sütés-főzés
GasztroKanizsa: Székelykáposzta, sóstangli és linzer – minden mentesen
2022. jún. 17. - SzínesNémethné Lakatos Márta szeret kísérletezni a konyhában. A családja két éve tért át az egészséges táplálkozásra. A hétvégén készített glutén, laktóz, és tejmentes ételek receptjét Márti megosztja olvasóinkkal is. Az ily módon készített székelykáposzta, sóstangli és linzer nemcsak a vendégeik körében aratott sikert, hanem a szomszédban is.
GasztroKanizsa: Jéghideg eperkrémleves és házi hamburger
2022. máj. 21. - SzínesKondriczné Németh Zita szeret sütni-főzni, s mivel az utóbbi időben a két fiának a hamburger a kedvence ezért megpróbálta otthon elkészíteni. Mint a képünkön is látható, sikerült a gyerekeinek meglepetést szerezni a ropogós hamburgerrel.
GasztroKanizsa: Goccia d'oro – Arany csepp sáfrányos besamellel, és borjúraguleves árpagyöngyökkel
2022. ápr. 22. - SzínesA nagykanizsai Horváth Bence is részt vett a Bocuse d'or, a világ egyik legrangosabb szakácsversenyének egyik kísérőrendezvényén. Az ország majdnem minden területéről érkeztek diákok, akiknek a nemzeti válogatott chefek segítségével kellett elkészíteni a VIP vendégek ételeit.
GasztroKanizsa: Böjti bableves és kukoricagánica
2022. márc. 26. - SzínesAz alsórajki Pusztai Istvánné Magdika nagy családban nevelkedett. Heten voltak testvérek, és összefogással a főzéshez szükséges zöldségféléket a kertben megtermelték. A húsvét előtti böjtös időszakot a család szigorúan betartott. Ezt a szokást Magdika gyermekei is tovább vitték.
GasztroKanizsa: Legényfogó leves és pizzás csiga
2022. márc. 25. - SzínesA kiskanizsai Gyergyák Györgyné Máriának nemcsak a munkája, hanem a hobbija is a sütés-főzés. Boltba nem jár zöldségfélékért, amire szükség van a családban, azt a kertben megtermelik.
GasztroKanizsa: Bugaci húsgombócleves és forgácsfánk
2022. feb. 27. - SzínesA bajcsai Mikocsics Györgyné Anikóhoz mindig örömmel látogatnak el az unokái. Márkó és Nimród nemcsak játszanak a mamával, hanem segítenek neki a konyhában és a kertben. A hétvégén is ott serénykedtek Anikó mama körül az asztalnál. Sodrófát, fánkszaggatót vettek a kezükbe, és szorgoskodásuknak köszönhetően egy-kettőre elkészült az illatos farsangi fánk.
GasztroKanizsa: Hajdinatöltelékes házi rétes és hajdinás zöldséges krumplileves
2022. feb. 11. - SzínesA szepetneki Kukor Jánosné Mária a téli időszakban gyakran főz hajdinából ételeket. Olvasóinknak is szívesen ajánlja ezt az értékes vitaminforrást, mivel a B-vitamin csoport majdnem minden tagját tartalmazza. Sok benne a C-, és az E-vitamin is, gazdag fehérjeforrás, cinket, rezet, mangánt, magnéziumot és kalciumot is tartalmaz.
GasztroKanizsa: Mexikói bableves avokádóval és lime salsával
2022. jan. 29. - SzínesKövér Sarolta ausztriai tapasztalatait megosztva egy kedvenc ételének receptjével ismerteti meg olvasóinkat. Külföldi tartózkodása során egy telefonos applikáción keresztül választotta ki az ételeket, melyekhez a szolgáltató egy dobozban megküldte címére az alapanyagokat. Minden ételhez pontosan annyit, ahány főre kérte az ételt. A mellékelt kártyákon pedig bemutatták az étel fotóját és leírták az elkészítési módját.
GasztroKanizsa: Savanyú répa húsgombóccal és félhold alakú dióspogácsával
2022. jan. 14. - SzínesBorda Kálmánné Rózsika az alábbi ételeket édesanyja receptje alapján készítette, tőle tanulta meg a sütés-főzés fortélyait, amiket szeretne megőrizni és tovább adni. Megjegyezte, a levest saját termelésű és készítésű savanyú répából főzte.
GasztroKanizsa: Salátaleves, nemcsak a hétköznapokra
2021. dec. 24. - SzínesDelyné Csere Andrea egy olyan leves elkészítésének leírását osztja meg olvasóinkkal, amit még apai nagyanyjától, az Erdélyországból elszármazott székely asszonytól tanult. Hajdanán ez az étek a szegények eledele volt, manapság azonban ezeknek az egyszerű alapanyagoknak igencsak megemelkedett az ára.