sütés-főzés

GasztroKanizsa:  Kelt rétes négyféle töltelékkel

GasztroKanizsa: Kelt rétes négyféle töltelékkel

2019. máj. 17. - Színes

Tokorcsi Mária rétessel lepte meg édesanyját anyák napja alkalmából, viszonzásul a Becsehelyen élő 84 éves asszony saját maga által varrt kötényt ajándékozott a lányának. A sütés nemcsak megnyugtatja, hanem sikert is hozott Marika számára.

GasztroKanizsa: Sonkamaradékos ételek

GasztroKanizsa: Sonkamaradékos ételek

2019. máj. 10. - Színes

Húsvétra a kelleténél több sonkát vásárolt Habda Ivett masszőr, így a maradékokból kétféle ételt is összeállította hétvégén.

GasztroKanizsa: A város tortája

GasztroKanizsa: A város tortája

2019. máj. 3. - Színes

Első alkalommal nevezett be versenyre, és máris győzött a tökmagos-hajdinás rigójancsi tortájával a HeniCuki Cukrászüzem. A 25. Város napja alkalmából meghirdetett város tortája pályázatra öt cukrászat jelentkezett. Közülük, a zsűri értékelése alapján,a HeniCuki tudta ízekben, látványban, valamint elkészítési módban legjobban bemutatni Nagykanizsa és Murafölde jellegzetességeit.

GasztroKanizsa: Egy zalai finom falat

GasztroKanizsa: Egy zalai finom falat

2019. ápr. 26. - Színes

Farkas Gábor szakácsként dolgozik Ausztriában. Eleinte csak kedvtelésből főzött, aztán rájött az „ízére”, és végül a hivatásává vált. Jó érzés volt megtapasztalnia, hogy milyen finomra sikerült egy-egy főztje, és hogy másokat is meg tud lepni vele.

GasztroKanizsa: Ünnepváró hangulatban

GasztroKanizsa: Ünnepváró hangulatban

2019. ápr. 19. - Színes

Nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is várják az ünnepeket. Ilyenkor a gyerkőcök napjai az ajándékvárás izgalmával, a felnőtteké a mindenre kiterjedő készülődéssel telnek el.

GasztroKanizsa: Bögrés rizsfelfújt, az unokák kedvére

GasztroKanizsa: Bögrés rizsfelfújt, az unokák kedvére

2019. ápr. 12. - Színes

Temesi Józsefné Pannira bármikor számíthatnak a nagyrécsei unokái. Mostanában a krémes mézes és a sós stangli a kedvence az érettségire készülő Georginának, a 14 éves Rebekának és az óvodás Dorottyának. Ám nem csak a családja körében arat sikert Panni. A legelső sós stangli és pogácsafesztiválról elhozta az első díjat testvérével, Máriával, az idei fánkfesztiválon pedig a legjobb ízű hagyományos fánk kategóriában nyert.

GasztroKanizsa: Ébredezik a kert, virágzik a pálinkafa

GasztroKanizsa: Ébredezik a kert, virágzik a pálinkafa

2019. ápr. 5. - Színes

A szepetneki Markács Zoltánék éléskamrájában minden megtalálható, köszönhetően Arankának, a ház asszonyának.

GasztroKanizsa: A fehér torta titkai

GasztroKanizsa: A fehér torta titkai

2019. márc. 29. - Színes

Egy buszmegállói beszélgetés vezetett el bennünket Tóth Józsefné Edithez, a csokihabos torta készítőjéhez. Ha két nő összefut a városban, előbb-utóbb szóba kerül a sütés-főzés, így lettünk szem- és fültanúi a tortasütésről szóló tereferének.

GasztroKanizsa: Marhapörkölt gyorsfőző edényben

GasztroKanizsa: Marhapörkölt gyorsfőző edényben

2019. márc. 23. - Színes

Sokan nem is gondolnak arra, hogy főzéskor nemcsak időt, hanem jelentős mennyiségű energiát is meg lehet takarítani a gyorsfőző edényekkel, vagyis a kuktákkal.

GasztroKanizsa: Medvehagymás pogácsa

GasztroKanizsa: Medvehagymás pogácsa

2019. márc. 15. - Színes

Godinek Péterné Panni a gulyásleves mellé medvehagymás pogácsát sütött a hétvégén. Bár a korábbi években a kertben már próbálkozott a növény ültetésével, de mivel nem járt sikerrel, a piacon vásárolja meg az egészséges, illatos tavaszi növényt. Mindig annyit vesz belőle, hogy maradjon télire is.