Kanizsai hírek

Kétszázezer forint gyűlt össze a tábor javára

Kétszázezer forint gyűlt össze a tábor javára

Csaknem kétszázezer forintot gyűjtöttek össze az autista gyerekek nyári táboroztatására azok, akik vasárnap délután egy jótékonysági felhívás nyomán pattantak nyeregbe a HSMK előtti téren.

Sör, foci, zene

A hétvégén minden adott volt ahhoz, hogy a kanizsaiak felhőtlenül szórakozzanak az Erzsébet téren.

Murafölde – bringás szemmel

Két keréken fedezik fel Murafölde természeti adottságait és a helyi kerékpáros turizmus lehetőségeit magyar és külföldi szakújságírók ezekben a napokban.

Kanizsai díjazott az év védőnői közt

Idén is ünnepélyes keretek között adták át az Év védőnője díjakat, amelyekre az édesanyák és édesapák jelölhették segítőiket. A Magyar Védőnők Egyesülete (MAVE) által alapított elismeréseket ezúttal is szakmai zsűri ítélte oda több kategóriában. A Vezető védőnő kategóriában a nagykanizsai Adorján Árpádné részesülhetett ebben a megtiszteltetésben.

Idén is nevezett Kanizsa a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre

A Virágos Magyarország verseny zsűrije várhatóan július közepén érkezik Kanizsára, hogy felmérje a várost és ez alapján pontozza a települést.

Véradás

Véradás

2018. jún. 18. 05:14

A héten a következő helyszíneken várja a véradókat a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete.

Bajnokcsapatokat köszöntöttek az Erzsébet téren

Bajnokcsapatokat köszöntöttek az Erzsébet téren

2018. jún. 17. 15:01

A sörfesztivál a sport ünnepe is volt egyben, amelyen köszöntötték a következő szezontól egy-egy osztállyal feljebb játszó Kanizsai Vadmacskák SE és az UFC Nagykanizsa játékosait.

Az erős hit életerő, a jövő biztosítéka

Az erős hit életerő, a jövő biztosítéka

2018. jún. 17. 13:46

Az 1956-os forradalom mártírjai – sokan mások mellett Gulyás Lajos levéli református lelkész – előtt hajtottak fejet a Sugár úti kopjafánál.

A bevagonírozások áldozataira emlékeztek

A bevagonírozások áldozataira emlékeztek

2018. jún. 17. 11:47

1950 és 1953 között családok ezreit vitték el a szigorú rendőri őrizet alatt tartott alföldi kényszermunkatáborokba – sokakat Nagykanizsáról és a környékéről.

Robotizáció és digitalizáció: új foglalkozások jönnek létre

Robotizáció és digitalizáció: új foglalkozások jönnek létre

2018. jún. 17. 05:43

Adópolitikával, az innováció és a hatékonyság ösztönzésével lehet erősíteni a magyarországi kis- és közepes vállalkozásokat – jelentette ki Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, országgyűlési képviselő Nagykanizsán, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kisvállalkozás-fejlesztési kollégiumának kihelyezett ülésén.

Semmelweis nap

Semmelweis nap

2018. jún. 16. 13:27

A  Kanizsai Dorottya Kórház összes munkatársának ünnepét tartották meg tegnap a Csónakázó tó mellett. Országszerte elismerésekkel jutalmazzák az egészségügyi dolgozókat a július 1-hez köthető napon, illetve az egészségügyben tevékenykedőknek ezeken a programokon köszönik meg egész éves munkájukat.

Nyári ötvenhatos emlékezésre hívnak

Nyári ötvenhatos emlékezésre hívnak

2018. jún. 16. 10:47

A Nagykanizsai Polgári Egyesület 2018. június 16-án, szombaton 16.30-kor a Sugár út eleji kopjafánál tartja az 1956-os áldozatok előtti főhajtását. Itt lőtte agyon egy kommunista Skerlágh Józsefnét és társait a szemközti pártszékházból.

A hét képe – Viharfelhők

A hét képe – Viharfelhők

2018. jún. 16. 05:33

Az elmúlt napokban többször is viharfelhők gyülekeztek Nagykanizsa felett, szerencsére csak a szó szoros, s még véletlenül sem átvitt értelmében.

OHMYDEER – nemzetközi zenei fesztivál a Csó-tónál

OHMYDEER – nemzetközi zenei fesztivál a Csó-tónál

2018. jún. 15. 18:30

Kétnapos nemzetközi zenei fesztivált rendeznek augusztus végén a Csónakázó-tónál. Az első alkalommal meghirdetett OHMYDEER-en két színpadon váltják egymást a fellépők: a sztárvendég a Morcheeba és a Toploader lesz, de Kanizsára érkezik Ákos, a Wellhello a 30Y, és még sokan mások is.

Elkezdődött a 7. Kanizsai Sörfesztivál

Elkezdődött a 7. Kanizsai Sörfesztivál

2018. jún. 15. 18:05

Szombat éjszakáig minden a sörről, a zenéről és a fociról szól az Erzsébet téren.