sütés-főzés

GasztroKanizsa: Rózsa és hóvirágfánk

GasztroKanizsa: Rózsa és hóvirágfánk

2020. feb. 29. - Színes

Nem múlhat el a farsangi fánkfesztivál Tokorcsi Mária és Temesi Józsefné Pannika részvétele nélkül. A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház énekkarának pacsirtái, ahogy dalolás közben, úgy a gasztronómiai programon is egymás mellett álltak és kínálták a portékáikat.

GasztroKanizsa: Meggyes-túrós lepény vasárnapra

GasztroKanizsa: Meggyes-túrós lepény vasárnapra

2020. feb. 21. - Színes

Kuzma Csaba nemcsak a hentespult mögött áll helyt, hanem otthon a konyhaasztalnál is, ha sütés-főzésről van szó. A süteménysütéshez jó pár évvel ezelőtt Balázs fia kérésére fogott hozzá, akihez sok barát, osztálytárs látogatott el.

GasztroKanizsa: Marika tortájának titkai

GasztroKanizsa: Marika tortájának titkai

2020. feb. 14. - Színes

Ismerősei tudják az eszteregnyei Végh Imréné Marikáról, hogy nemcsak szeret, hanem tud is sütni-főzni. Éppen ezért hívta meg egykori tanárnője, Eta néni a Nyugdíjas Pedagógus Klub foglalkozására.

GasztroKanizsa: Vaníliás, kerekrépakrémes kosárka

GasztroKanizsa: Vaníliás, kerekrépakrémes kosárka

2020. feb. 7. - Színes

Harmadik alkalommal vettek részt a Miklósfai Répafőző Fesztiválon a Szepetneki „Hadd főzzek ma magamnak!” Főzőklub tagjai. Végh Jenőné Rózsika vaníliás, kerekrépakrémes kosárkával, míg barátnője, Markács Zoltánné Aranka kerekrépás édesburgonyás rétessel nevezett be a verseny répás édességek kategóriájába.

GasztroKanizsa: Baconos rakott kerekrépa

GasztroKanizsa: Baconos rakott kerekrépa

2020. jan. 31. - Színes

Harmadik alkalommal vettek részt a Miklósfai Répafőző Fesztiválon a Szepetneki „Hadd főzzek ma magamnak!” Főzőklub tagjai. Idén 4 csapattal és 5 különböző étellel készültek a megmérettetésre.

GasztroKanizsa: Szűzpecsenye és diós kalács

GasztroKanizsa: Szűzpecsenye és diós kalács

2020. jan. 24. - Színes

Pulai Lászlóné Snuki, a Swans Balett és Tánciskola vezetője 37 éve szinte minden nap főz. Lányaival, Vikivel, Dorkával, valamint táncosaival és szüleikkel, több mint 10 éve részt vesz a kanizsai dödöllefesztiválon. Az összeszokott csapat tavaly elnyerte az első díjat. Snuki számára nemcsak munkát, hanem kikapcsolódást is jelent a konyhai tevékenység.

GasztroKanizsa: Bableves, almás pitével

GasztroKanizsa: Bableves, almás pitével

2020. jan. 17. - Színes

Pulai Dorka nemcsak balettozni, horgolni, sütni-főzni, hanem enni is nagyon szeret. Nem válogatós, a sós és az édes süteményeket egyaránt kedveli. Számos elfoglaltsága miatt ő azonban csak hétvégén főz magának.

GasztroKanizsa: Brokkolikrémleves villámpizzával

GasztroKanizsa: Brokkolikrémleves villámpizzával

2020. jan. 10. - Színes

Baj-Pulai Viktória klasszikus balett táncpedagógus középiskolás kora óta gyűjti a recepteket, s amikor csak teheti, süt-főz a gyerekeinek. Büszkén meséli, hogy az ünnepek alatt Róza, a 4 éves kislánya segített neki a rántott hús panírozásában és a pizzatészta gyúrásában. Mostanában a pizza a legnépszerűbb étel a Baj-Pulai családban.

GasztroKanizsa: Különleges menüsor - karácsonyra

GasztroKanizsa: Különleges menüsor - karácsonyra

2019. dec. 20. - Színes

Németh Bálint szívesen próbál ki különleges ételeket, a Bécsi Zeneakadémia énekművész-előadóművész szakos végzős hallgatója szabadidejében gyakran merül el a konyhaművészet rejtelmeiben. Az alábbi ételeket akár olvasóink is elkészíthetik karácsonyra.

GasztroKanizsa: Zlicnaka mazanicával

GasztroKanizsa: Zlicnaka mazanicával

2019. dec. 13. - Színes

Vertarics Antalné Angéla az anyósától tanulta meg Tótszentmártonban a zlicnaka készítését. Amikor még gyesen volt, egy alkalommal azzal bízta meg, hogy főzzön zlicnakát, amire hazaérnek a munkából. Elmagyarázta neki a tudnivalókat is: a sót, a vizet és a lisztet gyúrja össze, szakítson ki belőle egy darabot, abból sodorjon egy hosszú csíkot, és késsel vagdossa bele a forró vízbe.