Kultúra

44 dal csendült fel a nótaesten

44 dal csendült fel a nótaesten

Várjatok még őszirózsák címmel rendezett gálaestet a Tüttő János Nótaklub szombat este a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A népi művészeteket bemutató koncertet 19. alkalommal tartották meg.

Zalai művészek kiállítása a VOKE-ban

Zalai művészek alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban. A pénteken megnyitott tárlaton Vajdainé Mikó Judit akvarellista alkotásai, valamint a kanizsai intézményben működő fafaragó szakkör négy tagjának munkái láthatók.

30 éve a pályán - Rákász Gergely orgonaművész

Újra Nagykanizsára látogatott Rákász Gergely, ezúttal a Lords of the Organ 7. évadával. Az orgonaművész vasárnap a református templomban adott telt házas koncert.

A képzelet mesevilága

Megnyílt a tanév első kiállítása a Palini Inkey Boldizsár Általános Iskolában. A diákok és az intézménybe betérők ezúttal Ludvig Dániel festőművész munkásságával ismerkedhetnek meg.

Színnel és lélekkel

Az elmúlt 18 év alkotásaiból válogatott egy kiállításra valót Horváth Lászlóné Liplin Katalin. A kiskanizsai amatőr festő ezúton mutatkozik be önálló tárlattal a Medgyaszay Házban. A csütörtök este megnyitott Színnel és lélekkel című kiállítás két hétig várja az érdeklődőket.

Bemutatkozott a nagykanizsai Without Frames zenekar - Dal és klippremier: 'Bloodbath'

Megjelent a nagykanizsai Without Frames zenekar bemutatkozó single-je Bloodbath címmel. A fiatal csapat nem csak digitálisan debütált most, hanem élő bemutatkozása sem volt olyan régen.  

Kiállítás és együttműködési megállapodás

Kiállítás és együttműködési megállapodás

2023. szep. 21. 15:48

Kézműves kiállítás nyílt ma a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény Teleki úti otthonában. A hímzések, horgolások, kötések és faragások mind a lakók munkái. A tárlat egyúttal a NESZI és a Thúry György Múzeum együttműködésének első állomásaként valósult meg.

Idén is lesz Your Song

Idén is lesz Your Song

2023. szep. 21. 15:32

Az országos énekversenyt harmadik alkalommal rendezik meg. Jelentkezni már lehet, a kanizsai megmérettetés szervezői a részletekről szerdán tartottak sajtótájékoztatót.

Hazugságok vígjátéka

Hazugságok vígjátéka

2023. szep. 21. 14:40

A Szemenszedett igazság, avagy hazudni tudni kell! című vígjátékot mutatták be szerda este a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A négyszereplős vígjátékot a Pesti Művész Színház színészeinek előadásában láthatta a kanizsai publikum.

QS Europe: az ELTE Magyarország vezető egyeteme

QS Europe: az ELTE Magyarország vezető egyeteme

2023. szep. 21. 11:50

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem az összesített rangsorban a 208. helyet szerezte meg, ezzel az eredménnyel pedig a legjobb felsőoktatási intézménynek számít Magyarországon. Hazánkból egyébként összesen 15 egyetem került be a rangsorba, az ELTE után sorrendben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (238.), a Szegedi Tudományegyetem (242.), a Debreceni Egyetem (258.) és a Pécsi Tudományegyetem (325.) következik.

A zarándoktáborok lehetnek a fiatalok megmentői

A zarándoktáborok lehetnek a fiatalok megmentői

2023. szep. 20. 13:00

A jelentkezés során nem kritérium az elkötelezett keresztény élet, de sok résztvevő számára a  közösségi élményen túl komoly hitbéli megerősítést is jelent a zarándoktábor, sőt, előfordult már olyan résztvevő, aki a tábor hatására keresztelkedett meg.

Bazi nagy metál lagzit tartottak  a Medgyaszay Házban

Bazi nagy metál lagzit tartottak a Medgyaszay Házban

2023. szep. 19. 18:09

A buli alapötlete a kanizsai Your Last Steps tagjaitól indult. Az est során négy együttes váltotta egymást a színpadon.

Legendás írókról nyílt tablókiállítás a HSMK-ban

Legendás írókról nyílt tablókiállítás a HSMK-ban

2023. szep. 19. 17:57

A tárlat Pilinszky János és Kertész Imre életét, valamint a szabadság kérdéséről megfogalmazott érzéseiket, gondolataikat mutatja be a Hevesi Sándor Művelődési Központban. 

Színpadi produkciók és széles gasztrokínálat a Pécsi Napokon

Színpadi produkciók és széles gasztrokínálat a Pécsi Napokon

2023. szep. 19. 08:12

A Punnany Massif, a The Biebers mellett színpadi produkciókkal, gyerekprogramokkal és a környék legjobb boraival várják a 27. Európai bordalfesztivállal és a Tanuló város fesztivállal kiegészülő Pécsi Napok látogatóit szeptember 20. és 24. között.    

Családi és nyílt napot tartottak a Thúry György Múzeumban

Családi és nyílt napot tartottak a Thúry György Múzeumban

2023. szep. 18. 18:50

Az intézmény minden évben csatlakozik a Kulturális Örökség Napjai országos programsorozathoz, így ingyenes tárlatvezetéssel, kézműves foglalkozással várták szombaton és vasárnap az érdeklődőket.

Emléktáblát készítenek az első nagykanizsai jazzfesztivál 50. évfordulójára

Emléktáblát készítenek az első nagykanizsai jazzfesztivál 50. évfordulójára

2023. szep. 18. 18:27

A kezdeményezők között, a Honvéd Kaszinó mellett, a műfaj helyi képviselői és barátai állnak. Az elhatározás támogatásának lehetséges módjairól és a részletekről ma tartottak sajtótájékoztatót.