sütés-főzés

GasztroKanizsa: Gesztenyés szelet Galambokról

GasztroKanizsa: Gesztenyés szelet Galambokról

2018. okt. 12. - Színes

Tizenegy éve rendezi meg a Gesztenyés Napot Galambokon a Galamboki Hagyományőrző Alapítvány. Az idei rendezvényen részt vett a település apraja-nagyja, nyugtázta elégedetten az ötletgazda, Varga Attiláné.

GasztroKanizsa: A szakállas asszony főztje…

GasztroKanizsa: A szakállas asszony főztje…

2018. okt. 5. - Színes

A 10 éve alakult Fogadó a szakállas asszonyhoz elnevezésű nagyrécsei baráti társaság rendszeres résztvevője a kanizsai dödöllefesztiváloknak. A különleges névválasztás az egyik baráttól származik. A többiek eleinte furcsállották, aztán megszokták. Hogy létezett-e valaha ilyen névre hallgató fogadó Nagyrécsén, azt nem tudni...

GasztroKanizsa: Vargányák így is, úgy is

GasztroKanizsa: Vargányák így is, úgy is

2018. szep. 28. - Színes

Csak az nem talált idén gombát, aki nem ment el szedni, mondja Hajdú József asztalos, aki már gyerekkorában kedvet kapott a gombászáshoz. A cserfői erdő szélén állt zsuppos pincéjükből gyakran eljártak Kenessey mamájával gombát szedni.

GasztroKanizsa: Hamvas őszibarackok Bajcsáról

GasztroKanizsa: Hamvas őszibarackok Bajcsáról

2018. szep. 21. - Színes

A Rezedák és a Bajcsai Nyugdíjas Klub tagja, Mikocsics Györgyné Anikó szeret sütni. A férje pedig szeret neki segíteni. A dödöllefesztiválon is nagy sikert arattak a közösen sütött őszibarack süteményükkel.

GasztroKanizsa: Kukoricakása pirított szalonnával

GasztroKanizsa: Kukoricakása pirított szalonnával

2018. szep. 14. - Színes

Gazdag település lehet Eszteregnye, ahol kolbászból van még a háztető is, nemcsak a kerítés, jegyezte meg egy fesztiválozó vendég az Eszteregnyei Őszirózsa Dalkör standjánál.

GasztroKanizsa: Baconbe ágyazott párizsis csirke

GasztroKanizsa: Baconbe ágyazott párizsis csirke

2018. szep. 7. - Színes

A bacon szalonnába ágyazott párizsis csirkét mindenki szereti a Bognár családban. A hétvégén a gyerekek kívánságára készítette el az édesanya, Ritecz Rita, a leánya, Bognár Bella közreműködésével.

GasztroKanizsa: Nyúlpaprikás nokedlivel

GasztroKanizsa: Nyúlpaprikás nokedlivel

2018. aug. 31. - Színes

Az egyhetes nyaralás alatt fakanálra cserélte fel tangóharmonikáját Major Lajos, a Tüttő János Nótaklub vezetője. A bográcsban főzött ebédért nem vastapsot, hanem dicséretet kapott minden nap a családjától. Azt állítja: a nyúlból, vadból, pacalból és a marhalábszárból készült étel előkészítése, elkészítése férfimunka.  A 2,5 kg-os nyúlból készült ebéd fűszerezésénél figyelembe vette a gyerekek kívánságát is.

GasztroKanizsa: Krumplileves töltött dagadóval

GasztroKanizsa: Krumplileves töltött dagadóval

2018. aug. 24. - Színes

A hétvégi ebédet egy régi, elfeledett recept alapján állította össze családjának Habda Rezsőné Zsuzsa. Az édesanyjától tanult étellel gyorsan elkészült, így kora délután elindulhatott unokáival a strandra.

GasztroKanizsa: Csirkés lepény, hűsítő koktéllal

GasztroKanizsa: Csirkés lepény, hűsítő koktéllal

2018. júl. 13. - Színes

A nyári estéken jólesik kiülni a belváros valamelyik teraszára, s beszélgetés közben hűsítő koktélt szürcsölgetni, s ha megéheznénk, a változatosság kedvéért a megszokott pizza helyett rendelhetünk akár egy csirkés lepényt is.

GasztroKanizsa: Tejfölös, petrezselymes burgonya

GasztroKanizsa: Tejfölös, petrezselymes burgonya

2018. júl. 6. - Színes

Újkrumpliszezon idején gyakran készít petrezselymes burgonyát Takácsné Szép Viktória. Ez máskor is jó, de ilyenkor a legfinomabb, fogalmaz.