sütés-főzés

GasztroKanizsa: Tavaszi töltött csirkecombfilé

GasztroKanizsa: Tavaszi töltött csirkecombfilé

2019. júl. 5. - Színes

Vadász Zsuzsanna szereti a kihívásokat, a versenyszituációkat, melyben lesz is része majd ősszel. Munkahelyéről három csapat indul az országos közétkeztetési szakácsversenyen, ahol az ő gárdája tavaszi töltött csirkecombfilét készít krumpliprószával és lecsóval.

GasztroKanizsa: Kerti parti, magyarosan…

GasztroKanizsa: Kerti parti, magyarosan…

2019. jún. 28. - Színes

Születésnapi csajos buli volt a Kövidinka utcában, de a férfiakról sem feledkeztek meg. Ők külön ünnepeltek Sóstai Józsefék birtokán. József nemcsak a hegyen, hanem otthon is szívesen főz.

GasztroKanizsa: A nyári kedvenc

GasztroKanizsa: A nyári kedvenc

2019. jún. 22. - Színes

Salamon Ferencné Györgyi nemcsak a fodrász szakmáját szereti, hanem a sütés-főzés is a kedvenc időtöltései közé tartozik. Ha hazalátogatnak az unokái, a két nagyfiú, Edvárd és Richárd mindig tudja, hogy a legfinomabb ennivalókkal várja őket a mama a konyhában. Györgyi bízik benne, hogy a most egy éves Emma is ugyanúgy szereti majd a nagyi főztjét, mint a fiúk.

GasztroKanizsa: Bográcsos csirkepörkölt só nélkül

GasztroKanizsa: Bográcsos csirkepörkölt só nélkül

2019. jún. 15. - Színes

Cziczeli Gyula még sosem nevezett be főzőversenyre, de barátai meghívásának nem mond nemet, és mindig meglepi őket az általa kitalált újdonságokkal. A hirtelen jött hőség sem szegi a kedvét, ha főzésről van szó.

GasztroKanizsa: Sertésborda hentes módra

GasztroKanizsa: Sertésborda hentes módra

2019. jún. 8. - Színes

A 2015-ben újjáalakult Bajcsai Nyugdíjas Klub rendszeres résztvevője a kanizsai főzőversenyeknek. Az idei, Csónakázó-tónál megrendezett Idősek majálisán a versenykiírásnak megfelelően Szabó István klubtag kezébe adta a fakanalat a csapat, őt indították a megmérettetésen, ahol harmadik helyezést értek el.

GasztroKanizsa: Domboldali reformbográcsos

GasztroKanizsa: Domboldali reformbográcsos

2019. máj. 31. - Színes

A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai gyakran találnak alkalmat a közös sütésre, főzésre, legyen az egy jó hangulatú csapatépítő nap, kirándulás, vagy a hosszú évek óta hagyományos mézeskalácssütés, ahol 7 kg lisztből, egy teljes napon át sütik – adománygyűjtő céllal – az illatos süteményeket.

GasztroKanizsa: Pávafarok Somogyországból

GasztroKanizsa: Pávafarok Somogyországból

2019. máj. 25. - Színes

Gergina Andrea Somogyhatvanban tanulta meg anyósa egyik rokonától a pávafarok elkészítését. A sütés rejtelmeibe édesanyja vezette be még egész fiatal leány korában, aztán kedvet kapott hozzá.

GasztroKanizsa:  Kelt rétes négyféle töltelékkel

GasztroKanizsa: Kelt rétes négyféle töltelékkel

2019. máj. 17. - Színes

Tokorcsi Mária rétessel lepte meg édesanyját anyák napja alkalmából, viszonzásul a Becsehelyen élő 84 éves asszony saját maga által varrt kötényt ajándékozott a lányának. A sütés nemcsak megnyugtatja, hanem sikert is hozott Marika számára.

GasztroKanizsa: Sonkamaradékos ételek

GasztroKanizsa: Sonkamaradékos ételek

2019. máj. 10. - Színes

Húsvétra a kelleténél több sonkát vásárolt Habda Ivett masszőr, így a maradékokból kétféle ételt is összeállította hétvégén.

GasztroKanizsa: A város tortája

GasztroKanizsa: A város tortája

2019. máj. 3. - Színes

Első alkalommal nevezett be versenyre, és máris győzött a tökmagos-hajdinás rigójancsi tortájával a HeniCuki Cukrászüzem. A 25. Város napja alkalmából meghirdetett város tortája pályázatra öt cukrászat jelentkezett. Közülük, a zsűri értékelése alapján,a HeniCuki tudta ízekben, látványban, valamint elkészítési módban legjobban bemutatni Nagykanizsa és Murafölde jellegzetességeit.