Kanizsai hírek

Bérlakásátadás - Jó példa Ligetvárosból

Bérlakásátadás - Jó példa Ligetvárosból

Továbbra is rendkívül kelendőek az önkormányzati bérlakások. Még áprilisban döntött arról a közgyűlés, hosszas viták után, hogy 30 százalékkal emeli a bérlemények díját. A jelenlegi adatok szerint, mindezek ellenére, tömeges a túljelentkezés.

Ragadd torkon a rákot!

Sikeres volt a „Ragadd torkon a rákot” szűrési akcióhét a Kanizsai Dorottya Kórházban. A program célja felhívni a figyelmet a nyaki és feji daganatok veszélyeire, valamint, hogy segítsen megakadályozni azok kialakulását. A kezdeményezés hétfőtől máig tartott, de már az első nap beteltek a regisztrációs időpontok.

Járdafejlesztés- kompromisszum nélkül

Átadták a Fáy András utca munkaterületét, kezdődhet a járdák felújítása. A projektnek a napokban némi politikai színezetet adott, hogy Balogh László szerint az ÉVE-frakció folyamatos aknamunkája miatt kellett ennyit várni a projektre, míg Bodó László arra világított rá: a polgármester volt korábban a körzet képviselője, mégsem tett semmit az ügyben.

Kampány a környezettudatos közlekedésért

Nagykanizsa is csatlakozott ma az Európai Mobilitási Hét fő programjához, az Autómentes Naphoz. Városunkban torna, koncert, kerékpáros ügyességi verseny és futás is szerepelt az esemény kínálatában.

Hétfőn elindul a víztorony fejlesztése

A napokban már az előkészületi munkáknak, az antennák áthelyezéseinek neki is álltak a szakemberek. Többszöri módosítás után, végül 191 millió forint jutott erre a projektre, amelynek részeként megújul a homlokzat és kicserélik a nyílászárókat.

Omnibusztól a vasútig - Közlekedéstörténet a VOKE-ban

Omnibusztól a vasútig - Közlekedéstörténet a VOKE-ban

2023. szep. 21. 16:13

Nagykanizsán rendezték meg az idei Országos Közlekedéstörténeti Konferenciát. A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban tartott eseményen az érdeklődők, több mint két tucat előadást hallhattak különböző, a közlekedéshez kapcsolódó témában.

Percek alatt végzetes lehet

Percek alatt végzetes lehet

2023. szep. 21. 14:47

A mustgáz veszélyeire figyelmeztet a Katasztrófavédelem. A szüret lassan a végéhez közeledik Dél-Zalában, a korai érésű szőlők már mind a pincékben vannak. A szőlő levének erjedésekor mustgáz keletkezik, a szakemberek hangsúlyozzák: szellőztetéssel és szén-dioxid-érzékelő elhelyezésével elkerülhetőek a balesetek.

A játszótér nem, a dobok költöznek

A játszótér nem, a dobok költöznek

2023. szep. 20. 16:54

A játszótér marad – így foglalta össze röviden az Eötvös tér helyzetét Berta Krisztián. Az önkormányzati képviselő nemrégiben a terület hajléktalan problémájával kapcsolatban nyilatkozott Híradónknak. Az összeállítás után számos megkeresés, üzenet és komment érkezett, amelyekben mind a nemtetszésüket fejezték ki a helyiek, hogy a város egyik legnépszerűbb játszóterét a Csó-tóhoz költöztetné az ÉVE-frakció. A politikus ma hangsúlyozta: ez a lépés ötletként sem merült fel.

Búcsúzunk

Búcsúzunk

2023. szep. 20. 16:49

55 esztendős korában, hosszú betegség után elhunyt Kárász Tímea Fatima. Az énekes életvidám stílusával nagy népszerűségre tett szert az operett világában. Kanizsán zumbaoktatóként is sokan kedvelték, nemrégiben könyvet írt, Menekülés az életbe címmel.

Nádasi Tamás: A kínaiak nem háborúzni jönnek Európába, hanem üzletelni

Nádasi Tamás: A kínaiak nem háborúzni jönnek Európába, hanem üzletelni

2023. szep. 20. 16:44

Augusztus 21-én – szinte teljes titokban – egy kínai delegáció járt Nagykanizsán. Az esetleges befektetők kapcsán azt Balogh László dörgedelmesen kijelentette, hogy nem akkumulátorgyár van készülőben. De, hogy pontosan miről is volt szó, arról Nádasi Tamás nem tudott semmit, hiszen a MKIK Magyar-Kínai Tagozatának vezetőjét nem hívták meg az egyeztetésre. 

Mi lesz azzal, aki aláírja?

Mi lesz azzal, aki aláírja?

2023. szep. 20. 16:12

Elmúlt a vakáció, s egy egyre bizonytalanabb szeptember és iskolaév köszöntött ránk. Az oktatásban dolgozók szeptember 15-ig kapták meg a státusztörvény alapján írt új szerződésüket.

A fejlesztések viharában

A fejlesztések viharában

2023. szep. 20. 15:52

Az a – nézőpont szerint – szerencsés vagy szerencsétlen helyzet állt elő Nagykanizsán, hogy egyszerre indulnak az 588 milliós kormányzati forrás projektjei, valamint azok a fejlesztések, amik az idei költségvetés 411 milliós többletbevételéből lesznek finanszírozva. Így nem meglepő módon, mindkét frakció közösségi oldalát a munkákhoz kapcsolódó bejelentések uralják. 

Érdekes emberek, érdekes történetek 59. - Elhivatottságról, tanításról, bári hangulatban

Érdekes emberek, érdekes történetek 59. - Elhivatottságról, tanításról, bári hangulatban

2023. szep. 20. 15:36

Sorozatunkban Maros Sándorhoz, a Kanizsa Tv nyugalmazott igazgatójához látogattunk el. Betekinthettünk az ismert természetfotós, filmes mindennapjaiba, beszélgetésünk közben megelevenedett előttünk az az életpálya, amelyben a kép és az elektronika rajzolta meg a fő irányvonalat. Általános iskolás korában ragadta magával végérvényesen a kép megszületésének a varázsa, az iskolája fotóklubjában.

Kanizsa is bemutatkozik az Expo Real-en

Kanizsa is bemutatkozik az Expo Real-en

2023. szep. 20. 15:19

Kelet-Magyarország helyett ma már az ország déli része gazdasági szempontból a legelmaradottabb – fogalmazott Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Nagykanizsa és térsége fejlesztéséért a kamara egy minden területet érintő előadás-sorozat indítása mellett, Európa legnagyobb ingatlan-és befektetési vásárán, az Expo Real-en is elindítja a várost.

Fogyatkozunk- zsugorodik Kanizsa lakosságszáma

Fogyatkozunk- zsugorodik Kanizsa lakosságszáma

2023. szep. 20. 14:33

Folyamatosan csökken a lakosságszám Nagykanizsán, a 2023-as adatok szerint 44329 fő él a városban. Ez a szám 2007-ben még 51546 volt. Az ügy kapcsán Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese hangsúlyozta: a kanizsai mutatók az országos és a megyei átlagnál is lényegesen rosszabbak, ami már a korábbi ciklusokban is tanulságul szolgálhatott volna a városvezetésnek.