: Havas tobozok sütés nélkül

GasztroKanizsa: Havas tobozok sütés nélkül

2019. jan. 11. - Színes

A ma már nyugdíjas Horváth Lajosné Évának nem volt nehéz megtanulni sütni-főzni, hiszen édesanyja a hajdani Napsugár presszó szakácsa volt. A családi hagyományt a gyermekei és az unokái is tovább viszik, van érzékük hozzá, jegyezte meg örömmel Éva.